anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

suprataxa roaming SEE prepay

razvan8877
Junior

Salutări!

Am o neclaritate despre suprataxa aplicată în situația utilizării roamingului mai mult de 4 luni. Tariful suplimentar pentru date este de 0,002 euro/MB, care se scade din credit, dar doar dacă am activă și o opțiune cu roaming in SEE? Dacă încarc doar cu credit, fără să mai activez și o opțiune cu roaming SEE, costul este de 0,05 eur/MB, deci de 25x mai mare?

Mulțumesc anticipat!

 

8 Răspunsuri 8

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut!

Despre ce tara e vorba? Din cate stiu, odata ce ai atins limita de utilizare rezonabila a serviciilor in roaming, nu mai poti folosi o optiune cu roaming. Singura varianta fiind incarcarea cu credit si folosirea lui la tarifele standard ale tarii respective.

Nu mi-e foarte clar de unde ai informatiile de mai sus. Daar…pentru mine ar avea sens sa fie asa. Adica tarife mai mici dar cu optiune vs tarife mai mari fara. Ar fi normal sa se compenseze. Dar ar ajuta foarte mult daca ai putea veni cu cateva detalii. 

Client Orange

Am primit următorul mesaj de la Orange:

"Bun venit in Spania. Iti reamintim ca beneficiile in roaming sunt disponibile numai pentru calatorii ocazionale in Spatiul Economic European. Intrucat cartela ta SIM a fost folosita majoritar in roaming in ultimele 4 luni, conform politicii de utilizare rezonabila, pana cand cartela va fi folosita majoritar in Romania, se vor aplica urmatoarele tarifele (in euro credit): 0.022/min apelat catre SEE, 1.29/min apel catre alte tari, 0.0055/min primit, 0.004/SMS, 0.002/MB. Fara optiune cu beneficii in SEE activa, tariful de date va fi 0.05 euro credit / MB. Mai multe detalii in Politica de utilizare rezonabila a Serviciilor Roaming SEE pe www.orange.ro/roaming . Info tarife standard roaming: +40744943031. Urgente: gratuit 112."

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, se pare ca ai parte de tarife preferentiale daca pastrezi optiunea activa. Tarifele standard pentru Spania le gasesti aici. Si da, se pare ca acel 0.05 Eur/MB este intr-adevar tariful standard.

In concluzie, ramane la alegerea ta daca continui cu tarifele reduse, dar cu o optiune de roaming activa pe cont, saaau treci la tarifele standard si renunti la optiune. 

Varianta cea mai ok, din punctul meu de vedere, mai ales daca vrei sa-ti prelungesti sederea acolo, ar fi sa-ti achzitionezi o cartela de acolo. Stiu ca Digi Spania avea niste tarife relativ ok, in caz ca vrei sa incerci. 

Client Orange

Confuzia mea apare pentru că pe pagina cu tarifele standard în roaming pentru Spania este precizat " Tarifele (*adică cele standard) se aplică dacă ai folosit cartela PrePay mai mult în România decât în roaming SEE, în ultimele 123 de zile calendaristice (4 luni). În caz contrar, se aplică tarifele pentru călătorii frecvente sau utilizare majoritară a serviciilor în roaming SEE"

Cred că eu mă încadrez la tarifele pentru călătorii frecvente sau utilizare majoritară a serviciilor în roaming SEE. Tariful, în situația aceasta, este 0.002 euro credit / MB, după cum apare pe aceeași pagină, mai jos. Din cauza asta nu mi-e clar cât ar trebui să plătesc și cum ar fi mai bine să procedez, să încarc cu o opțiune cu roaming SEE plus credit sau doar cu credit.

Totuși e ciudat ca tariful pentru călătorii frecvente sau utilizare majoritară a serviciilor în roaming SEE să fie mai mic decât cel standard. Sau situația asta apare pentru că tariful pentru călătorii frecvente sau utilizare majoritară a serviciilor în roaming SEE are un preț reglementat la nivel UE iar cel standard, nu, operatorii având libertate să-l stabilească. 

Mulțumesc și pentru ideea de a-mi achiziționa o cartelă de Spania dar, din motive obiective, nu este o opțiune pentru mine, am nevoie să folosesc numărul de România. Sunt dispus să plătesc mai mult pentru a putea să-l folosesc în continuare dar nu mi-e clar care e varianta mai bună pentru un trafic de date de 2 - 3 GB lunar. La tariful standard, costul ar fi de 50 euro/GB, față de 2 euro/GB la tariful celălalt.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, așa e. Acel tarif de 0.05 se aplica doar atunci când ai folosit serviciile mai mult în țară decât în roaming. E clar ca nu e cazul tău. Deci da, în cazul asta, se pare ca singura varianta e cu opțiune, și cu taxare la 0.002 Eur/MB.

Mai sus ziceam ca mi se pare oarecum normal sa fie mai ieftin cu o opțiune decât fără, pentru ca ai și costul extraoptiunii de plătit. Deci, cel putin + 12 Eur. Dar la tarifele pentru Spania (probabil ca nu se aplica în cazul tuturor țărilor), e mult mai rentabil sa ramai cu opțiunea (chiar dacă asta înseamnă un cost în plus) și sa plătești la tarif preferential, decât sa treci pe tarif standard de 0.05 Eur/MB. Plus ca, în cazul tău, nici nu se poate, pentru ca ai deja trafic majoritar în afara.

Client Orange

@razvan8877: Nu are de ce să fie confuzie. Varianta mai ieftină e pentru cei cu opțiune de roaming activă pe cont și care nu mai pot folosi resurse din opțiune. Cealaltă este varianta standard, în care, fără opțiune cu roaming activă îți activezi doar roamingul, restul consumând din credit. Simplu.

Depinde de tine ce variantă alegi, în funcție de traficul pe care ești sigur că-l vei face.

Numai bine.

@FLo1 conform paginii Orange, tarifele standard de roaming se aplică "dacă ai folosit cartela PrePay mai mult în România decât în roaming SEE, în ultimele 123 de zile calendaristice (4 luni). În caz contrar, se aplică tarifele pentru călătorii frecvente sau utilizare majoritară a serviciilor în roaming SEE". Eu am folosit serviciile Orange mai mult în roaming în ultimele 4 luni deci înțeleg că s-ar aplica acele tarife, pentru călătorii frecvente sau utilizare majoritară a serviciilor în roaming SEE.

La secțiunea respectivă, cu tarifele pentru călătorii frecvente sau utilizare majoritară a serviciilor în roaming SEE, apare un singur tarif pentru date, adică 0.002 euro credit/MB, fără să fie condiționat de a avea activă o opțiune cu roaming, fără să fie precizate 2 tarife. Din nou, de aici confuzia mea 🙂

DanielaH
Moderator

@razvan8877, te-au ajutat răspunsurile primite aici? Daca da, marchează-l pe cel mai bun ca soluție. În felul acesta îi vei ajuta și pe ceilalți membri să găsească mai ușor informațiile dorite.

Mulțumim și un an nou fericit!