anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Serviciul roaming în SEE inclus în abonament

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

🎉 Avem vești bune pentru abonații persoane fizice 🎉

Știm cât de important este să fiți relaxați atunci când călătoriți în țară și în străinătate. De aceea, din 10 iulie 2024, toate abonamentele activate după data de 3 aprilie 2019, au serviciul roaming în SEE inclus.

Ce beneficii aduce această schimbare, pe scurt:

✈️ Activarea serviciului Roaming în SEE se va face automat, fără a fi nevoie să se modifice abonamentul sau să se activeze servicii suplimentare; schimbarea nu aduce niciun cost suplimentar și nu modifică beneficiile incluse în pachet. Se va primi un SMS de confirmare când se procesează modificarea.

✈️ Dezactivarea serviciului Roaming în SEE (și reactivarea, dacă se dorește ulterior) se poate face oricând, gratuit.

✈️ Locații - Abonamentul ce are inclus serviciul Roaming în SEE va putea fi folosit în Spațiul Economic European (SEE), format din țările membre ale Uniunii Europene + Norvegia, Islanda și Lichtenstein. De asemenea, va funcționa și în Marea Britanie și Gibraltar (chiar dacă nu fac parte din SEE). Pentru celelalte țări – în afară de cele menționate mai sus - va trebui să se solicite în continuare activarea serviciului Roaming în toate țările.

✈️ Dacă vizitezi o țară din SEE și ai roamingul activ, poți consuma din beneficiile naționale (minute, MB internet, SMS) incluse în oferta ta, astfel:

• Minute și SMS-uri - poți consuma oricât ai nevoie din cele incluse în abonament;
  • Apelurile primite sunt gratuite și nu vor consuma din beneficiile naționale;
  • Internet - poți afla câți MB din cei disponibili pot fi folosiți în SEE prin apel gratuit la *115# sau la 415, ori din aplicația My Orange;
  • Abonamentul trebuie să fie folosit doar pentru călătorii ocazionale pentru a beneficia de această regulă de consum, conform Politicii de utilizare rezonabila (art.1.20 din TCG). În caz de nerespectare (se înregistrează un consum abuziv sau anormal), nu vei mai putea consuma din beneficiile incluse în abonament și se va aplica o suprataxă.  

Când te afli în Marea Britanie sau Gibraltar nu poți consuma din beneficiile naționale incluse în abonament deoarece aceste destinații nu fac parte din Spațiul Economic European și vei fi taxat conform tarifelor menționate pe orange.ro/Roaming și în Broșura de tarife și servicii.

Cât timp sunteți în România, abonamentul va funcționa la fel ca până acum.

🛫 Ce părere aveți despre această ofertă?

64 Răspunsuri 64

Anonim
Neaplicabil

Nu asta am întrebat.

1000008417.jpg

Din 10iulie nu va mai fi cazul acelei mențiuni, iar răspunsul e cel menționat deja, doar că nu-l accepți încă. Până atunci... răbdare.

Anonim
Neaplicabil

Nu mă afectează am Smart 15.

Însă urmează să se actualizeze și ofertele.

Corect. La abonamentele carea aveau roaming nu se schimbă nimic. Însă la cele care aveau exclusiv resurse naționale roamingul va fi disponibil cu resurse conform acelui mecanism de calcul.

Anonim
Neaplicabil

Mecanismul de calcul este funcție de prețul abonamentului (prețul final plătit  incluzând și reducerile).

La 6 euro vor fi 6,5 GB

Că e PPY sau PPD, cantitatea de date în roaming se poate grosier aproxima la ~1GB/1€. Ai abonament de 6€ (fărăTVA), atunci 6GB si ceva.... vei avea sigur disponibil în roaming. Atât de simplu.....👍

Vei avea resurse cu roaming inclus. S-a ieftinit atât de mult roaming-ul in SEE, încât nu mai era necesar o departajare a abonamentelor. Până și digi oferă resurse la roaming inclus în SEE la 2 €. 

Acum totul e mult mai clar, am verificat in My Orange si numarul are inclus trafic pentru Roaming. 

Cred ca era mai corect si mai simplu sa spunem ca începând cu 10 iulie abonamentele activate după data de 3 aprilie 2019 vor avea resurse pentru roaming incluse chiar daca pana acum nu au avut. 

Și în acest context vin și eu cu o dilemă: Având în vedere limita de utilizare în roaming SEE, ce se întâmplă dacă, având roaming pe un telefon care nu utilizeză date mobile național decât rar, atunci când va fi în roaming acel telefon (deși nu depășește limita impusă) se va întâlni cu situația ”<volum resurse utilizate național> mai mic decât <volum resurse utilizate în roaming>”? 🤔

E o întrebare foarte buna, si eu am aflu in situația asta in condițiile in care national stau pe WIFI pentru ca nu e buna acoperirea ca sa stau pe date. Poate ne ajuta cineva cu o lamurire.

Eu am un răspuns, dar nu-mi place. Mai exact, la PPY era clar: ”balanța celor 50% depășită în roaming, atunci bye-bye utilizare”. Însă la PPD ”balanța celor 50% depășită în roaming... conduce la intrarea pe cost suplimentar”. Iar alternativa asta nu prea mă încântă, mai ales în contextul în care CRONOS actualizeză tardiv statusul, iar ”Orange Travel” e mai mult o ”curiozitate”, nu ceva oficial. Oricum, un test în 2 luni tot va face acel PPD... și voi vedea.

Eu inteleg asa (cu titlu informativ, pe o medie de 6 luni, pentru a depasi cele 123 zile de raportare):

• abonamentul are limita de 5GB de net in SEE, dar national consuma maxim 1GB lunar
  • cand iese din tara (vorbim de SEE), raportarea de consum majoritar se va face la 1GB consumat, nu la cei 5GB disponibili.

Am vazut ca asta este interpretarea general acceptata. Din asta concluzionez faptul ca, desi numarul are 5GB disponibili, tarifarea se va face de la 1.01GB in sus (din motiv de consum redus).

Logica imi spune ca daca in tara consumi putin, ar trebui (ar trebui) sa consumi la fel si "printre straini"

Tocmai, și nu e pentru 1-2 emailuri (că acela nu e trafic mare), ci e pentru un MAPS care pe străduțe de metropolă e destul de ... necesar. Despre streaming sau LIVE-uri nici pomeneală....

O sa trec de navigatia "in timp real" (parca si Hartile Apple au trecut si la un mod offline de cateva luni), dar o aplicatie de radio online este justificabila pentru consum mai mare (nu toti vorbim nativ limba tarii in care ne aflam).

Eu am mai explicat: pe telefon, o hartă offline te ajută atunci când NU te abați de la traseu. Pentru că orice abatere de la traseu, acel GPS-A... are nevoie de ”date mobile” pentru reconfigurarea traseului / găsirea de alternative. 

BTW: Știi cum ești pe o hartă offline fără date mobile? Ești ca un punct rătăcit într-un labirint încercând să ajungi la linia marcată ca traseu / posibilă ieșire din labirint. 🤣🤣 ...Pentru că o reconfigurare din locația curentă nu va fi posibilă fără acces la net.