anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming Turcia

Crinutss
Junior

Bună! Am primit un mesaj de la Orange în momentul în care am intrat pe teritoriul Turciei, care mă anunța că mi s-a alocat 2 GB pentru următoarele 24h și că beneficiile urmează să fie reactivate automat după cele 24h. Întrebarea mea este următoarea: cum pot face să nu se mai reactiveze automat? Nu îmi doream cei 2GB primiți inițial contra sumei de 4€ și cu siguranță nu îmi doresc nici să mi se tot reactiveze automat acest beneficiu pe tot parcursul sejurului. 
Multumesc frumos! 

1 Soluţie acceptată‚

arsradu
#StarMember

Salut,

Inchide datele mobile din telefon. In special Data Roaming.

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

6 Răspunsuri 6

arsradu
#StarMember

Salut,

Inchide datele mobile din telefon. In special Data Roaming.

Client Orange

Bună, Radu,

Datele au fost închise, tocmai pentru că nu mi-am dorit să fac cost suplimentar. Momentan sunt pe hotspot și așa am procedat și la intrarea în Turcia. Mesajul legat de activarea acestui beneficiu l-am primit fiind pe hotspot. 
Totuși, m-am uitat în aplicația My Orange și mi s-a perceput suma de 3.36 euro ca cost suplimentar sub denumirea de “net roaming”, însă nu îmi apar și cei 2GB alături de netul național, net SEE, minute etc. 
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

Buna,

Hotspot...de pe alt telefon? Sau retea WiFi locala? Despre ce model de telefon este vorba?

Nu prea imi explic cum ar fi putut sa te taxeze pentru date mobile fara sa ai datele mobile pornite. Eventual, in caz ca nu e deja inchis, poti inchide si roaming-ul (tot din setari), pentru test. Ar fi culmea sa te taxeze in continuare.

Daca nu merge nici asa, chiar nu stiu ce sa zic... Eventual poti lua legatura cu un consultant pe chat-ul Djingo (de pe WiFi), si vezi ce parere au si ei. Stiu ca au mai fost probleme cu Turcia in mod deosebit, dar nu stiu sa se fi gasit vreo solutie. Chiar nu-mi mai amintesc acum.

Client Orange

Hotspot de pe alt telefon. Am un iPhone 12 mini. 
Cred că asta voi face, voi închide roamingul și voi spera că mâine nu mă vor taxa iar cu 4€. 
Mulțumesc! 

La iPhone, optiunea Mobile Data este legata de cea de Data Roaming (disponibila sub Mobile Data Options in iOS 17).

Poti avea Mobile Data fara Data Roaming (o debifezi din Mobile Data Options), dar nu si invers.

Deci, teoretic....odata dezactivate datele mobile, nu ar trebui sa mai ai nici Data Roaming.

Eventual, daca nu o folosesti, inchide si optiunea Wi-Fi Assist (Settings > Mobile Service > Wi-Fi Assist). Doar in caz ca suprascrie setarile de mai sus. Sau in caz ca e vreun bug.

Oricum, in mod normal, nu prea ai de ce sa vrei optiunea aia activa (foloseste datele mobile cand conexiunea wifi e slaba). Cand ai nelimitat date mobile, nu-i o problema. Dar daca ai un anumit volum de date pe luna, si mai ales, in roaming...poate deveni o problema.

image.jpeg

Sper sa nu te mai taxeze! 🙂

 

Client Orange

Razvan
#StarMember

Inchide telefonul și nu te vor mai taxa in roaming, altfel te vor taxa pe voce, cum detectează semnal extern. O măgărie cu activarea extraopțiunilor automat fără să ceri acest lucru.