anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming SEE

CherechesOana
Junior

Bună seara!

Peste 3 zile plec în vacanță, țară în SEE. Am un abonament de 5 euro, resurse naționale. Vreau să îmi fac unul de 11 euro pe 6 luni, pentru roaming. Întrebarea mea este: se activează resursele din momentul în care am modificat abonamentul sau durează ca mai demult o lună ?

habar nu am cum funcționează, mama s-a ocupat până acum de abonament 😂

 

multumesc frumos !

1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember

Bună Oana! Dacă vei fi fi plecată doar câteva zile din țară, poți activa fun 11, cu primirea resurselor de a doua zi și ulterior poți reveni la oferta curentă prin renunțarea la fun 11 în maxim 14 zile de la data modificării. Călătorie plăcută! 

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

FLo1
#StarMember

@CherechesOana: Bun venit în Comunitatea Orange. La un astfel de abonament, poți activa un abonament mai convenabil din oferta Orange.

  Nu îți recomand abonamentul pe 6 luni: datele mobile și resursele în roaming sunt puține, la abonamentul vechi nu vei reveni, iar pe termen lung nu va fi ok. De asemenea, resursele complete vor fi valabile doar după prima perioadă de facturare. Dacă pentru roaming nu utilizezi multe resurse poți accesa alternativa abonamentului cu FUN11 cu 50%reducere pe 24 de luni (dar cu resurse în roaming mai puține, deoarece este cu reducere):

Screenshot_20240602-004012_Chrome.jpg

 Altfel, pe termen lung (mai multe luni) alternativa ideală este un Prepay, având atat resurse cât si perioadă de utilizare avantajoase, cel puțin pentru 2-3 luni de zile de utilizare continuă în roaming, sau chisr un SIM cu număr local. Acum depinde de ceea ce ai nevoie în roaming și pentru ce durată de timp. Te așteptăm cu detalii. 

delfinas
#StarMember

Si eu iti recomand cel mult un prepay, daca vrei sa pleci pentru 6 luni. Dupa  aprox 2-3 luni de stat in strainatate, vei depasi limita rezonabila de consum in roaming si nu te ajuta nici resursele din abonament, nici vreo optiune de prepay. La abonament, vei avea extracost, iar la prepay, te va ajuta doar credit din care vei consuma la pretul standard.

Roamingul e pt deplasari scurte. Daca vrei sa stai mai mult in strainatate, ia o cartela de acolo si bazeaza-te  pe wifi.

Daca deplasarea e scurta, poti trece la un abonament mai mare, dar nu stiu daca se poate pentru 6 luni. Stiu ca prelungirea se poate face pt minim un an. Daca e prelungirea actualului abonament, cel nou va intra in vigoare la urmatoarea data de facturare, nu cand inchei noul contract. Doar  daca iti faci un abonament nou, vei avea acces la toate resursele din prima zi.

Salut!

vom călători 4-15 iunie, deci prepay e varianta cea mai bună.

am găsit și abonamente pe 6 luni, dar nu mi se merită să îmi dublez costurile având în vedere ca următoarea vacanță va fi în Turcia, deci în afara SEE.

 

multumesc!

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Succes și vacanță plăcută!

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Salutare!

Cea mai bună variantă este cu prepay-ul!

De ce? Foarte simplu! Nu ai bătăi de cap și nici costuri suplimentare, că nu ai de unde.

Activezi o opțiune de minim 12 euro ( poți și de 16). Și nu ai treabă că abonamentul e apoi mărit și trebuie micșorat sau chestii de genul.

În concluzie, îți cumperi un prepay Orange și îl încarci cu opțiunea de 16 euro din My Orange.

https://www.orange.ro/help/cum-rencarc-o-cartel-prepay-de-pe-abonament-cu-plata-pe-factur-42

Baftă multă și vacanță plăcută!

Salut!

da, mă gândeam la prepay sau să activez un abonament și să îl dezactivez în 14 zile.

vom călători 4-15 iunie, deci m-aș încadra.

mulțumesc !

Anulare in 14 zile se poate face pentru abonamentele făcute la distanta.

Atenție nu cele făcute în magazinele fizice.

Pentru evitarea apariției unor probleme mergi pe varianta prepay unde vei avea preturi mai mari însă vei evita problemele.

https://www.orange.ro/roaming/prepay/ 

Pololică
#StarMember

Bună! 

Cât durează vacanța și ce obiceiuri de consum ai? Dacă stai puțin (sub 2 luni) și consumul de net îl faci preponderent pe wifi (cel puțin pentru consumatorii mari), recomand varianta lui Flo1. 

Totuși, dacă stai mai mult, recomand sim local (exista o limita de cantitate, dar și de timp) după care, indiferent de resurse, vei plăti pe baza consumului.

Te așteptăm cu mai multe detalii pentru răspunsuri mai.. detaliate. 

Salut!

4-15 iunie, mi-ar plăcea să am net non stop 😂

Razvan
#StarMember

Bună Oana! Dacă vei fi fi plecată doar câteva zile din țară, poți activa fun 11, cu primirea resurselor de a doua zi și ulterior poți reveni la oferta curentă prin renunțarea la fun 11 în maxim 14 zile de la data modificării. Călătorie plăcută! 

Salut!

vom fi plecați din 4-15 iunie. Deci m-aș încadra la această soluție.

multumesc !