anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming Nefunctional Olanda

Maaariina
Junior
Buna ! Mentionez de la început ca nu ma aflu pe teritoriul României . Am o cartela Prepay , in urma cu 2 zile mi-a expirat opțiunea de 10 EURO , astăzi am activat o opțiune de 14 EURO cu ajutorul unui consultant de la un magazin din România . Opțiunea mi s-a activat , îmi apare activa și in aplicație însă , nu pot nici sa sun nici sa fiu sunată pe numărul de telefon și primesc mesaj ca nu am suficient credit . Mentionez ca roamingul este activ . Consultanții de la Orange nu m au ajutat deloc in continuare , și bineînțeles nu pot suna la serviciul relații clienți . Aveți idee cum trebuie sa gestionez mai departe situația ?
1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember
@initiatoare, soluția la problema ta este un abonament de la digi, telefon compatibil Volte/Vo-wifi și să te conectezi la o rețea locală prin Vo-wifi. Soluția nr. 2, telefon Volte/Vo-wifi la orange/Vodafone, îl închizi la ieșirea din țară și nu îl mai scoți din modul avion. În Olanda deschizi wifi local și ai la dispoziție voce pe Orange, voce și sms pe Vodafone. Ideea este să nu își ia IP nou de Olanda sau altă țară ca îți taie accesul instant la Vo-wifi.

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

delfinas
#StarMember
Bun venit in Comunitate!!! In ce țară ești? De când ești acolo și folosești numărul Orange in străinătate? Daca esti in UK, nu mai exista optiunea de roaming, poti sa incarci doar cu CREDIT, NU OPTIUNE, din care se consuma, conform tarifelor din zona 2: "Incepand cu data de 1 Iulie 2021 conditiile de consum și de tarifare in Marea Britanie si Gibraltar nu mai sunt aceleasi aplicabile în țările membre SEE. Astfel, Marea Britanie și Gibraltar-ul vor fi incluse în zona 2 de taxare pentru serviciul roaming. - Pana pe 30 septembrie 2021 consumul de resurse în Marea Britanie și Gibraltar se va tarifa la pretul promotional de (Euro cu TVA): apel local si SEE efectuat sau primit 0,119 €/min, apel in tari non-SEE 1,547 €/min, SMS/MMS 0,119 €/mesaj, trafic de date 0,0119 €/MB (Euro cu TVA). - Daca folosesti o cartela Prepay pentru a avea acces la serviciul de roaming in Marea Britanie si Gibraltar trebuie sa iti incarci cu credit din care se va consuma conform tarifelor de mai sus. Optiunile cu minute si trafic national vor trebui dezactivate. - Perioada de promoție are posibilitate de prelungire." DETALII: https://www.orange.ro/roaming/optiuni/#prepay

delfinas
#StarMember
Djingo ti-a spus ca ai depasit o limita de utilizare rezonabila in roaming. "Noile reglementări europene specifică faptul că poți să folosești resursele naționale în roaming SEE doar pentru călătorii ocazionale, de scurtă durată – vacanțe, călătorii de afaceri, city breaks, etc. Acest lucru înseamnă că, dacă într-un interval de 120 de zile ai utilizat SIM-ul mai mult în roaming decât național, vei ieși de sub incidența avantajelor pe care le oferă noile reglementări europene și vei fi tarifat pentru folosirea serviciilor de voce, SMS și internet în roaming în SEE. Înainte cu 24 de ore de împlinirea celor 120 de zile, dacă te afli în această situație, noi îți trimitem un SMS în care menționăm acest aspect și tarifele care se vor aplica până când cartela va fi folosită majoritar în România." DETALII: https://www.orange.ro/help/ce-nseamn-consum-majoritar-n-roaming-i-ce-trebuie-s-tiu-7648 "Resursele din opțiunea cu 10 euro/ 14 euro credit se consumă în roaming SEE doar în condițiile unei utilizări rezonabile a serviciului Roaming, adică pentru călătorii ocazionale în afara teritoriului României. Dacă folosești majoritar sau permanent serviciul de roaming în zona SEE, nu vei putea folosi beneficiile naționale și vei fi taxat suplimentar după notificare prealabilă prin SMS, conform Politicii de utilizare rezonabilă a Serviciilor Roaming SEE." DETALII: https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-am-acces-la-serviciul-roaming-pe-cartela-mea-prepay-7448 https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828

Jay
Campion certificat
Salut! Roamingul este pentru călătorii ocazionale.. Dacă în ultimele 4 luni, ai folosit resursele mai mult în afara țării, din acest motiv nu mai funcționeza.. De cât timp ești în Olanda? Sau, de cât timp ești plecata din tara? Ai un topic despre consum rezonabil aici https://comunitate.orange.ro/questions/2314589-functionare-roaming-see Si un topic cu mai multe informații aici https://comunitate.orange.ro/questions/2490590-fac-serviciul-roaming-functioneaza Te-ai interesat cât ar costa sa achiziționezi o cartela locala dacă trebuie sa mai stai?

Maaariina
Junior
Sunt in Olanda , am avut o singura opțiune de 10E timp de 30 de zile doar , din păcate muncesc de acasă pentru România in continuare iar job-ul solicita contactarea clienților telefonic și de altfel sa pot fii sunată … Pe 2 August ma întorc in România și plănuiesc sa trec pe abonament din cauza acestor situații pentru ca urmează sa plec in Mexic , tot in interes de munca … As mai avea nevoie de Roaming deci momentan doar 3 săptămâni iar cartela o am de cel puțin un an in care a fost încărcată și folosită lunar in România

Maaariina
Junior
Nu este vorba de suma pe care as da o pe o cartela de aici , doar ca nu îmi permit sa sun clienții de pe un număr de Olanda , firma fiind in România … In prezent am dat 14€ pe o opțiune de care nu ma folosesc fiindcă am cartela de net de aici …

delfinas
#StarMember
Din pacate, Orange considera ca ai depasit limita de utilizare rezonabila in roaming, ca atare trebuie sa incarci cu CREDIT, pt ca vei fi suprataxata, nu se va mai consuma din optiunea cu roaming inclus. Tarifele nu sunt mari: "Suprataxa reprezintă tariful care se aplică pentru convorbirile/SMS/internet atunci când este detectată utilizarea abuzivă sau anormală a serviciilor de roaming. Suprataxa se aplică peste tariful național aferent abonamentului, însă fără a depăși 0.19 euro/min, 0.19 euro/SMS și 0.20 euro/MB (tarifele sunt fără TVA inclus): - 0.032 /min, fără TVA pentru apeluri efectuate, inițiate și terminate în țări membre SEE - 0.0076 euro/min, fără TVA pentru apeluri primite - 0.01 euro/SMS, fără TVA pentru SMS trimis - 0.003 euro/MB, fără TVA pentru Internet De exemplu: 30 de minute de apeluri efectuate către țari din SEE costă 1.14 euro, TVA inclus pentru 500 MB trafic de internet vei avea un cost de 1.785 euro, TVA inclus" DETALII: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828

Neaplicabil
Daca nu cumva pot sa faca o exceptie cei de la Orange pentru nr tau, solutiile nu sunt foarte multe. Plus ca, daca planuiesti sa treci pe abonament, eu zic sa intrebi inainte de toate daca nu cumva se aplica aceleasi restrictii (sau similare) si acolo. Ca solutie temporara, poti incerca FaceTime (apel de voce), pe WIFI, daca tot ai un telefon cu iOS, dar asta presupune ca si celalalt sa aiba tot un iPhone, cu date mobile sau WiFi. Ceea ce nu stiu cata lume o sa aiba. Dar cel putin in felul asta ar trebui sa le apara nr tau cand suni.

FaraUnID
Campion certificat
Indiferent ce alegi varianta abonament sau prepay, prinicpul utilizarii rezonabile al reurselor in roaming ramane acelasi si se aplica dupa o formula matematica stabilita de CE. Pentru roaming Mexic, situatia este si mai delicata deoarece Mexic nu face parte din SEE. In alta ordine de idei: Ce firme sunt alea care isi trimit angajatii sa lucreze de peste hotare si nici macar nu furnizeaza un telefon de serviciu cu un abonament de roaming negociat cu operatorul !?!?!? Esti o firma, dar angajatii tai lucreaza in roaming si stau intr-un amarat de prepay !!!

Razvan
#StarMember
Poate doamaa lucrează de la distanță, de acasă cum se zice, fără să știe firma unde ai domiciliul.

Razvan
#StarMember
@initiatoare, soluția la problema ta este un abonament de la digi, telefon compatibil Volte/Vo-wifi și să te conectezi la o rețea locală prin Vo-wifi. Soluția nr. 2, telefon Volte/Vo-wifi la orange/Vodafone, îl închizi la ieșirea din țară și nu îl mai scoți din modul avion. În Olanda deschizi wifi local și ai la dispoziție voce pe Orange, voce și sms pe Vodafone. Ideea este să nu își ia IP nou de Olanda sau altă țară ca îți taie accesul instant la Vo-wifi.

FaraUnID
Campion certificat
In momentul in care te angajezi legal, angajatorul intocmeste niste documente din care reiese domiciliul, locul de munca, atributiunile. Pe partea de SSM si PSI se fac niste instructaje pe care angajatul trebuie sa-l semneze. Si aici este nevoie de adresa din buletin si adresa locului de munca.

delfinas
#StarMember
Mda, angajatorul cam trebuie sa stie de unde muncesti "de acasa", pt ca, in caz de Doamne fereste, raspunde si firma pt ca angajatul, in timpul programului, nu a anuntat unde e de fapt.

Maaariina
Junior
Lucrez la aceasta firma de 2 ani , sunt asistent manager , mi se par foarte puțin importante aceste detalii legate de angajatori in situația asta . Oamenii pot da vina pe oricine , pe mine ma interesează doar rezolvarea problemei nu și cum a fost începută sau cine a început-o . Mulțumesc tare mult pentru sfatul cu Digi , am mai auzit undeva , cel mai probabil voi lasă situația așa cum este și voi găsi in România o soluție rezonabila pentru mine însă , va mulțumesc mult pentru specificații si detalii , nu eram cunoscătoare de foarte multe dintre ele .

mitzij
Junior
Buna! Aceeasi problema o am si eu. Tot in Olanda sunt insa eu am cartela prepay Vodafone cu extraoptiune de 15 euro. Obisnuiam sa folosesc cartela pe care o am de 13 ani fiindca nu voiam sa imi schimb numarul de telefon. Am primit mesaj luna trecuta ca nu mai pot folosi in felul acesta serviciile care imi sunt oferite pe motiv ca abuzez de ce mi se ofera. Mentionez ca foloseam beneficiile pe care le aveam doar pentru a vorbi in jur de 100 de minute din 1000 cu bunica pe care nu o puteam suna altfel fiindca nu are cunostintele necesare sa foloseasca alte metode de comunicare (whatsapp, skype) si cateva sute de mb pe care ii foloseam strict pentru a folosi hartile cand eram undeva pe drum sau pentru a citi un email. Restul beneficiilor se pierdeau fiindca nu le foloseam DELOC. Am facut o sesizare la ei si mi-au spus ca nu este nimic de facut si ca trebuie sa platesc suplimentar daca vreau sa vorbesc in continuare si ca am un comportament abuziv ce contravine regulilor de roaming. Am atasat mai jos doua fotografii pentru a se vedea mai clar. O zi frumoasa!