la 22-04-2025 04:53 PM
Bună ziua!
Am întâmpinat o problemă, am ieșit din țară în data de 20.04 în Republica Moldova și m-am întors în țară în aceeași zi. Problema este următoarea: mi s-au alocat 2 GB de internet automat, fără să fi cerut așa ceva în val. de 4 euro. A doua zi fiind deja în România mi s-au alocat iar 2 GB, făcând iar cost de 4 euro.
Cum pot dezactiva această opțiune? Mi se pare aiurea să îmi aloce internet automat, în condițiile în care nu am cerut acest lucru. Și nu înțeleg de ce mi s-au alocat a doua zi acei GB în condițiile în care eram deja în România de mai bine de 12 ore.
Mulțumesc!
22-04-2025 05:18 PM - editat 22-04-2025 05:23 PM
Buna,
Poți dezactiva serviciul de roaming din aplicația my Orange și din setările telefonului.
https://www.orange.ro/help/cum-activez-sau-dezactivez-serviciul-roaming-85
Daca ești într-o zonă din apropierea graniței și nu vrei sa dezactivezi roamingul poți selecta manual rețeaua din setările telefonului.
Ai aici mai multe informații despre opțiunile disponibile in roaming pentru Moldova.
Opțiunea descrisă de tine se activeaza automat la prima sesiune de date. Reactivare la cerere in cele 24 de ore, prin SMS gratuit la 321 cu textul NET24
22-04-2025 05:12 PM - editat 22-04-2025 05:17 PM
Salutare!
Trebuia să închizi totul, dacă nu doreai acea opțiune standard pentru roaming non UE. Din păcate, nu mi se pare nici mie în regulă, dar nu prea ai ce face , decât să nu mai folosești telefonul deloc.
Detalii despre acea extraopțiune găsești aici .
Probabil ai rămas pe aproape de graniță și telefonul a rămas și el conectat pe rețeaua parteneră din R. Moldova, dacă te-a taxat și în țară.
Te sfătuiesc să dai un restart la telefon și să faci o sesizare din aplicația My Orange - Altele ( cele 3 puncte din dreapta jos)- Contact și feedback-Scrie-ne și să explici că erai în țară când ai fost taxată ca și în roaming.
Baftă!
22-04-2025 05:18 PM - editat 22-04-2025 05:23 PM
Buna,
Poți dezactiva serviciul de roaming din aplicația my Orange și din setările telefonului.
https://www.orange.ro/help/cum-activez-sau-dezactivez-serviciul-roaming-85
Daca ești într-o zonă din apropierea graniței și nu vrei sa dezactivezi roamingul poți selecta manual rețeaua din setările telefonului.
Ai aici mai multe informații despre opțiunile disponibile in roaming pentru Moldova.
Opțiunea descrisă de tine se activeaza automat la prima sesiune de date. Reactivare la cerere in cele 24 de ore, prin SMS gratuit la 321 cu textul NET24
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor