anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming impus de Orange

Mugur2
Începător

Știe cineva de ce Orange ne fură banii?"

"Odată cu primul apel efectuat / primit sau SMS trimis (către România ori local) sau cu prima sesiune de internet în roaming, se activează automat un pachet de beneficii valabil 24 de ore cred te costă 2 euro."

De ce? Poate că nu vreau! Am dat un singur SMS și pentru asta plătesc 2 euro?

Nu vreau "beneficii"! Vreau să fiu taxat pentru fiecare SMS pe care îl dau! Nu vreau 10 minute de apel către România băgate pe gât!

Ce fac? Cum pot să opresc jaful pentru că îmi zice și că se reactivează automat!!!!!

26 Răspunsuri 26

Următorul pas care ar fi? Depășești minutele alocate și îți răpesc un copil până plătești? "Abonament bulk family - membrul familiei care depășește numărul de minute este sacrificat pentru binele celorlalți!"

Înainte de pasul următor, poate ar fi bine o informare asupra costurilor de roaming. Au fost anunțate. Dacă sunt bune sau nu, decizia nu e la nimeni. Din păcate, asta pare să fie calea noilor tendinte: consum mare și la "en-gross". Poate e mai bine, poate nu. Pentru consumatorii care consuma puțin, nu e o soluție, dar pentru cineva care folosește resurse s-ar putea să fie o soluție. 

1. Desfid posibilitatea unui om normal să cunoască în amănunt toate ofertele de la toți furnizorii de servicii cu care este sub contract.

2. Ca să anulez roamingul trebuie să accesez MyOrange deci automat îmi fură 4 Euro. La fel dacă sun la Orange. 

3. Mai îmi puteți da un exemplu în care o firmă îți bagă pe gât o opțiune fără să ai posibilitatea de a refuza?

4. Evident că plătesc hoția celor de la Orange dar mă voi adresa Protecției Consumatorului când ajung în țară. E chestiune de principiu nu de sumă. 🙂 Am dat doi dolari băiatului care mi-a adus valiza în cameră dar măcar ăla m-a întrebat dacă vreau să mă ajute! Puteam pur și simplu să refuz! Orange nu mi-a dat această posibilitate!

1. Taxarea serviciilor sunt anexe la contract. Înainte de plecare, nu te uiți sa vezi ce costuri ai? Pe site îți recomanda informarea (inclusiv ancom). 

2. S-a inventa wifi sau blocarea din telefon a internetului în roaming (chiar setarea unor restricții de roaming, tot în telefon).

3. Vodafone are o oferta similară (pachete). Se activează automat dar trebuie să setezi manuala (voit și să cauți) cum se trece la consumul unitar (nu pachet). N-am avut starea să caut pașii. Trec peste faptul că, acum 3 ani, deși numărul soției avea roaming activ, n-am trezit că ea nu are semnal și trebuia activat de la Relații Clienți (probabil și din aplicație). Și asta se întâmplă când eram la bulgari, la câțiva km de graniță.

4. Reclamația este dreptul consumatorului, doar să ai rezerve privind verdictul. Oferta există pe site și tot pe site ai recomandările înainte de plecare (probabil obligativitate legală). 

Bine! Eu sunt vinovat! Îmi pare rău că nu te cunosc ca atunci când o să apelezi la serviciile noastre să te taxez și eu de 10 ori, bulk, pentru că scrie cu litere mici la pagina 18. Când te duci la Carrefour să iei o pâine cum ar fi să te taxeze de 10? 

Ce ai scris mai sus mă convinge și mai mult să fac reclamație pentru că prevederile contractuale sunt abuzive! (Bineînțeles că am să verific).

Nu domnule, nu stai sa verific toate contractele de pe planetă când plec pentru că nu aș avea timp Uber, asigurare de călătorie, Aeroportul Otopeni, prima companie aeriană, a doua, aeroportul de destinație, transferul la hotel, hotelul etc. Eu plec des și nu în Bulgaria! Toți au contracte!

Daca doar atat ai inteles, inseamna ca abonamentul nu este pentru tine. Am doua numere: unul de Orange, altul de Digi. Ghici ce: Digi nu are prepay. Ce ar trebui sa fac, sa-i dau in judecata? Oare o fi la fel de abuziv? Cum as putea verifica reteaua daca ma obliga (obliga) sa folosesc abonament pe minim un an, desi, poate in zona mea de interes nu au semnal. Din punctul meu de vedere... este irelevant. Nu-ti convine, te informezi. Am fost abonat Orange dar o notificare de majorare a abonamentelor (ca am avut mai multe) m-a convins sa reziliez respectivul contract.

Si as vrea sa stiu unde este abuzul. Contractul tau prevede accesul la servicii cu resurse incluse la o taxa fixa. Inteleg de la tine ca tarifele pentru consumul neinclus in contractul tau este abuziv? Stiai ca apelul in conferinta cu numere din afara Orange este taxat? Si sunt singurii care taxeaza, chiar daca ofera nelimitat la apelurile nationale.

Si daca m-ai taxa de 10 ori, sa fii sigur ca nu as lua de la tine.

Si da domnule, stau sa VERIFIC contratele pe care le semnez si imi ofera servicii.Am fost si in Turcia si am oprit roamingul de date. Motivul? Tarifele prea mari. Poate, daca oferta de acum era disponibila si atunci as fi activat-o doua zile (una la dus si una la intors, pentru a avea net disponibil pentru navigatie). Dar deh, daca m-am informat inainte de plecare... pățăști.

Inteleg ca esti suparat, dar nu pleci caine surd la vanatoare.

https://www.ancom.ro/info-centru_5771

"ANCOM îți recomandă să verifici, înainte de a efectua o călătorie în afara României, tarifele pentru serviciul de roaming internațional în funcție de statul pe care urmează să îl vizitezi și de planul tarifar (abonament sau cartelă preplătită), inclusiv de (extra)opțiunile pe care le-ai achiziționat."

Si da, textul este cu rosu pe site-ul ANCOM.

Și încă ceva! 

Uite cum ne minte Orange pe site-ul oficial (despre roaming)

"Practic, în momentul în care pe ecranul telefonului îţi apare numele altei reţele decât cea de acasă, înseamnă că operatorul "gazdă” va fi responsabil de calitatea semnalului şi, mai ales, de tarifare. El aplică tarífele şi le trimite operatorului tău de acasă care le înregistrează, apoi, pe factura ta curentă."

Să îmi arate Orange pe factura curentă chestia asta!!!!!!! Hoții!!!!!!

MCostel
Cunoscător

Aceste postări pot fi considerate și păreri/ sugestii pentru Orange.

O parte dintre clienți nu sunt de acord cu acest mod de tarifare.

Ofertele se pot schimba in timp și în funcție de părerile utilizatorilor.

Sa luam aceste postări ca un feedback oferit de clienti.

Observ că în ultimul timp discuțiile sunt foarte aprinse chiar și în cazul sugestiilor.

Informația privind modificarea modului de tarifare în afara SEE este de vreo doua luni (o simplă căutare în comunitate...), s-au expus opinii acolo și recomand scrierea de opinii, indiferent dacă sunt pro sau contra. 

Și pe vechea tarifare, dar și pe noua tarifare sunt clienți nemulțumiți deoarece:

  • Tarifarea la consum ("bucată") ar genera un cost exorbitant pentru un drum București - Ankara (de exemplu), dar, pentru cine are nevoie de apeluri scurte ar fi soluția ideală 
  • Pentru cine are un consum mare ("en gross") câteva zile, costul noilor opțiuni nu ar fi o problemă raportat la consum.

Și discuțiile aprinse vor "arde mocnit" când ești flower power.

PS: ascult Radio Zu și tocmai vorbeau ca la un palat din Iași se percepe taxa de poze și sunt "reclamați" ca de ce se taxează. Motivul? Curățenia după unele mirese... 

RafaHelper
#StarMember

Salut @Mugur2,

Noua oferta de roaming e axata pe consumerism, la fel ca la piața cumperi 3 si plătești mai puțin. In acest moment așa se face taxarea si nu o poți oprii decât daca dezactivezi serviciul Roaming.

Sfatul meu este sa iți exprimi nemulțumirea printr-un mesaj trimis de aici: https://www.orange.ro/contact/

Daca consideri ca ai fost taxat abuziv nu uita sa scrii si acest lucru si cere o compensare la factura care sa reflecte costurile reale ale serviciilor folosite. Daca nu primești o soluție favorabila te poți adresa si ANPC. 

Poti intra si aici pentru a lasă un comment legat de nemulțumirea ta si te încurajez sa o faci.

Il poți indemna si pe prietenul tau sa facă la fel, cu cat sunteți mai multi cu atât mai bine.

Nu susțin nici eu acest mod de tarifare in Roaming, este abuziv. 

Oferta este valabilă până pe 15 septembrie 2024, cu posibilitate de prelungire. (se speram ca nu se va prelungi sub aceasta forma!)

Blue12
Senior

Sunt putin confuz...

In cazul in care calatoresc intr-o tara SEE, se aplica in continuare beneficiile incluse la nivel national?

O simulare pentru Grecia (dupa consumul resurselor incluse):

 

Pololic_0-1719400420343.png

Din cate inteleg (de fapt prin lipsa altor informatii), se tarifeaza "la bucata".

De retinut ca SEE este o piata reglementata spre diferenta de nonSEE unde tarifele sunt la libera negociere.

NB: pentru tarile unde operatorii din Romania sunt prezenti cu "fratii de cruce", nu inteleg de ce nu au tarife preferentiale (ma refer la Egipt, de exemplu, unde atat Vodafone, cat si Orange au licente. Stiu ca sunt entitati diferite, dar laptele e de la aceeasi mama).