anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Net in roaming - sunt taxata desi nu folosesc sim-ul orange

klaryus
Junior

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, de cateva zile sunt plecata din tara, mai exact in UK, si  desi nu folosesc sim-ul orange, sunt taxata pentru ca folosesc net, am verificat toate setarile sunt pentru sim-ul din UK, dar eu totusi sunt taxata. A mai intampinat cineva aceasta situatie?

13 Răspunsuri 13

Vio73
#StarMember

Salutare!

Dacă ai sim-ul în telefon și roamingul activ, este posibil să îl acceseze telefonul pentru actualizări sau alte minuni.

Eventual, poți să-l scoți din telefon, dacă folosești un dual SIM. Sau dacă ai pus sim-ul în alt telefon, chiar dacă nu îl folosești, se pot actualiza aplicații, etc.

Altfel, nu prea văd cum s-ar putea întâmpla! 

Baftă!

Multumesc pentru raspuns, este ciudat oricum

Cel mai bine este să dezactivezi sim-ul de Orange de pe telefon, pentru a nu mai avea probleme. Mă refer cât ești în roaming și nu-l folosești!

FLo1
#StarMember

@klaryus: Bun venit în Comunitate. Pe SIM-ul de ORANGE ai activat roamingul pentru toate țările. Neutilizând-ul în UK, cel mai sigur ar fi dezactivarea lui din telefon.  Nu este necesară scoaterea din telefon a SIMului.

Explicația unor astfel de situații este că telefonul caută permanent o actualizare a semnalului aferent SIMului Orange, iar atunci utilizează inclusiv date mobile, și în special credit, chiar dacă ai avea date mobile incluse pentru utilizarea în UK. Cum menționam, cel mai sigur, dezactivează SIM-ul (cu atât mai mult cu cât nu-l folosești) și nu vei mai avea probleme. Încă un plus: bateria nu se va descărca așa de rapid, dacă vei avea doar un singur SIM activ.

arsradu
#StarMember

Folosesti cumva un telefon Samsung?

Client Orange

Da

Buna,

In cazul asta, vezi ca e posibil sa-ti ia datele de pe celalalt SIM. E o facilitate (buna catedata, frustranta daca nu stii de ea) a telefoanelor Samsung. 

Ai aici un tutorial cu mai multe detalii referitoare la functia asta, si cum sa o dezactivezi.

Sau, varianta mai scurta:
Settings (Setari) > Connections (Conexiuni) > SIM Card Manager (Manager Cartele SIM) > Auto Data Switching > OFF.

Sper sa te ajute. 🙂

Client Orange

Multumesc,  voi incerca 

@arsradu: E valabil Național. Dar dacă n-ar avea roamingul activat și simul conectat astfel de cazuri nu s-ar întâmpla în roaming. Și încă ceva: se întâmplă exclusiv în timpul unui apel pe SIMul de uk, când fără o agregare corespunzatoare (lipsă 4G în timpul unui apel chiar și pe același SIM), telefonul verifică cealaltă rețea disponibilă.

In cazul asta nu e foarte clar in ce context se intampla taxarea. Eu am presupus ca ar putea fi aceeasi cauza. In cazul asta, SIM-ul de Orange este activ, la fel si roaming-ul. Deci...banuiesc ca se va intampla acelasi lucru, nu? Sau e vreun motiv pentru care consideri ca acea setarea functioneaza doar national?

Evident, daca opresti SIM-ul de tot din setari, sau il scoti din telefon, nu se va mai intampla. Dar poate mai ai nevoie sa comunici cu cineva pe acel SIM. Poate primesti SMS-uri sau ceva. Adica, ar putea fi anumite avantaje pentru care sa-l pastrezi pornit, dar fara sa te taxeze. Sau macar nu pentru date.

Cam asta era ideea mea. Gresesc?

Client Orange

Aceasta era ideea. Adică național SIMul e activ permanent, dar în roaming, fără să fie roamingul activat nu are ce și de unde consuma. Și da, atât timp cât nu permiți din selecție ca telefonul să consume de pe alt SIM atunci când SIMul selectat e busy....atunci nu sunt probleme și nici surprize. 

Aaam inteles acum la ce te referi. 🙂 Da, absolut de acord.

Client Orange

DanielaH
Moderator

@klaryus, s-a rezolvat/ clarificat situația?