anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming impus de Orange

Mugur2
Începător

Știe cineva de ce Orange ne fură banii?"

"Odată cu primul apel efectuat / primit sau SMS trimis (către România ori local) sau cu prima sesiune de internet în roaming, se activează automat un pachet de beneficii valabil 24 de ore cred te costă 2 euro."

De ce? Poate că nu vreau! Am dat un singur SMS și pentru asta plătesc 2 euro?

Nu vreau "beneficii"! Vreau să fiu taxat pentru fiecare SMS pe care îl dau! Nu vreau 10 minute de apel către România băgate pe gât!

Ce fac? Cum pot să opresc jaful pentru că îmi zice și că se reactivează automat!!!!!

26 Răspunsuri 26

FLo1
#StarMember

@Mugur2: cel mai simplu treci numărul pe prepay și vei plăti doar cât consumi. Planul tarifar e mai ok în roaming decât pe abonament. Trebuie o simplă cerere către Serviciul Clienți în acest sens și după o lună ești client prepay. 

delfinas
#StarMember

Mugur, in ce tara esti si pt cat timp?

Emirate pentru 4 zile. Am trimis un SMS că am ajuns cu bine și mi-au luat 2 Euro (e adevărat că mi-au dat obligatoriu și 10 minute să vorbesc acasă). Dar poate nu vreau! Poate nu sunt un tip sociabil!

Ce mă enervează e că nu am cerut așa ceva! Voiam să plătesc SMS- ul ăla dat și gata! Dacă scot complet roamingul nu mai am activ deloc SIM-ul! Și dacă e o urgență, Doamne ferește?

În plus e îngrijorătoare auto activarea! Și faptul că dacă mai fac ceva mai îmi dau 24 de ore. 🙂 Un coleg a activat datele pentru 3 secunde și Orange l-a potcovit cu un "beneficiu" de 4 Euro.

Da, stiu, nu e placuta situatia.

Daca nu vrei sa inchizi accesul telefonului la retea, ar mai fi o optiune, dar nu merita pt cateva zile. Te costa mai putin daca iti activeaza 2 euro/zi.

Optiunea ar fi putut fi aceasta. daca stateai 2 saptamani plecat.

delfinas_0-1719327913357.png

 

Cel mai bine e să nu stai cu date mobile activate. Și de preferat să utilizezi hotspot wifi, mai ieftin. 

Si daca primeste sms sau apel, i se activeaza optiunea aia de 2 euro/zi.

Să fiu corect: apel primit sau efectuat respectiv SMS către România sau local. 

Ideea era că dacă mă caută cineva eu trimiteam SMS și le indicam să mă contacteze pe WhatsApp (mereu aveam internet local).

În mod obișnuit un SMS era pe la 0.0350 Euro (sau cam așa).

O variantă în acest caz de nefolosire SIM ci doar telefon ar fi fost trimiterea de pe un telefon din RO un astfel de mesaj automat de "căutare pe whatsapp", iar de pe telefonul fără SIM să poți gestiona aplicația și discuțiile prin Whatsapp, chiar și fără SIMul asupra ta. Dar poate altă dată și cu conectarea SIMului într-un alt telefon, posibil chiar și unul non-smart. 

Da. Soluții de a ocoli se găsesc. Călătoresc mult, am eSIM cu trafic de date dar mai lăsam și Orange activ, pentru urgențe. Știam zona în care mă aflu și cam care e prețul unui SMS respectiv al unui apel primit și decideam eu ce fac!

Eu doar avertizez pe toți de aici. E un principiu: nu plătești ce nu ai comandat! Nu am cerut 10 SMS, de ce să le plătesc?

Orange putea să trimită un mesaj: "Bă fraiere, ai trimis un SMS care costă 1 Euro. Vrei să te taxez la bucată sau vrei să plătești 2 Euro și să îți ofer încă 9 SMS-uri să vorbești cu toți vecinii de bloc?"

Din păcate dreptul de alegere al clientului devine din ce in ce mai limitat.

Se merge pe principiul: "Știm noi mai bine ce îți trebuie".

Atunci cu SIMul în mod avion sau plătești că să fi beep-uit de câte 2€/zi. Eu am mai menționat: nu folosești SIM în țări exotice. Ieftin și bun nu există.

Având în vedere faptul că dorești un cost minim nu prea ai soluții în situația de față.

Folosirea wifi ar fi singura soluție daca e disponibil.

Ar mai fi cartela locală însă costurile probabil ar fi la fel de mari.

Oh, sigur că da, soluții sunt. 

Însă este o mizerie! Cum ar fi?

Vă duceți la restaurant, mâncați ce ați comandat și mai cereți o chiflă de 1 leu. Ospătarul vă aduce chifla plus o salată și o savarină și vă spune că treaba costă 10 lei, că nu aveți voie să refuzați, că deja v-a luat banii de pe card și că dacă mai cereți ceva vă mai aduce o salată și o savarină.

Pololică
#StarMember

Salutare! 

La ora actuală (de aproximativ o lună-două), în roaming la abonament se poate consuma doar prin pachete (pachet de minute și pachet de sms). Dacă nu vrei să ai tarifare bulk ("en gross") ai doar varianta sa nu generezi consum tarifabil.