14-05-2026 06:13 PM - editat 14-05-2026 06:14 PM
Salutare!
Am o întrebare tehnică, pentru cine se pricepe:
Urmează să călătoresc în China. Dacă voi folosi roamingul Orange, traficul de date va trece prin servere Orange, asta înseamnă că voi primi IP de România? Cu alte cuvinte, voi putea folosi Whatsapp și alte servicii care sunt blocate acolo, fără să folosesc un VPN? Desigur, când voi fi conectat la vreun wifi local, cum ar fi cel de la hotel, nu vor funcționa, dar eu mă refer la conexiunea prin datele mobile, prin roamingul Orange.
Mulțumesc
la 14-05-2026 06:37 PM
Salutare!
Îți recomand vpn. Majoritatea celor care ajung acolo (China continentală) rezolvă așa eventualele sincope. Problema nu se pune la conectică, ci la site-urile pe care le accesezi.
la 14-05-2026 07:07 PM
Am și un VPN de backup. Citeam în altă parte ca cineva își luase un eSIM cu care îi mergea whatsapp. Site-urile locale nu mă interesează, eu zic strict de acces la whatsapp. Mulțumesc pentru răspuns
la 15-05-2026 08:48 AM
Mi-am adus aminte: anul trecut am fost in Serbia si Muntenegru. Nu mai sunt sigur de Serbia, dar in Muntenegru, pe WiFi in reteaua Mtel nu puteam accesa Comunitatea Orange (nu recunosteau certificatele sau ceva de genul asta). Cum am activat VPN-ul, cum s-a rezolvat.
Daca inteleg bine ce zic cei care ajung in China, inteleg ca restrictiile sunt doar IP-urilor locale (de China), iar un VPN doar il schimba si poti folosi internetul "occidental" fara probleme.
la 14-05-2026 07:47 PM
Eu prin alte tari, nonEu, am primit ip de Romania
la 15-05-2026 12:22 PM
Și eu la fel, asta mă face să cred că o să funcționeze și acolo
la 14-05-2026 08:21 PM
Salutare!
Nu știu ce să zic, dar da, cu VPN se poate. Totuși este destul de scumpă.
Am văzut la unii vlogeri că folosesc și soluția asta .
Sper să te descurci și să fie bine!
la 15-05-2026 12:22 PM
Da, așa am auzit și eu. Yesim chiar specifică în aplicație că de pe eSIM-urilor lor se poate accesa whatsapp. Cel mai probabil o să activez roamingul de la Orange, ca să nu mă mai complic, dar o să am si un VPN ca backup
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor