anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming Austria

irimiebogdan
Junior entuziast

Copilul este în Austria și spune că nu are date mobile în roaming, el are un abonament de 8 euro și 8 GB de internet în roaming, ce se întâmplă?

1 Soluţie acceptată‚

Trixen
#StarMember

Doar date mobile nu are? Poate primi sau efectua apeluri?

Daca apelurile merg, sa verifice in telefon sa aiba Data Roaming activ (setarea exista si pe Android si pe iOS si impiedica utilizarea datelor mobile in roaming).
Daca nici apelurile nu merg, sa verifice ca roaming-ul este activ in My Orange. Daca este deja activ, un restart la telefon. Daca nici dupa restart nu merge, macar poate confirma ca se conecteaza la o retea? Sau poate incerca sa selecteze manual o alta retea?

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

Trixen
#StarMember

Doar date mobile nu are? Poate primi sau efectua apeluri?

Daca apelurile merg, sa verifice in telefon sa aiba Data Roaming activ (setarea exista si pe Android si pe iOS si impiedica utilizarea datelor mobile in roaming).
Daca nici apelurile nu merg, sa verifice ca roaming-ul este activ in My Orange. Daca este deja activ, un restart la telefon. Daca nici dupa restart nu merge, macar poate confirma ca se conecteaza la o retea? Sau poate incerca sa selecteze manual o alta retea?

Mulțumesc pentru îndrumări am reușit să activăm romingul. Trebuia să îl activeze manual din telefon.

teacher_
#StarMember

Buna ziua,

De cat timp este plecat în Austria?

simf
Junior

Intreb aici ca sa nu mai creez un topic cu acelasi nume...

Abonament OROC Fun11 cu 8.4GB roaming inclus. In Austria din 14 Sep. Date folosite doar pt Gmaps si whatsapp (fara media, doar mesaje normale).

Pe 22 Sep primesc mesaj ca s-a depasit costul de 40 eur in roaming, raspunde cu DA la nr.xxx pentru continuare serviciu. Raspund DA.

Pe 23 Sep schimb abonamentul cu unul mai mare, cu 16.8GB date in roaming.

Pe 24 Sep se blocheaza roamingul (voce + date). Sun la suport, imi spun ca am 330 lei cost suplimentar si trebuie sa platesc acum. Nedumerit, cum **beep** ca n-am consumat nici macar aia 8GB inclusi, dar.. platesc, ce sa fac, nu mergea nimic.

Pe 30 Sep primesc mesaj ca s-a atins pragul de 50 eur cost suplimentar, raspunde cu DA pentru continuarea serviciilor. Raspund DA, dar este absolut imposibil sa am acest consum - 2 zile fara roaming deloc, plus date inchise 80% din timp, folosit doar Gmaps de cateva ori.

Ma poate ajuta cineva sa inteleg ce se intampla? Mai am de stat cateva luni in Austria, si dupa 1 saptamana deja e fun. Pana pe 14 Sep nu am iesit din tara din Feb, deci mai mult de 123 zile.

Sunt inca in perioada de 14 zile de "returnare" abonament nou. Ma gandesc serios la portare la Digi. Nu stiu ce sa mai inteleg.

Salutare! 

Unde anume ești în Germania? Cumva la granița cu Elveția? La ce rețea te-ai conectat? 

Nu in Germania, ci in Austria. Viena mai exact.

Mea culpa! 

În drumul tău, ai trecut prin zone din afara SEE? De obicei, de acolo vin costurile astea. 

Nu, cu masina din Bucuresti la Viena, trecut prin Ungaria. Atat.

Presupun ca ai iesit pe la Nadlac-Seghedin, nu? A patit-o un coleg in Seghedin (Ungaria): s-a conectat la A1 SRB si noroc ca nu folosea telefonul (telefoanele de firma le avem de la Vodafone). L-a mirat mesajul "Bun venit in Serbia...". Daca s-a intamplat similar la tine... Arunca un ochi in MyOrange, la consumuri si vezi ce apare (acolo unde ai pret tarifat).

In MyOrange nu apare niciun detaliu - acum aplicatia e in maintenance si nu pot atasa screen. Oricum, si asa daca ar fi fost, putea sa stea conectat la Serbia pana la 1h (in 4h am traversat toata Ungaria) si nu ma uitam la Netflix 4k. Deci nu are cum sa fie 50 eur de la asta. Iar acum in Viena a crescut consum suplimentar cu 10 eur in 5 zile, cand am 16GB in abonament si roamingul a inceput de 16 zile. Problema mea e ca nu pot sa vad detaliile, de unde e consumul asta. Telefonul arata mai putin de 1GB consumat de la 1 Sep, deci inclusiv primele 2 sapt in Ro.

Recomandarea ar fi să arunci un ochi azi-mâine în aplicație. E o problemă dacă ai costuri suplimentare și nu poți să vezi de unde sunt.

Dacă nu le vezi până mâine dimineață, ai varianta Djingo și să vezi ce-ți zice.