anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming 5G si atitudina ofensiva Orange Romania

Heavyd
Explorator

Buna, nu stiu daca eu is singura persoana care se confrunta cu miserupismul serviciului clienti orange...

In trecut am mai observat ca nu a mers 5G in roaming pe Telekom ungaria dar cum ma aflam 1-2 in zona de acoperire 5G nu am fat importanta problemei.

Dar acuma ma aflu in croatia unde orange are intelegere cu toate 3 retele din croatia.

Ghici, pe niciunu nu merge 5G-ul si da ma aflu in zona de acoperire ca persoanele care is pe Vodafone nu au nici o problema!

Am sunat de 2 ori la serviciu clienti de ambele ori angajati au avut atitudine ofensiva.

Astazi am scris si pe chat in speranta ca se rezolva problema dar nimic....

Mai este cineva in situatia ca nu ii functioneaza 5G-ul in roaming?

 

Multumesc

10 Răspunsuri 10

Pololică
#StarMember

Salutare!

Din ce relatezi, receptia 5G nu ar trebui sa fie o problema (din moment ce alte retele cu roaming au acces). O intrebare: alti clienti Orange au semnal 5G? Nu de alta, dar acodurile de roaming pot diferi si unele implementari pot fi decalate.

Teoretic, au dreptate (nu pot controla retaua partenera), dar informatia ar trebui sa fie cat mai exacta. Tin minte ca la un moment dat era o discutie pe alt forum privind limitarea vitezei in roaming (in special in partea a doua a zilei). Nu pot confirma ca in perioadele in care eram in roaming am avut dificultati de viteza (pentru radio online si navigatie sincopele au fost 0 si nu m-a interesat daca aveam 30Mbps sau 100Mbps).

delfinas
#StarMember

Iarta-mi intrebarea, dar chiar iti trebuie 5G in roaming? Eu sunt multumita si cu 4G+ chiar si in tara. Duminica am fost in Bulgaria, am stat putin pe net, m-am bucurat de mare si de soare. Pentru ce am avut nevoie, 4G+ a fost f ok.

Eu am incetat sa mai pun intrebarea intrucat nu am primit un raspuns convingator (cu motive reale) legat de nevoia de mai mult de 50Mbps pe mobil (nu ma leg de cei care chiar depind de tehnologie si nu au internet prin fir la punct fix). Sunt de acord ca fiecare isi are nevoile, dar ingenuncherea retelei o resimtim toti.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Poate nu au roaming pentru 5g, ci doar pentru 4g. Nu știu ce să zic, dar cred că ar fi suficient dacă ar funcționa decent. Nu mă înțelege greșit, dar din câte am mai citit, 5g-ul nu este nici pe la noi prea extins, dar în roaming deja ar fi foarte bine să fie asigurat.

arsradu
#StarMember

Daca ai posibilitatea, incearca te rog SIM-ul tau intr-un telefon al unui prieten care are 5G in Roaming. Daca merge (in aceeasi zona), problema nu e de retea.

Client Orange

Heavyd
Explorator

Sa raspund si eu la intrebari,

 

Din pacate cu persoanele cu care sunt in croatia au digi si vodafone 😞 nici unul cu orange ca sa incerc....

De ce 5G? In zonele mai aglomerate 5G are performante mai bune, am facut cateva testari eu pe 4G pe persoana pe vodafone 5G ambele reteaua A1 si avea latenta mult mai mica pe 5G decat eu pe 4G.

 

Din pacate nu pot incerca simul in alt telefon ca am eSIM 😞

 

Ca idee, atasat este confirmarea de pe orange.ro ca au intelegere de 5G pe croatia.

Problema mea este ca complet nu imi merge in roaming, nici in ungaria nu mi-a mers unde alti pe orange au avut 5G.

Eu suspectez ca Orange ma blocheaza intentionat. Am avut de vreo 10 ani clash cu orange ca in roaming imi blocau intentionat accesul la anumite retele in roaming. Dar dupa luni de scandal cu ei in mod magic m-au deblocat!

Am uitat sa mentionez, duminica inca am avut acces la retaua Telekom si in mod ciudat mi s-a taiat complet accesul.

 

Si poza lipsa atasat

Cu parere de rau, problema in cazul tau este telefonul (Pixel).

Deci, nu e vorba de ceea ce suporta sau nu suporta operatorii de roaming. Intr-adevar nu poate nimeni sa garanteze nimic pe infrastructura altuia. Nu pot garanta nici pe infrastructura proprie, daramite pe a altora. Dar, din pacate, in cazul tau, problema nu e la operator, e la telefon.

Google nu are suport 5G pentru operatorii din Croatia, si nici Ungaria.

De-aia te rugasem sa incerci SIM-ul intr-un alt telefon. Dar daca ai eSIM...lucrurile se complica. Asta e unul dintre motivele pentru care eu unul prefer SIM-urile clasice. Ai mult mai multa libertate de miscare.

Client Orange

M-am gandit la acest aspect ca telefonul ar fi devina dar din cat ma amintesc s-a discutat pe puxel support forum ca de exemplu persoanele cu SIM de germania au avut 5G in tarile nesuportate.

Daca ar fi asa nu ar trebui sa fie setarea pe true?

De exemplu in tarile nesuportate functioneaza VoLTE in roaming

Sincer, nu stiu. Chiar nu stiu. Nu mi-e 100% clar cum ar trebui sa apara informatia in cazul asta. Deci...prefer sa nu te induc in eroare.

Treaba cu 5G-ul in tari nesuportate, iarasi, nu stiu ce sa zic. Stiu ca exista posibilitatea sa-ti mearga, dar numai pe anumiti operatori (T-mobile/Telekom parca era unul dintre ei), si asta din simplul motiv ca folosesc aceleasi setari indiferent de tara (sau cel putin, aceleasi setari pe un grup mai mare de tari). Deci da, in cazul ala specific, e posibil sa mearga. Dar e doar o coincidenta fericita. Nu e functionalitatea oficiala.

VoLTE-le e intr-adevar mai permisiv. 5G-ul...inca nu. Vezi bine ca mai e de lucru si la noi, ca inca nu sunt suportate toate serviciile. Iar 5G-ul...e doar ici si colo, in orasele mari, si nici acolo peste tot.

Iti pot recomanda un alt test, pentru confirmare, daca vrei si ai timp, binenteles. Daca colegii cu care esti in Croatia au SIM-uri fizice, poti incerca inversul testului de mai devreme. Adica sa introduci unul dintre SIM-urile lor in Pixel. Sunt destul de sigur ca n-o sa-ti dea 5G, cu toate ca merge perfect pe telefoanele lor. Asta ar fi inca o modalitate de a testa daca problema este de retea sau...de telefon.

De asemenea, fara nicio legatura cu problema ta, Croatia are niste peisaje superbe! Daca esti in concediu acolo, esti un fericit! :))

Enjoy! 🙂

Client Orange