anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Blocare apeluri roaming UE

Stefan_Ionescu
Junior entuziast

Salutare! Am următoarea problemă: sunt in alta tara UE, am roamingul activat și internetul merge. În schimb, când încerc sa sun primesc mesajul: nu poți efectua apeluri de ieșire când e activata blocarea apelurilor. Menționez ca am activat roaming si din aplicația Orange și din setări telefon. Sfaturi?

29 Răspunsuri 29

Poate ai ceva blocat din rețeaua de unde ai plecat, nu s a făcut portarea completă?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Ok, atunci cred ca putem sa excludem o eventuala limitare impusa de Orange pentru roaming. Cu toate ca...n-ar strica o confirmare. Si de asemenea, banuiesc ca atata timp cat ai fost in tara, ai putut sa faci apeluri fara probleme, nu? Deci pare sa fie o problema doar in roaming.

Ai cumva posibilitatea sa incerci SIM-ul in alt telefon, ca sa excludem posibilitatea unei probleme a telefonului? Eventual, cum zicea si FLo mai sus, ai putea sa incerci si o selectie manuala de retea.

Daca nu vrea de niciun fel, eu zic sa pui si o intrebare la Orange, pentru orice eventualitate. Ai aici mijloacele de contact.

Intrucat nu poti efectua apeluri, partea cu sunatul la Relatii Clienti...o sa fie un pic mai dificila, intrucat ai nevoie de un alt telefon. Apelul la Relatii Clienti din international se face formand numarul +40 374 300 300 (tinand cont de ora Romaniei, si programul de la 8:00-20:00 de Luni pana Vineri).

Asa ca, eu iti recomand mai degraba varianta chat-ului Djingo (de pe un laptop/PC). Dar asta incepand de maine dimineata. Pentru transfer la un operator (uman), poti sa scrii "transfer operator".

Mult succes! Sper sa se rezolve usor. 🙂

Client Orange

Mulțumesc, încerc sa rezolv cu Orange mâine (macar de curiozitate, ca joi revin oricum in țară și pana atunci ma descurc cu apeluri pe whatsapp). Va țin la curent! Seara buna tuturor si mulțumesc pentru răspunsuri. 

@Stefan_Ionescu: De curiozitate: la inițierea unui apel folosești prefix de forma ”00407xy 123456” sau ”+407xy 123456” sau deloc, adică ”07xy 123456”? 

00407... asa sunt salvate în telefon numerele. 

Poți încerca și cu ”+407...”? Mă gândeam la o posibilitate de număr fără prefix la care telefonul să nu asocieze codul de țară....

Am încercat, nu funcționează 

Atunci nu mai rămâne decât încercarea SIMului cu un alt telefon sau o resetare a contului, dar probabil abia la întoarcere, deci vei putea verifica la o altă călătorie externă. 

teacher_
#StarMember

Salut! @Stefan_Ionescu , un membru al familiei mele a avut o problema asemănătoare, nu putea să facă apeluri. In cazul acela, era vorba de faptul că era abonament de firmă, iar apelurile toate ( și cele date si cele primite) erau redirecționate aiurea, către un număr inexistent (nu putea suna deloc). Așa.era setat telefonul, să redirecționeze apelurile in și din roaming. Nu știu dacă asta e problema și la tine...

Nu e @teacher_ , apelurile se pot primi, însă nu se pot iniția. Datele mobile nu au nici o problemă, deci e.... ciudată situația.

DanielaH
Moderator

Ștefan, s-a rezolvat situația? 

Buna. Încă nu s-a rezolvat. Ieri am fost cam ocupat și abia azi am trimis o cerere la Orange, aștept sa ma contacteze.

Stefan_Ionescu
Junior entuziast

Salutare tuturor! Va anunț cu plăcere ca s-a rezolvat problema. Dupa apeluri repetate, am descoperit ca cei de la Orange activasera blocarea apelurilor internaționale (o alta doamna, de la aceeași companie, mi-a spus inițial ca erau blocate apelurile de ieșire în roaming). Va mulțumesc pentru sfaturi, o zi bună! 

Mulțumim pentru confirmare! Mă bucur că s-a rezolvat.

Te mai așteptăm în Comunitate.

E bine că ai clarificat și anulat restricțiile, pe viitor eventuale blocări să nu depindă de rețea ci doar de telefon. Numai bine.