anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme roaming 5G Pixel Ungaria

Heavyd
Explorator

Hello all,

In trecut intodeauna am observat ca orange cam limiteaza accesul la anumite retele mobile in roaming, dar cea mai enervanta faza este acuma ca nu am 5G in roaming.

Am un telefon Pixel 6 la care merge bine mersi 5G-ul in tara dar de exemplu sunt in roaming in Ungaria pe reteaua Telekom si exista si acoperire 5G dar telefonul meu nu se conecteaza....

A mai patit cineva sa nu ii mearga Roamingul 5G pe pixel?

Multumesc

14 Răspunsuri 14

MihaiC99
Cunoscător

Salut,

Nu dețin acest telefon, însă uite un link in care un user prezintă o problema similara.

https://support.google.com/pixelphone/thread/221751420/pixel-6-5g-does-not-work-on-5g-networks-in-hu... 

Ar trebui sa îi contactezi și pe cei de la google pixel suport (problema ar putea fi și de la ei).

Poți testa și sim-ul într-un alt telefon și vezi daca întâmpini aceeași problema (daca ai posibilitatea).

Topicul pe google comunity este veche, de atunce s-au schimbat multe lucruri, ai 5G si in Hu in Ro etc

Ai incercat sim-ul într-un alt telefon compatibil 5g (nu pixel)?

Nu este posibil, ca am esim 😞 si sim-ul fizic de numbershare nu merge in roaming...

Ai putea selecta manual o altă rețea care oferă 5G (daca exista in zona respectiva).

1000002222.jpg

Asa fac intodeauna, dar nici manual nici auto nu ajuta!

teacher_
#StarMember

Salut! Nu am Pixel, eu am Honor, și nici mie nu mi se conectează la 5G mereu.... Nici nu îmi doresc mereu să fie conectat, din cauza că 5G are viteze mult mai mari, și îmi consuma resursele mai repede 🙈

FLo1
#StarMember

Infrastructura depinde de operatorul local. Acum 6-7 ani nu aveam nici măcar 4G+ în Paris /Franța. Între timp, chiar și anul trecut există 5G fără probleme. Acolo în localitatea unde mergi, operatorul asigură 5G? Dacă da, atunci ar trebui să ai, chiar dacă ești în roaming. 

RafaHelper
#StarMember

Salut @Heavyd

Ne poți spune ce tip de abonament ai? Chiar daca Orange asigura serviciul 5G in roaming prin rețeaua Telekom, ei bine Telekom poate spune NU. La fel am pățit si eu in Cipru, nu am primit 5G desi din toate punctele de vedere eram compatibil, locație, abonament, telefon.
Vad ca in Ungaria si operatorul Yettel oferă suport pentru 5G in roaming, te poți conectat manual la rețeaua Yettel sa ne spui daca ai semnal 5G?

delfinas
#StarMember

Nu cred ca tine de telefon si nici de Orange, ci de reteaua operatorului local, dar consider ca important e ca ai acces la servicii. In roaming, cateva zile, poti sta si fara 5G, nu e obligatoriu  sa ai peste tot viteze atat de mari. Nici in tara nu ai peste tot 5G, depinde de zona, antene, obstacole, congestie, etc.

Heavyd
Explorator

Da ma gandesc daca ii reteaua locala ii de vina atunci numa un tehnician de la orange poate sa imi confirme acest lucru... Ca daca asa ii nu ma deranjeqza sa sun la operatorul local si sa ma cert cu ei. In zona in care merg numa Telekom are 5G

Si ai nevoie neaparat de 5G ?

Da, am nevoie, daca abonamentul Smart Plus include optiunea de conectare la reteaua 5G si in roaming la fel, de ce nu as vrea sa beneficiez de el. Garantat TelekomHU nu o sa aiba 2Mbps viteza la 5G ca orange in timisoara 😉

Lasă ce include abonamentul. Eu întrebam dacă ai nevoie stringentă de 5G. Si eu am acel abonament și în București, în clădirea în care lucrez, cu greu prind 5G, chiar și 4G, pt că e foarte ecranată, deși în apropiere avem antenă de 5G si pt că, fiind o universitate, probabil că e si o cerere prea mare de semnal de la sutele, chiar miile de persoane care sunt in campus. Cu toate astea, nu mă deranjeaza atât de tare. Important e sa am totuși ceva semnal, pt serviciile de baza.