anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Opțiuni aiurea în tranzit în Serbia

Alexandra03
Începător

Bună. Am fost în tranzit în Serbia și la plecare cat și la întoarcere s-a activat de 2 ori opțiunea de 4 euro fără posibilitate de anulare . Cei de la Orange oferă “compensare “ doar pentru 1 singură dată . Așa ca mare grija când tranzitati orice țară fiindcă vă treziți cu opțiuni pe care nu le doriți și pe care nu puteți să le anulați. Mai nou operatorii te anunță ca trebuie să citești pe site toate aceste lucruri. 
cel mai bine să renunțați la abonamente pe care le plătim aiurea

6 Răspunsuri 6

Pololică
#StarMember

Buna,

Daca ai avut netul in roaming activ sau au sunat sau dat mesaje, optiunea cu beneficii in roaming in Serbia s-a activat automat. Este singura varianta de a putea folosi roaming in afara UE.

Aceste optiuni de roaming sunt afisate pe site:

https://www.orange.ro/roaming/serbia/

 

N-am apucat să activez nimic. Am intrat pe un wifi într-o benzinărie și pac 4 euro. 

Mai verifica o data daca ai datele in roaming active din telefon. Am avut si eu doua situatii similare (dar fara a fi taxat):

  • eram la Cazane si nu aveam activ pe cont roaming nonSEE si o perioada nu am avut semnal (singurul semnal disponibil fiind cel din Serbia)
  • am fost in concediu in Turcia si am dezactivat (din aparat) datele in roaming.

In nicio situatie nu am fost tarifat (in special in Turcia unde aveam activ roaming nonSEE pe cont si puteam primi apeluri sau folosi internetul, dar pe partea de internet aveam datele oprite).

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Nu trebuia să ”activezi”, ci dimpotrivă, să dezactivezi, mai exact roamingul de pe telefon, și mai exact chiar din cont. Roamingul este activa implicit, deci dacă tranzitezi o țară în care nu ai resurse aferente, și aplicațiile consumă resurse, atunci se va activa acea opțiune pentru a asigura necesarul de resurse și a nu intra pe cost suplimentar tarifat la volum de date / minut (după caz).

Alexandra03
Începător

Înțeleg ce spui și apreciez mesajul tău însă dacă eu nu am nevoie de o opțiune , nu mi se pare normal ca ea să se activeze de două ori singură fără posibilitate de anulare. Mai ales ca operatorii orange să îți spună ca trebuia să te uiți pe site .. să fim serioși , cine se uita pentru asemenea lucruri? Cine citește reguli? Și uite așa te trezești cu cost de 8 euro cat un abonament fără posibilitate de a face ceva. 

Din pacate, momentan asta sunt regulile: optiune activata automat la consum ori dezactivare manuala a roamingului (de pe cont sau din telefon).

Daca se va reveni la consumul unitar (cat consumi, atat platesti), nu stiu sa zic.

Totusi, pana la folosirea acestor optiuni, foarte multi clienti neatenti (ca sa nu zic nepasatori), cand tranzitau tari din afara SEE, se "trezeau" cu cost de peste 50E. Strict din punctul asta de vedere, e mai bine 4E decat 50E (sau chiar mai mult, daca sesiunea de internet este mai mare), fara sa adaug ca minutele si sms-urile nu intrau in categoria celor 50E (cel asa tin minte ca nu intrau in categria car ar fi ajuns la oprirea temporara a roamingului la atingerea celor 50E sau mai mult, daca clientul isi daduse anterior acordul de a depasi pragul).