anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nu pot primi apel în Roaming pe cartela prepay

Bogdan_39
Începător
Momentan mă aflu în Austria.Am o cartelă Prepay și am credit pe ea, neconsumat, dat fiind că am avut o opțiune care nu am reactivat-o.
De ce nu pot primi apel sau sms,pe ea?
11 Răspunsuri 11

FaraUnID
Campion certificat
1. Acel SIM are serviciul roaming activ? 2. De cat timp se afla acel SIM in roaming? 3. Creditul este activ sau in perioada de gratie?

FLo1
#StarMember
@Bogdan: Având prepay în roaming, fără roaming activ nu ai șanse de utilizare SIM. Dar pentru a activa roamingul ai nevoie de o opțiune de minim 10€ și vei beneficia atât de resurse în SEE cât și de roaming. https://www.orange.ro/help/cum-activez-serviciul-roaming-pe-cartela-mea-prepay-65

Razvan
#StarMember
Dezactivează recurența opțiunii cu minute naționale și apoi o să ai acces în roaming pe credit.

teacher_
#StarMember
Salut! De când ești plecata in Austria?

Bogdan_39
Începător
Am avut opțiunea activă pînă în luna Februarie 2021,dar nu am reîncărcat-o pentru că am dorit doar a primi apeluri

Bogdan_39
Începător
Sînt plecat de 6 ani, dar în Ianuarie 2021am activat opțiunea pe nr. In Decembrie 2020 am primit cartela, neactivînd-o.

FLo1
#StarMember
@Razvan: Roamingul se activează "pro bono"? Dacă da, atunci cele scrise de tine au sens. Altfel.... povești. @Bogdan: "Ai activat SIM-ul in ianuarie 2021". Asta înseamnă că ai un SIM care nu a văzut România de mai bine de 90 de zile, iar chiar și cu roaming activat (cu cel puțin10€), întrucât în ultimile 120 de zile nu ai consumat resursele preponderent în spațiu național, nu vei putea folosi decât credit în roaming, nu resurse SEE incluse în opțiune. Dacă vei mai rămâne în Austria, îți recomand un SIM cu număr local. Mai ieftin și mai ok.

Razvan
#StarMember
Probabil a intrat în perioada de gratie și nu mai poate primi apeluri. Trebuie să aibe credit și perioadă activă pentru a avea acces la roaming.

FLo1
#StarMember
@Razvan: Încarc un prepay cu 6 euro si activez opțiune cu minute de 5 euro. Voi avea perioadă activă? DA! Voi mai rămâne cu credit pe cont? DA! Voi avea Roaming? După scriptele tale... DA! Eu unul mă îndoiesc de cele scrise de tine. Cauza: Activare Roaming sub 10 euro nu există la prepay de Orange. Dar poate știi tu ceva mai documentat, nu după .... ureche ascultat. Uite aici ceva care să te ajute pe viitor: https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-am-acces-la-serviciul-roaming-pe-cartela-mea-prepay-7448

Razvan
#StarMember
Normal ca nu ai roaming la 5 euro, eu i-am zis să pună credit fără EO și o să aibă acces apoi în roaming.

FLo1
#StarMember
E bine de știut (deși nedocumentat) că ai roaming cu un credit de 10 euro pe cont. Cum îi cheltuiești ulterior e altă poveste. Important să fie activ roamingul.Adică fără să-i consumi, poți la revenirea în țară să activezi în două luni opțiunea cu minute de 5 euro. Dar personal mi se pare cam SF acest scenariu. Poate ar fi binevenită o ”luminare” din partea unor nume ”oficiale”.