anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nu pot apela din roaming

TheSpecialist
Maestru

Salut ! 
Întâmpin o problemă mai ciudată. Sunt împreună cu familia în afara țării, și de pe unul din telefoane nu putem apela. Abonamentul are roaming inclus, traficul de date funcționează, numărul poate fi apelat, și din țară și local, dar nu inițiază apeluri ( se aude în robot care spune, presupun, să contactez furnizorul național de servicii). Numerele pe care vrem să sunăm au prefixul țării salvat. În setările telefonului nu am găsit nicio restricție, i-am dat restart, dar degeaba. 
Late edit: am obținut o traducere și am înțeles ca zice robotul ca numerele pe care vrem să le apelăm sunt blocate. Ceea ce e imposibil. În țară nu era nicio problemă. 

1 Soluţie acceptată‚

Hai ca am rezolvat-o din My Orange. Aparent pe lângă serviciul de Roaming trebuia activat și serviciul Internațional. Nu văd logica pt ca acel serviciu te lasă să apelezi oriunde în lume, nu din lume. 

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

arsradu
#StarMember

Salut,

Daca vrei sa apelezi un numar national, merge? Sau orice alt numar in afara de cele pe care le-ai incercat deja si au dat eroare.

Client Orange

Nu pot să apelez nimic. 

Ooook... Ciudat. Din telefon nu vad ce ar putea fi. Dar poti incerca sa introduci SIM-ul in alt telefon (presupunand ca nu e eSIM). Dar nu vad de ce ar fi asta.

Pare mai degraba o problema de la Orange. Poti incerca sa iei legatura cu un consultant pe chat-ul Djingo.

Nu stiu daca este cineva acum... Dar daca nu, eventual incepand de maine dimineata (ora Romaniei).

Client Orange

Hai ca am rezolvat-o din My Orange. Aparent pe lângă serviciul de Roaming trebuia activat și serviciul Internațional. Nu văd logica pt ca acel serviciu te lasă să apelezi oriunde în lume, nu din lume. 

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Ma intreb ce se intampla daca sunai in Romania fara a pune prefixul +40...

 

@delfinas: Îți spun eu ce mi-a comunicat în Paris o ”franțuzoaică” când am apelat fără prefix de țară și nici nu îl adăuga telefonul automat. O reproducere din amintiri zice că ”numărul apelat are formatul incorect/greșit”, după care bip-bip-bip-end. 😁

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Cand am fost in Bulgaria, am sunat in tara, dar fara sa pun prefixul +40, ci direct cum  e in agenda/apelurile recente. Poate si-a luat singur telefonul prefixul de tara, nu am fost atenta.  🙂

Există și posibilitatea adăugării automate a prefixului de țară, sau dacă numărul a fost luat din "apeluri primite", atunci avea deja indicativul de țară inclus, asemeni numerelor de la mesajele SMS. Despre agendă.... numerele pot fi cu sau fără prefix, după preferința la salvare.

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Se pare ca telefonul e chiar smart, mai smart decat stapana, si a  bagat singur prefixul cumva. Numarul e salvat in format national si  nu am sunat eu inapoi, sa zici ca-mi ramasese in lista de apeluri  cu +40 in fata.

Cred....CRED...ca ceea ce descrii este o facilitate nu atat a telefonului, cat a retelei. 🙂 Imi amintesc ca parca asta se intampla si cu telefoanele de acum muuuulti ani (mult inainte de Android/iOS). Dar...se poate sa gresesc. 😄 Ca deh, memoria, fiind de genul feminin, te mai inseala cateodata. :)) Dar eu parca asa imi amintesc.

Client Orange

Eu cred ca tine mai mult de telefon. Imi amintesc, acum mulți ani, plecat fiind în afara țării, dacă voiam să sun în țară sau să ne sunăm între noi, trebuia să intru în agendă și să editez cu +4 fiecare număr de telefon pe care voiam să îl apelez. Acum le salvează direct în format internațional. 

Da, e posibil sa gresesc. 🙂 Eu stiu ca parca doar la mesaje era chestia asta cu numarul in format international. Dar din nou, a fost acum mult timp, multe lucruri se poate sa se fi schimbat de atunci. La capitolul facilitati ale telefoanelor cu siguranta s-au schimbat foarte multe. Probabil si la cele ale retelei. Deci da, e foarte posibil sa-mi amintesc eu gresit si sa ai dreptate. 😄 Ce stiu e ca, de atunci, imi salvez numerele in format international, just in case. :)))

Nici nu mai stiu ce telefon aveam pe atunci. Oricum, nimic "smart". Sau oricum, nu smart in sensul de acum. Stiu doar ca m-am chinuit un pic pana sa ma prind ce avea. :))

Client Orange

Am încercat și așa. Am editat inclusiv numerele de telefon din agenda. Nu a funcționat nimic până nu am activat acea opțiune. 

FLo1
#StarMember

Salut. Deși menționai "că poți fi apelat", ai și răspuns la apel? Sau doar apel și atât? Fiind pe abonament, ești într-o țară din SEE  sau non-SEE? Ai vreo opțiune activată dacă ești într-o țară non-SEE? Ai încercat rețele partenere alternative?