anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Modificare consum Roaming SEE

GEORGET
Junior

Bună seara și vouă vi s-a modificat traficul de date în Roaming SEE.

21 Răspunsuri 21

La abonamentele mai vechi, 5G-ul trebuie activat manual pe cont (deci da, trebuie sunat la ei). La cele noi, ar trebui sa fie deja activat implicit.

Pe langa asta, binenteles ca trebuie indeplinite si celelalte conditii: semnal 5G in zona respectiva, telefon compatibil (nu doar hardware, dar si software) si tot asa.

Pentru celelalte detalii, recomand parcurgerea contractului, pentru ca acolo ar trebui sa fie specificat daca volumul de date in roaming este acelasi pe toata perioada contractuala sau nu.

Dar da, cel mai bine, dupa sarbatari si eu recomand contactarea serviciului de Relatii Clienti.

Client Orange

Alex_ORO
Angajat Orange

Salutari,

Limita in roaming se calculeaza in functie de pretul abonamentului. Daca esti in prima luna dupa prelungire, este normal sa ai mai putine resurse. Un alt exemplu este, daca ai reducere de 50% la abonament sau reducere 2 euro, resursele roamingului scad, cu ~50% sau ~2Gb. Nu stiu exact formula dupa care se calculeaza, dar asta ar fii explicatia.

An nou fericit!

#WeLikeOurCustomers
In ❤️ with learning

Crinalena16
Începător

Referitor la 5G, bineînțeles că sunt îndeplinite și celelalte condiții. Probabil că este vorba doar despre o setare de la ei din sistem. Cat despre consumul roaming, menționez că nu am parasit granițele țării pentru a se consuma din traficul alocat abonamentului.

Cât am fost in afara perioadei contractuale totul a decurs bine și frumos. Acum că am achiziționat un nou abonament, incep sa apară ciudățenii...

Aha, am inteles. In cazul asta, e posibil sa se fi modificat termenii contractului. 

Client Orange

Muchalucha
Explorator entuziast

De la 01.01.2024 s-a ieftinit roamingul in SEE. Drept urmare au crescut GB inclusi in abonamentele cu resurse in roaming SEE. 

Practic o persoana care avea sa spunem 29,20GB poate sa aiba acum 32GB. 

Insa problema este alta ca s-a dat peste cap Chronosul atat in contul Orange cat si in setarile telefonului la iOS la conexiune celulara si apoi utilizare. Apare ceva eronta de genul din 60Gb ati consumat deja 32GB ceea ce este urat. Nu au rezolvat situatia desi am semnalat-o si am si numar de sesizare. Astept sa o rezolve. Sistemul va vedea cei 28 GB si nu cei 32GB daca am merge in SEE. Am dat un exemplu ca cifre. 

Muchalucha
Explorator entuziast

Au rezolvat problema Chronosului. Acum reda corect resursele in roaming SEE cel putin in contul meu si al tatalui meu. 

La abonamentelete pe 2 ani se acorda reducere, dar asta inseamna roaming redus proportional cu ieftinirea sau reducerea acordata. Adica in final nu exista reducere, este un abonament mai ieftin cu resurse pe masura pretului platit. Scrie pe site si este transparent. De aceea am ales pe 1 an prelingirea ca sa nu imi reduca roamingul si refuz orice reducere care sa imi diminueze resursele alocate. Acum referitor la 5G nu sunt multumit, acasa si la servici am mai mult 4G 30-180 Mbps download maxim ceea ce este nesatisfacator. Sigur ca sunt zone in Bucuresti unde semnalul 5G poate fi bun, dar pana acum pentru mine in zonele unde stau perioade lungi nu am 5G si nici 5G+ din punctul de vedere al vitezei. Este un 4G mascat in 5G. 

Anonim
Neaplicabil

Salut 

Iată un calculator de resurse roaming în funcție de prețul plătit la abonament oferit de Vodafone.

Calculatorul este disponibil doar pentru abonamente.

https://www.vodafone.ro/roaming/