anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Imposibilitate selectare operator Roaming

durbelea
Junior

Salutare,

 

Intampin urmatoarea situatie in momentul in care plec in roaming, desi exista acord de interconectare cu mai multi operatori in tara respectiva, nu mi se permite sa fac seletarea unui alt operator. Situatia am intalnit-o pentru prima data in acest an, atat in Bulgaria cat si in Germania. Numarul este de abanamet pe ORO. In momentul in care ajung in tara respectiva, telefonul selecteaza in mod automat unul dintre operatorii existentii iar daca incerc sa selectez manual un alt operator primesc eroare. Am facut sesizare si catre cei de la Orange de mai bine de 2 luni dar pana in acest moment nu am primit un raspuns. Am schimbat si telefonul si sitautia persista. Am pus si o poza in acest sens.

 

Multumesc!

4 Răspunsuri 4

Pololică
#StarMember

Salutare!

Nu stiu cum e in Germania, in septembrie am fost in Bulgaria (am atat Orange, cat si Digi) si la conectarea la operatorul Vivacom (preferat al Digi), aveam probleme cu apelurile (netul functiona, telefonia dadea ratee). Cei de la DIgi mi-au recomandat sa trec manual pe alt operator (parca A1).

Recomandarea ar fi sa lasi telefonul pe operatorul preferat (in cazul Orange si Bulgaria: Yettel [fost Telenor, fost Globul] si reteaua pe Automat.

Din pacate by default selecteaza Yettel, iar in zona in care am fost era deficitara acoperirea, iar in Germania a intrat pe O2, unde nu aveam VoLTE, calitatea era execrabila pe voce. Ceea ce nu inteleg de ce cu un an in urma aveam posibilitatea sa selectez operatorul si mai nou nu mai am acces la acesta optiune.

FLo1
#StarMember

@durbelea: Salut.  Atât timp cât există contract de interconectare cu x,y, z operator, conectarea trebuie să fie posibilă. Atașat lista pentru Bulgaria. 

Screenshot_20231127-154435_Orange Travel.jpg

durbelea
Junior

Eu tocmai asta incerc sa scot in evidenta ca, informatia este publica nu s-a modificat dar eu nu pot selecta un alt operator decat cel care este luat in mod automat de telefon.