la 18-11-2025 08:44 PM
salut. Am băgat două opțiuni unu la 50.40 lei la opțiunea de 6 euro internet prepay cu net nelimitat și 9.3GB limita de roaming fără acces în SEE și una de 16 euro credit cu minute internet GB prin my orange cu roaming SEE azi am 34GB limita de roaming în SEE am băgat 200 de lei la zebra Pay Selfpay și am 23.81 euro am vrut să văd cum e opțiunea de 16 euro cu roaming și am 460GB nu 176GB dar puteți să îmi spuneți ce mesaj la orange îmi dă când ajung în Italia ca vroiam sa vad cu bun venit în Italia tarife operator italienesc etc.
la 18-11-2025 09:35 PM
Nu am inteles prea bine...Tu vrei sa vezi cum suna mesajul de bun venit in Italia, in care sa apara tarifele? Pt ce anume? Tu ai deja in Cronos beneficiile incluse si sunt multe, minutele si sms-urile sunt nelimitate, iar internet ai destul. Doar ca trebuie sa tii cont de faptul ca roamingul e pt deplasari temporare, nu pe termen lung. Daca depasesti limita de consum rezonabil in roaming, va trebui sa incarci cu credit si abia atunci vei consuma la pretul standard. Daca stai mai mult timp in Italia, mergi mai mult pe wifi si pe o cartela italiana.
la 19-11-2025 09:44 AM
Asta fac și eu de exemplu dacă am wifi la hotel în Italia și folosesc puțin roaming ca am 34GB limită consum roaming atunci o să am 20GB pentru rezerva
la 19-11-2025 10:37 AM
Eu zic că 34 GB e mai mult decât suficient. Eu consum cam 35 pe luna cu mult streaming audio si video.
la 18-11-2025 09:49 PM
Salut @ZamfirAndrei. La valoare reîncărcată și opțiunile activate vei avea o valoare mai mare ca limită disponibilă în roaming SEE. Un mesaj SMS la conectarea telefonului la un operator din Italia va fi conform imaginii de mai jos, chiar dacă resursele/limitele vor fi altele în cazul tău.
la 19-11-2025 09:49 AM
Și dacă am consumat cei 24.62GB la roaming chiar dacă am 34GB cu opțiunea de net 6 euro prepay două opțiuni îmi apare un mesaj de avertizare Orange chiar dacă am consumat prea mult roaming?
la 19-11-2025 10:37 AM
În mesajul pe care-l vei primi la accesarea roamingului în Italia (sau altă țară) vei primi acest SMS în care ți se specifică limita de date mobile pe care o poți utiliza în roaming SEE. La depășirea acelei limite se primește mesaj de atenționare (din câte știu), pentru a nu intra pe cost suplimentar (la abonament). La prepay ai ajunge să consumi din credit existent sau nu va mai funcționa (dacă ai credit zero). Deci nu ai cum să consumi mai mult roaming decât cel alocat / permis.
Ca alternativă pentru volum de date suplimentar poți activa o opțiune cu volum mai mare de date mobile, de exemplu opțiunea de 16euro.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor