anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum pot folosi roaming ul de date în străinătate?

Gabriel_Penciuc
Începător
Sunt în Belgia și am încărcat cartela cu opțiunea de 16 euro. Pot suna și sa trimit mesaje însă nu pot folosi datele. Primesc notificare cum ca nu am activat roamingul de date din rețeaua de domiciliu însă din ce țin eu minte l am activat. Ce pot sa fac pentru a folosi datele?
4 Răspunsuri 4

Vio73
#StarMember
Salutare! Se poate activa/verifica fără nicio problemă din My Orange! Ai un topic aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2748216-activa-roaming-strainatate Dacă poți folosi vocea și nu poți folosi datele, să nu fie o problemă cu un anume operator la care te conectezi. Poți încerca o selectare manuală a rețelei, adică să te conectezi la alt operator partener din țara respectivă. Baftă!

svetalex
Senior certificat
Salut! De cât timp utilizezi cartela în străinătate? Dacă ești de mult timp plecat, poate are legătură cu utilizrea rezonabilă a serviciului Roaming. Resursele din opțiunile cu 12/16 euro credit se consumă în roaming SEE doar în condițiile unei utilizări rezonabile a serviciului Roaming, adică pentru călătorii ocazionale în afara teritoriului României. Dacă folosești majoritar sau permanent serviciul de roaming în zona SEE, nu vei putea folosi beneficiile naționale și vei fi taxat suplimentar după notificare prealabilă prin SMS, conform Politicii de utilizare rezonabilă a Serviciilor Roaming SEE. Mai poți încerca activarea / dezactivarea Roaming-ului din MyOrange, sau să setezi telefonul pe selectie manuala de retea și să vezi ce rețele disponibile sunt

FLo1
#StarMember
Sigur ai activată opțiunea de "date mobile în roaming" din meniul telefonului? O găsești la meniul "rețele mobile". Activeaz-o și va funcționa. Altfel încearcă alt operator local prin conectare manuală.

DanielaH
Moderator
@Gabriel, ai activat opțiunea data roaming din telefon? Funcționează?