la 16-07-2025 02:04 PM - editat ultima oară la 16-07-2025 02:07 PM de DanielaH
Salutare
Cum fac sa activez si eu roaming de la distanta din Grecia?
Mentionez ca nu am retea deloc! nu pot suna, primi apeluri, nu am internet, nimic!
16-07-2025 02:23 PM - editat 16-07-2025 02:24 PM
Salutare!
Daca ai abonament cu trafic SEE inclus, daca ai PrePay cu optiune cu roaming sau daca ai Yoxo cu abonament cu roaming (sau iti activezi optiunea cu 100GB si trafic SEE inclus), atunci:
- (pentru abonament sau PrePay) Din contul MyOrange, sectiunea Roaming si International, activeaza roaming-ul SEE. Nu este necesar roaming-ul pentru toate tarile, iar eu iti recomand sa il tii dezactivat daca nu intentionezi sa utilizezi telefonul in afara SEE (e foarte scump, insa 😅). Poti face operatiunea asta de la un wifi public sau un hotspot de la un prieten
- din setarile telefonului, permite Roaming. Pe iOS este sub Settings -> Mobile Data -> (alegi SIMul) -> Data Roaming. Pe Android, in functie de versiune si particularizari, trebuie sa fie ceva similar. Mergi pe setari si cauta roaming. La mine este tot sub cartela SIM o optiune numita Roaming (connect to data services when roaming)
- da-ti un restart la telefon
Te asteptam cu vesti - bune, speram! 🙂
la 16-07-2025 02:17 PM
Salutare!
Te rog, ofera mai multe detalii:
16-07-2025 02:23 PM - editat 16-07-2025 02:24 PM
Salutare!
Daca ai abonament cu trafic SEE inclus, daca ai PrePay cu optiune cu roaming sau daca ai Yoxo cu abonament cu roaming (sau iti activezi optiunea cu 100GB si trafic SEE inclus), atunci:
- (pentru abonament sau PrePay) Din contul MyOrange, sectiunea Roaming si International, activeaza roaming-ul SEE. Nu este necesar roaming-ul pentru toate tarile, iar eu iti recomand sa il tii dezactivat daca nu intentionezi sa utilizezi telefonul in afara SEE (e foarte scump, insa 😅). Poti face operatiunea asta de la un wifi public sau un hotspot de la un prieten
- din setarile telefonului, permite Roaming. Pe iOS este sub Settings -> Mobile Data -> (alegi SIMul) -> Data Roaming. Pe Android, in functie de versiune si particularizari, trebuie sa fie ceva similar. Mergi pe setari si cauta roaming. La mine este tot sub cartela SIM o optiune numita Roaming (connect to data services when roaming)
- da-ti un restart la telefon
Te asteptam cu vesti - bune, speram! 🙂
16-07-2025 02:39 PM - editat 16-07-2025 03:38 PM
Salutare!
Pentru abonamente ai soluția aici , iar pentru cartele prepay, ai varianta aici .
Pentru yoxo, poți pune o întrebare aici .
Dacă ai activat deja roamingul, dă un restart la telefon și vezi ce se întâmplă.
De asemenea, poți face o scanare manuală a rețelei rețelelor la care te conectezi astfel:
► pentru telefoanele Android, de regulă opțiunea se găsește în setări – mai multe – rețea mobilă – operator
► pentru iPhone opțiunea se găsește în configurări – operator.
Baftă!
la 16-07-2025 02:42 PM
Salut! Este simplu,
In primul rand, verifica din setările telefonului daca ai roaming activ! Este foarte important. Apoi tot din setări trebuie sa faci astfel încât rețeaua sa fie selectata automat.
Daca tot nu funcționează....
Bănuiesc ca esti pe prepay...te conectezi la un wi-fi local, intri în aplicația My Orange, și reîncarci cu opțiunea de 12 Euro credit.
Abonamentele cu resurse în roaming au serviciul Roaming activ. Daca ai un abonament care nu are resurse în roaming, trebuie sa faci upgrade la unul care are.
la 17-07-2025 10:50 AM
@Georgehulub, ai reușit să activezi serviciul de roaming? Te-au ajutat răspunsurile primite aici?
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor