anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cost suplimentar Roaming

andreea04
Junior

Salut! De o luna de zile sunt in Germania si din pacate mi-am consumat limita de utilizare rezonabila in roaming a traficului de internet. Tinand cont ca as avea nevoie sa utilizez internetul de date pentru inca cateva zile, ma gandeam sa apelez la costul suplimentar. Vazusem ca taxarea in roaming pentru traficul de internet e de 0,00238 eur/mb ceea ce nu mi se parea enorm de mult. Intrebarea este ca dupa o zi-zi si jumatate de la consumarea limitei rezonabile, am folosit internetul insa in aplicatie costul suplimentar e inca la 0. Inteleg ca ar fi o intarziere pana ce datele se transfera la operator insa, m-ar interesa cat de mare ar fi aceasta intarziere? Vreau doar sa fiu sigura ca nu as consuma mai mult de cat mi-am propus. Multumesc!

1 Soluţie acceptată‚

@andreea04 : Din ”zicerile” celor de la Orange, CRONOS-ul se actualizează cam la 48 de ore. De altfel poți compara dacă există concordanță între sumarul afișat și consumul detaliat pentru perioada de facturare în curs.

Vizualizare soluţie în postul original

12 Răspunsuri 12

delfinas
#StarMember

Andreea, bun venit in Comunitate!!!

De unde stii ca ai depasit limita rezonabila de consum in SEE? In mod normal, asta apare dupa cel putin 2 luni in care ai folosit telefonul mai mult in strainatate decat in tara, nu dupa 1 luna.

Saluut! Mersi frumos pentru raspuns!

Atasez aici un screenshot dim aplicatia My orange. Sa fiu sincera eu dupa aceste date m-am ghidat pana acum si vazand ca limita rezonabila a traficului de date in roaming a ajuns la 0, am considerat ca se terminase. Sa fiu sincera nu am mai fost prinsa in situatia aceasta, posibil sa fi inteles gresit cum functioneaza defapt aceasta limita, prin urmare m-ar ajuta mult un sfat :D. Multumeeeec!

4516FFC5-B404-43C9-BA56-D82629C296EE.jpeg

Cu plăcere!!!

De fapt, din câte înțeleg eu,  ți s-a epuizat traficul de net inclus in abonament aferent lunii in curs. Daca ești pe abonament, ar trebui sa faci cost suplimentar și să apară totuși undeva și traficul consumat extra

@delfinas : Apare atât la desfășurător cât și pe sumar. În desfășurător vei vedea ca pozițiile cu ”net” nu mai sunt gratuite (ca înainte) ci sunt pe cenți, chiar euro (depinde de durata sesiunii și locația din roaming). 😉

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

In cazul acesta nu ar trebui sa se updateze si la sectiunea de cost suplimentar (inca imi apare 0)? Singura diferenta pe care am observat-o la consum atat in aplicatie cat si prin mesaj text de la *115# e faptul ca netul national (ce apare si in captura de mai sus) scade de la zi la alta. Exista oare vreo modalitate in care sa monitorizez costul suplimentar in real time sau cel putin cu o usoara intarziere?

@andreea04 : Din ”zicerile” celor de la Orange, CRONOS-ul se actualizează cam la 48 de ore. De altfel poți compara dacă există concordanță între sumarul afișat și consumul detaliat pentru perioada de facturare în curs.

O sa verific. Multumesc pentru ajutor! 😁

@andreea04 : Cu drag! Revino cu concluzii sau observații dacă descoperi ceva nou în situația contului tău.

Saluut!

Revin cu noi detalii legate de situatia discutata zilele trecute.

Dupa o discutie purtata cu un consultant orange, mi s-a comunicat ca abonamentul meu include cost control, prin urmare viteza de net scade dar nu se inregsitreaza cost suplimentar. 

Multumesc inca odata pentru ajutor. Seara faina! 

 

 

Cu plăcere!!!

Bine că s a lămurit situația!

@andreea04 : Măbucur că ți-am putut fi de ajutor. Te mai așteptăm în Comunitate. Numai bine.

E bine că ai cost control.sotul meu e tot în germania și a făcut cost suplimentar 42 euro fiind anunțat doar când i s-a pus restricția.am plătit vineri și nici azi marți nu are internet.cica nu se vad banii intrați in cont.