anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cate luni pot folosi opțiunea 12 euro pe roaming?

Angela
Începător
Cate luni pot folosi opțiunea 12 euro pe roaming. Soțul meu e în Germania și am încărcat cu 12 euro a doua oară. Nu merge. Ce pot sa fac?
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator
@Angela, ca să poți folosi resursele nationale in Spatiul Economic European conform ofertei de care beneficiezi (in limita politicii de utilizare rezonabilă a serviciului roaming in SEE), este necesar ca traficul de voce și date din ultimele 4 luni să fie majoritar in România. Se află soțul tău cumva în această situație?

Vizualizare soluţie în postul original

9 Răspunsuri 9

Trixen_old
Cunoscător
Salut Angela, Ne poti oferi putin mai multe detalii, te rog? Spui ca ai incarcat cu 12 euro a doua oara: - a functionat roamingul pana acum vreodata? - cand ai facut incarcarile? - cand spui ca nu merge, telefonul pare a fi conectat la o retea? daca da, ce anume nu merge? nu poate initia apeluri? nu poate primi apeluri? nu merg datele mobile? daca nu, primeste vreun mesaj? - daca sotul tau a folosit mai mult de 4 luni cartela in special in roaming, atunci s-ar putea sa nu se mai incadreze in resursele oferite de o optiune, ci sa fie taxat conform politicii de utilizare rezonabila a resurselor din roaming: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828 Iti multumesc pentru clarificari.

Angela
Începător
Soțul are 70 de zile de când e plecat în Germania . Astăzi am făcut a doua reincarcare de 12 euro cu minute și nu poate primi apeluri și dacă încearcă sa sune îi vine mesaj ca nu are suficient credit pentru apel.

teacher_
#StarMember
Salut! Probabil soțul tău a depășit limita aceea rezonabilă de consum... Adică a consumat mai multe resurse in afara decât în țară. In roaming exista o limita rezonabilă de consum a resurselor, aplicata de regulă după 3 luni. Dar daca se constata că într-o anumită perioadă soțul tău a consumat resurse mai multe în roaming decât în țară, va avea restrictie in a utiliza resursele. Recomandarea mea, 1. fie să încerce să ia legătura cu serviciul clienți, prin chat Djingo, 2. fie sa utilizeze o cartela prepay locală, 3. fie să încercati să comunicați pe credit. Adică reîncarci cu credit (euro) , nu cu opțiune. Pentru că, spre exemplu, fratele meu a fost plecat în Suedia, el are telefon dual SIM, dar e in alta rețea. Pe un sim era pe prepay, iar pe celălalt pe abonament, și după 90 de zile i-au tăiat resursele pe amândouă, oricât a reîncărcat cu opțiune cu resurse în roaming pe SIM-ul de prepay. Atunci soția lui i-a reîncărcat cu credit, de exemplu 15 euro, și el a vorbit de pe credit, oricum, sunt sume foarte mici la apeluri. Pe SIM-ul de abonament el făcea doar cost suplimentar după 90 de zile, deci ii lua doar bani, cum ar veni pentru orice, apel sau mesaj sau stat pe net, chiar daca el le avea incluse. Sugestie, pentru Orange, să propună mai departe, celor abilitați, având în vedere perioada in care ne aflam, sa suspende temporar (pentru 2-3 luni) aceasta limită rezonabilă de consum, pentru că sunt oameni care efectiv nu mai pot veni acasă... Eu va doresc să rezolvați problema, știu ce înseamnă să ai pe cineva drag plecat mult timp in afara și să nu poți vorbi cu el.

Vio73
#StarMember
Îmi pare rău pentru situația extrem de neplăcută! Trebuie luată legătură cu cei de la Orange din contul My Orange, secțiunea Contact sau prin Chat Djingo si explicat despre ce este vorba. Dar cred că cea mai bună soluție este folosirea wathapp. Succes!

FaraUnID
Campion certificat
Si eu merg pe varianta acelui principiul al utilizarii rezonabile al resurselor atunci cand te afli in roaming. Cel mai probabil resursele din optiune au fost utilizate preponderent sau in totalitate in roaming decat in Romania si operatorul a restrictionat accesul la serviciul roaming. @Vio73 Am sa-ti impartasesc un secret: Pentru WhatsApp ai nevoie de conexiune la internet. Initiatoarea tocmai a mentionat faptul ca sotul ei nu poate utiliza resurselele din optiune de 12 euro, iar tu vii si recomanzi utilizarea WhatsApp..... LORD HAVE MERCY!

Vio73
#StarMember
Evident că era vorba, de internet wi-fi! Mulțumesc pentru precizări! Unele dintre ele chiar nu erau necesare!

FaraUnID
Campion certificat
@Vio73 Spoturile WiFi gratuite din afara le numeri pe degete iar viteza de acces in internet cam lasa de dorit. La toate acestea se adauga faptul ca majoritatea spoturilor WiFi gratuite sunt vulnerabile sau au fost deja tinta unor hackeri.

DanielaH
Moderator
@Angela, ca să poți folosi resursele nationale in Spatiul Economic European conform ofertei de care beneficiezi (in limita politicii de utilizare rezonabilă a serviciului roaming in SEE), este necesar ca traficul de voce și date din ultimele 4 luni să fie majoritar in România. Se află soțul tău cumva în această situație?

Razvan
#StarMember
Maxim 62 de zile, conform ghidului de utilizare a resurselor în roaming la Orange România. http://www.orange.ro/newsletter/pdf/Ghid_Roaming_Abonament.pdf