anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Review Sony Xperia 5 mak III

Razvan
#StarMember

În luna aprilie 2021, Sony a anunțat că lansează noua generație de telefoane Sony Xperia 1, 5 și 10 mak III. Toată vara am așteptat să se lanseze noul telefon Sony 5 mak III, după ce în luna iunie și luna august au fost lansate pe rând telefoanele Sony Xperia 10 mak III și Sony Xperia 1 mak III. Într-un final, așteptarea a luat sfârșit și  în luna octombrie anul curent s-a lansat și în România smartphoneul Sony Xperia 5 mak III. 

Am dat comanda la Orange, imediat cum a fost lansat, pentru a beneficia si de cadoul oferit, și anume setul de căști Wireless WH-H910 N. După circa 1 lună jumătate de utilizare a telefonului, pot să fac un review cât de concludent.

 

Conținutul pachetului este alcătuit din telefon, încărcător Sony de 5V și un cablu usb 3.0 la ambele capete și o pereche de căști cu mufă Jack. Recunosc, că la suma de bani plătită ar fi mers un bonus o husă de telefon și o folie de protecție. Deși, pe site-urile de specialitate se spune că telefonul beneficiază de protecție la sticlă Corner Gorilla Glass 6, înainte de utilizare i-am cumpărat o folie de protecție de plastic normală și o husă de protecție de silicon mai groasă ca să-l feresc de neplăceri în diferite situații.

 

Ca și conectivitate, menționez că este dual sim în 5G, fiind echipat cu cel mai nou procesor Snapdragon 888 de la Qualcom. Am ales acest telefon și pentru că la conectivitate 5G este compatibil și cu banda N1 și N78 de la Orange și se poate lega cu ușurință la 5G NSA prin benzile B1, B3, B7 și B20, față de generația anterioară Sony Xperia 5 mak II care era compatibil 5G doar cu N78 și B20.

 

La semnal, telefonul se comportă un pic diferit față de Huawei, în sensul ca în anumite momente este mai slab sau mai puternic, așa cum l-am comparat in paralel cu Huawei P30. În locația curentă, telefonul se comportă asemănător la semnal pe rețeaua Orange, cu variații în sus și în jos, nu același lucru pot să spun și pe rețeaua telekom, unde semnalul este mai inferior, de cele mai multe ori la limită pe 4G (-104 -105 dB pe Sony față de -94-95 dB pe Huawei P 20 pro).

 

Urmărind telefoanele din generația anterioară pe alte forumuri, m-aș fi așteptat ca și Sony Xperia 5 mak III să facă CA (4G+) pe upload la Orange, sau poate în teste nu am nimerit parametrii prolifici în acel moment al rețelei. Pe parte de upload, cel mai mult am scos viteza la telekom pe B1 și B3, aproximativ 72 Mbs.

 

Ca și conectivitate, mi-aș fi dorit ca și Sony să fi avut optiunea de a te putea conecta la E-sim, astfel încât să poți avea în paralel mai muți operatori în același timp.

 

Telefonul vine cu două sloturi de sim, din care unul poate fi folosit și pe post de card de stocare, însă memoria internă de 128 Gb, cred eu, că este mai mult decât suficientă în acest moment.

 

În timpul testelor de viteză, telefon s-a încins puțin, semn că se adeveresște teoria că procesorul Snapdragon se încinge mai repede ca cele produse de Kirin dar mult mai puțin decât cele produse de Exinos, utilizate de Samsung în Europa.

 

Din punctul meu de vedere, nu mă deranjează că telefonul nu are încărcare wireless, deși poate pentru unii este un must, ținând cont că este un telefon din gama premium, ca preț.

 

Bateria se comportă excelent, inclusiv pe date mobile, nu se descarcă repede comparativ cu huawei. Are și un management diferit, în sensul ca se poate încărca la maxim 80%, dacă îți dorești să țină mai mult timp. 

Telefonul beneficiază de două boxe stereo, astfel încât sunetul se aude foarte plăcut, mai ales când asculți sunete din natură. De asemenea telefonul se poate conecta la căști și prin mufa usb de încărcare dedicata, am observat acest lucru, utilizând căștile de la telefonul Huawei P20 pro.

 

Camera este profi, având multiple setări, inclusiv poate fi lansată cu ajutorul unui buton, de pe telefon, când lansezi aplicația în mod profesionist. Bateria, ține în general o zi, o zi jumătate, având un SOT până la 8 ore, așa cum reiese din pozele atașate. Sunetul prin căștile WH-H910 este superb, mult mai bun, comparativ dacă le conectezi la telefonul Huawei. În încheiere las câteva poze făcute cu telefonul și o filmare 4k, dar tăiată rezoluția de YouTube la full HD. https://youtu.be/HJi89JOwcKU

 

De ce am ales Sony: în trecut, am mai avut un telefon marca Sony Walkman W610i, de care am fost foarte muțumit de el, la vremea respectivă și momentan, pe piață nu am găsit o cameră foto care să se apropie la specificații de Huawei.

Poate cu timpul, inginerii de la sony vor mai îmbunătății și acest aspect, odată cu viitoarele lansări de update-uri. Până în prezent, am beneficiat de 2 update-uri, timp în care au remediat problema de conectivitate pe wireles, deoarece după primul update, nu se mai conecta la rețeaua wireless și era nevoie să mai dau câte un restart.

 

Raport/ preț calitate este unul zic că este foarte bun, dar știi vorba, întotdeauna este loc și de mai bine.

30 Răspunsuri 30

Haptic
Explorator entuziast
Razvane cum ai reusit sa publici review si sa incarci pozele?

Razvan
#StarMember
Câteva poze de iarnă cu Sony. Face și cadre 360 grade, dar nu pot fi încărcate pe platforme online.

Razvan
#StarMember
@haptic, pune o întrebare, și atașează imaginile prezentate și gata review-ul.

delfinas
#StarMember
Haptic, scrii postarea și apeși pe "Atașamente".

delfinas
#StarMember
Răzvan, pozele de noapte ies bine

Razvan
#StarMember
Da, ies. Foarte mulțumit de camera la telefon. Am așteptat ceva după el și a meritat așteptarea.

Razvan
#StarMember
Ieri, în timpul unei convorbiri a început să frigă tare telefonul și s-a restartat, fără să mai ceară codul pin la sim. Am mai butonat câteva minute, mergea greu și s-a restartat ieri. Apoi l-am închis și s-a răcit bateria. Azi după 26 de ore, s-a restartat de 2x. Acu câțiva ani am mai pățit același lucru cu BlackBerry Clasilsic și soluția oferita de service Orange a fost înlocuirea telefonului. Dacă continuă să facă figuri o sa merg cu el în service la Orange.

Razvan
#StarMember
Revin și cu vesti mai puțin bune. De când s-a înfierbântat, și s-a restartat de 2x, acu se restartează aleator, îngheață imaginea, se stinge și se aprinde în câteva secunde. Se stinge ecranul, clipește de 2x ledul verde, după care se aprinde ecranul.

delfinas
#StarMember
Pacat! Nu ma asteptam la un telefon marca Sony si care nu e deloc ieftin!

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Salut Răzvan. Mulțumim pentru review. Xperia a cam adormit de prin 2012-2013 în materie de smartphone, însă ne bucurăm să mai vedem că, din când în când, mai visează și ei câte un telefon.

Vio73
#StarMember
Sunt dezamăgit total și chiar nu mă așteptam la așa ceva. Mai costă și o grămadă de bani!

mihai_13
Maestru
Razvan la inceput am fost putin invidios pe achizitia facuta de tine 😉 - acum ma felicit (din nou) ca am ramas fidel Samsung (S3-S4-J5-S6-S7-S9 si acum S20FE5G) nu am avut niciodata astfel de probleme... - am vazut si bateria cum se comporta la Xperia 5lll si mi se pare slabuta - eu pe S20FE5G scot un SOT 8h40min si 66 de ore folosinta intre incarcari , am avut si SOT de 15h dar numai 24h de folosinta intre incarcari...

Razvan
#StarMember
Să-l stăpânești sănătos. Fiecare cu norocul lui. Astazi am dus telefonul în service la Victoriei, urmează să fie trimis la Service Băneasa sau Renersys. Băiatul de la ghișeu, a zis că deobicei nu se repară telefoanele Sony, fie se dă înlocuire sau decizie de stornare. Acu oi vedea, între Samsung și Sony, aș merge tot pe Sony.

Razvan
#StarMember
În ceea ce privește SOT, depinde de mai mulți factori. Am scos 8 ore cel mai mult, dar dacă era utilizat în regim single, cu siguranță ar fi fost mai mult, deoarece utilizat în sistem dual sim, bateria de consumă mai repede.

mihai_13
Maestru
o exemplificare