anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sony Xperia 1 IV pareri

RstdWoo
Cunoscător

Salut.

Cateva intrebari pt posesorii acestui model de telefon, de preferat care se si pricep ce e ala firmware/regiune.

Am avut acum cateva luni modelul asta de telefon, dar spre ghinionul meu, varianta care am cumparat-o de la un magazin online din Romania (nu quickm :), altul si nu, nu specifica pe site ca este model SEA) era XQ-CT72, model SEA, nu CT54 cel de EU care se vinde la Orange si la majoritatea retailerilor mai seriosi. Problemele pe care le-am intampinat erau destul de grave pe partea de telefonie: apeluri pierdute: cealalta persoana imi spunea ca ii dadea ca si cand nu as fi avut acoperire, mergea cand si cand VoWIFI in sensul ca se tot "deconecta" de la serverele de 3gpp, sau cand mergea si sunam pe cineva, se intrerupea apelul prin VoWifi.

Am banuit ca este posibil ca problemele sa fie din cauza variantei CT72, fiind SEA si nu EU.

Intreb pe cei care au modelul corect pt Europa, CT54, cum merge pe Orange fie cu SIM fie cu eSIM, la capitolul apeluri? Daca aveti problemele semnalate de mine mai sus, nu de alta, dar nu as mai vrea sa dau din nou banii pe el si sa patesc la fel. Se poate face retur, corect, dar prefer sa evit bataia de cap daca si pe modelul de Europa sunt probleme de genul pe partea de telefonie si VoWifi. Ms

4 Răspunsuri 4

DanielaH
Moderator

Salut, @RstdWoo! Mulțumim pentru topic!

Sper să fie aici posesori/ utilizatori ai acestui model și să primești cât mai multe opinii de la membrii Comunitații.

Pololică
#StarMember

Salut!

90% din diferentele (daca exista) telefoanelor din Europa si Asia sunt legate de benzile (frecventele) folosite. Restul tine de soft si ar trebui sa gasesti un soft personalizat (costum rom) oficial. Cred ca stii ca pentru Samsung exista un astfel de site.

PS: am cautat pe net "sony experia 1 iv" si am gasit cateva site-uri (printre care si XDA). Daca stii ca poti reinstala Android pe telefon, ai putea incerca metoda (sa schimbi Andoridul de "Asia" cu cel de "Europa").

Salut. Am dat telefonul ala cu FW de SEA. Ma gandeam acum sa imi iau din nou, de data asta stiu ce sa verific pe cutie la model :)) si intrebam pe aici ce experienta are lumea care il foloseste sa nu ma trezesc si cu varianta de EU ca are probleme pe partea de telefonie.

Razvan
#StarMember

Salut! In calitate de posesor al modelului de telefon, cumparat de la ORO, merge ireproșabil, spre surprinderea mea, Sony au implementat un soft mai bine adaptat si fără bug-uri față de versiunea precedentă. Bateria de 5000 mAh este un plus, autonomia telefonului este de cca 2 zile si SOT cca 8-9 ore. Pe parte de apeluri Volte/Vo-wifi merge în excelent, pe conexiune de date 4G/5G, modemul nu mai crapă în banda N1 vendor Huawei. Mi se pare că se încinge un pic cam tare, dar așa se pare că este modelul Snapdragon. Nu am folosit e-sim, așa că nu îți pot informații suplimentare. Semnalul este în parametrii, pe parte de gps, nu prea exceleaza, se pierde ușor conexiunea. În lipsă de Huawei, am preferat sony în detrimentul Samsung. Per ansamblu, recomand acest model.

Mai multe detalii la https://comunitate.orange.ro/t5/review-uri/concurs-review-sony-xperia-5iv-xq-cq54/m-p/104670