Cu mare placere, imch!
🙂 Si eu sunt utilizator de Mac. Nu folosesc chiar de atat de mult timp, dar am si eu cativa anisori. Si ce pot sa-ti spun e ca, venind de pe Windows, a trebuit sa ma adaptez un pic. Pentru ca, pe Mac (OS X/MacOS), sunt unele lucruri pe care nu le faci la fel ca pe Windows. Si e normal. Sunt sisteme de operare diferite. Cu plusurile si cu minusurile lor. Dar...o data ce m-am obisnuit cu Mac-ul...n-am mai avut nevoie de Windows. Asta nu inseamna ca nu mai folosesc ocazional Windows (mai nou, am instalat Windows 11, care momentan e in Beta, doar ca sa vad cum e, si mi-a placut ce am vazut!). Doar ca nu mai folosesc atat de des. Din pacate, inca am nevoie de niste soft-uri care nu sunt disponbile decat pe Windows. Si asa ca...vreau nu vreau, am nevoie si de Windows. Plus ca, oamenii sunt fiinte curioase by default. Iar pe mine m-a pasionat intodeauna tot ce e nou in tehnologie. Asa ca, si daca n-as fi avut nevoie de Windows, din cand in cand, tot as fi instalat Windows 11 de curiozitate. :)
Ideea e ca totul tine de tine. Nici cu Android-ul nu te-ai obisnuit pana nu te-ai obisnuit, nu? :)) La fel si cu iOS-ul. E diferit. Cu siguranta vei avea lucruri pe care le puteai face pe Android, si nu le mai poti face pe iOS, sau invers. Intrebarea e doar daca erau chestii importante, la care nu ai niciun fel de "inlocuitor" pe noua platforma, sau erau doar chestii de obisnuinta, de care nu aveai efectiv nevoie, si erau doar "good to have".
Si inca o chestie. Eu am doua telefoane. Si nu, nu pentru ca as avea nevoie de doua numere de telefon. Plus ca, unul e dual-SIM, iar celalalt in principiu ar putea sa mearga cu e-SIM. Deci nu asta ar fi problema. Dar sunt platforme diferite. Un Android (Moto One Action), si un iOS (iPhone 12). Si, cum ziceam si mai sus, amandoua au avantaje si dezavantaje. Dar eu asa sunt. Imi place sa testez tot ce e nou, si pe Android si pe IOS. Si atunci, am nevoie de amandoua. Tu, pe de alta parte, s-ar putea sa nu ai.
Ca sugestie: fa-ti o lista (in caz ca mai sunt aplicatii sau lucruri pe care nu le-ai pus deja in mesajul initial), cu chestiile care conteaza pentru tine. Ti-am zis, din lista ta de mai sus, in afara de fingerprint sensor, pe care nu-l mai ai incepand cu iPhone X (10), in rest, un iPhone iti bifeaza toate cerintele. Aplicatiile le ai si pe o platforma si pe cealalta, NFC ai pentru payments, face poze faine, se misca bine, si mereu, ai VoLTE si VoWIFI pentru problemele de semnal.
Si apropos de VoLTE si VoWIFI, la Android, in experienta mea, lucrurile sunt mult mai ciudate. Sunt telefoane care ai crede ca ar trebui sa aiba serviciile astea implementate...si nu le au. La iPhone-uri in schimb, cred ca toate au. Sau cel putin incepand cu iPhone 6, toate au. Nu trebuie sa mergi "la ghici". O avea, n-o avea. Au sigur.
In rest, decizia e a ta.
🙂 Eu am vrut doar sa ofer si un alt punct de vedere. Si mai ales daca esti utilizatoare de Mac...nu exista telefon mai bine integrat in ecosistemul celor de la Apple decat un iPhone.
Cat despre Mac-uri, nu vreau sa deviez foarte mult de la subiect, dar cred ca merita sa arunci o privire peste Mac-urile cu procesor M1 din noua generatie.
🙂 Pretul este mare intr-adevar, comparativ cu alte laptop-uri, dar mie unul, mi se pare ca si performanta e pe masura. Sunt super rapide, si consuma extrem de putin (cel putin in cazul laptop-urilor). Pe mine ma bate gandul sa-mi iau unul, si sa-mi upgradez MacBook Pro-ul meu din 2015, care inca merge foarte bine, dar care incepe sa dea semne de batranete. Dar momentan mai astept, sa vad cu ce vin luna asta, sau cand au de gand sa mai lanseze hardware nou cei de la Apple.
Oricum, ma bucur ca am putut sa ajut cu un punct de vedere diferit.
🙂
Client Orange