anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

#Concurs- Review telefon Xiaomi 12 T pro

Vio73
#StarMember

Salutare tuturor!

Încă de la început vreau să precizez faptul că am achiziționat acest telefon la precomandă, de la operatorul Orange România, la începutul lunii octombrie, în acest an, deci este o achiziție relativ recentă, de care sunt încântat.

Aș vrea să spun tot de la capul locului că este un telefon lansat recent pe piață și este, după părerea mea, și sper să nu fiu nevoit să retractez ceea ce spun acum, cel mai reușit telefon pe care l-am avut vreodată.  Și sunt unul care am avut destule modele!

O să detaliez mai departe, ceea ce am spus mai sus, referindu-mă la aspectele principale.

Din punct meu de vedere, pe partea audio, telefonul este interesant/atractiv, foarte bine pus la punct. Are difuzoare stereo optimizate de Harman Kardon, tehnologie Dolby Atmos, certificare audio Hi-Res si certificare Hi-Res audio wireless.

Sunetul emis de boxele stereo este unul de calitate,  volumul  fiind unul generos, cu o ușoară tentă de bass, sunetul  clar și plăcut auzului, cu volumul urcat la maxim boxele nu deranjează auzul iar difuzoarele nu distorsionează (când volumul este urcat la maxim).

Telefonul are următoarele puncte forte:

-256 GB memorie stocare;

- 8 GB ram; 

- ecran de 6,67 inch;

- procesor Snapdragon 8 Gen 1 Plus (4 nm);-

- încărcare 120 W (100% în doar 19 minute);

- baterie de 5000 mAh;

- rezoluție de 2712×1220 de pixeli;

- refresh rate 120 Hz;

- camera principală are 200 Mbp;

- are protecția IP53 (durabilitate la praf și stropiri cu apă);

- carcasa de pe spate este de sticlă și posedă finisaj mat;

- are esim;

- este dual sim;

- telefonul stă foarte bine atât pe partea de wifi, dar și pe cea de radio. Mă refer aici la calitatea recepției, atât pe wifi, cât și la semnalul 2g/3g/4g. Pe 5g încă nu l-am testat, pentru că nu am încă semnal 5g în zonele pe unde mă deplasez constant și nici nu am ajuns încă într-o zonă cu semnal 5g (poate ajunge Orange cu 5g la Pitești);

- vine cu husă de silicon, folie de protecție pe ecran și încărcător de 120 W în pachetul de achiziție;

- vine cu android 12 și miui 13;

- prețul a fost destul de bun, din punctul meu de vedere. Dacă pe site-ul Orange era 3800 lei, cu aspirator robot cadou, cu toate reducerile promoționale și cu punctele pe care le aveam, am reușit să îl achiziționez cu aproximativ 2200 lei.

Puncte minus (din punctul meu de vedere):

- nu are zoom optic, chiar dacă are o cameră principală foarte bună;

- camerele secundare sunt slăbuțe, în comparație cu cea principală;

- telefonul nu are încărcare  wireless.

Cu toate acestea, așa cum spuneam și la început, pentru mine este cel mai bun telefon de până acum și slavă Domnului, am avut destule modele (Samsung cam toate S-urile de pe la S1-S20, cu excepția S 10).

Punctele forte cele mai importante din punctul meu de vedere sunt:

-încărcarea bateriei destul de rapid, cam în cât timp mergi până la baie dimineața;

-semnalul și recepția excelente;

-bateria puternică;

-prețul destul de ok, ținând cont de specificațiile pe care le are.

Mai multe detalii găsiți și pe aici:

https://www.gsmarena.com/xiaomi_12t_pro-11887.php

Telefonul este și în oferta Orange aici:

https://www.orange.ro/magazin-online/telefoane/xiaomi-12t-pro-256gb-dual-sim-blue?gclid=EAIaIQobChMI...

Eu i-am cumpărat husă flip, pentru că nu am încredere doar în husa primită în pachet, dar apreciez și faptul că are husă și folie în pachet.

O să atașez mai jos și foto cu telefonul și teste de viteză.

Sper că acest review să fie pe placul și înțelesul celor care doresc să achiziționeze acest gadget și să îi ajute la clarificarea eventualelor nelămuriri.

Recomand cu căldură acest model și sunt convins că nu veți regreta! Acum, la Orange există o reducere de 120 de euro din start!

Acestea sunt lucrurile cele mai importante pe care le-am observat eu, dar sunt convins că mai sunt o multitudine de alte lucruri pozitive sau negative. Sigur că fiecare vede lucrurile din punctul său de vedere, deci cu siguranță multe dintre părerile exprimate anterior pot fi subiective.

Vă mulțumesc pentru atenția acordată și vă doresc să aveți Sărbători fericite și un An Nou așa cum vi-l doriți, cu sănătate și realizări depline, alături de cei dragi!

Vă atașez mai jos și ceva foto cu telefonul și cu teste de viteză!

Din păcate, doar atât mi se permite și chiar dacă am încercat să le aranjez în pagină, aici nu apar așa ( îmi cer scuze pentru asta).

 

 

 

4 Răspunsuri 4

DanielaH
Moderator

@Vio73, mulțumim mult pentru review și urări!

Sărbători fericite și la voi!

Vă mulțumesc și eu tuturor pentru frumoasa colaborare și pentru că suntem aici ca într-o familie! 

Pololică
#StarMember

Multumim de review, dar ce lucruri ai gasit si nu ti-au lasat cea mai buna impresie? Din motive evidente, fiecare isi ia un telefon (sau marca) in functie de preferinte (camere, semnal, functii... brand, etc), dar, mai devreme sau mai tarziu, se gaseste o chichita care nu e chiar de 10, ci de mai putin. Pentru mine, pe langa datele tehnice, mai caut si cum se comporta aparatul in timp (evident, nu compar un telefon de anul asta, cu unul de acum 3 ani, dar ma intereseaza cum se descurca cel de acum 3 ani ca si rulare: primeste actualizari, primeste imbunatatiri pe parcurs, este "faultat" de producator prin incetinire voita, etc)

Eu, de exemplu, am un Huawei Nova 8i si principala bila neagra (nu a marcii, ci a sistemului de operare) este faptul ca versiunea de Android nu este aceeasi la toti (nu conteaza ca am Android 10, sau 11, sau 12, Androidul are o versiune la mine (10.X.X.123 de exemplu) si la tine este alta (10.X.1.123).  La seria Lumia (Nokia/Microsoft) nu a fost problema asta (diferenta se facea la cele care nu au venit preinstalate cu Windows 10 Mobile s-au oprit cu actualizarea la versiunea WIndows 10 Mobile 1703, iar cele cu 10 [Lumia 650, Lumia 950, HP Elite] au primit ultima versiune 1709). Nu mai zic de IPhone unde toate dispozitivele compatibile au aceeasi versiune (au fost la IOs 15 doua exceptii [cred] la IPhone 13 Pro (si Pro Max), dar au revenit la urmtoarea actualziare.

Până acum nu am găsit ceva aiurea, dar vorba aia, nu este timpul trecut. Telefonul are cam 2 luni de când l-am achiziționat și nu am găsit nimic ciudat până acum. Încă nu l-am testat pe rețeaua 5g, cum am spus și în postarea inițială.

Sunt și eu curios cum se prezintă când se va trece la Android 13. Până aici stă bine și cu actualizările și cu tot.