anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal slab 4g-5g Cluj Napoca

Anonim01
Junior entuziast

Sau facut lucrari in zona Cluj in perioada 13 - 16 Aug? A cazut semnalul de tot in unele zone: Zorilor, Buna ziua etc. E inadmisibila asa ceva. La serviciu clienti si department tehnic nu primesc niciun raspuns concludent, "o sa revenim"

81 Răspunsuri 81

Bineînțeles că am ce să fac. Tocmai am încercat 2 SIM-uri de la cele 2 rețele concurente in aceleași locații în care am probleme. Surpriză, funcționează perfect! Mai aștept câteva zile după care, cu părere de rău, schimb furnizorul. O să încerc totuși și hard resetul recomandat de tine. Ms.

AlexSys
Junior

Acelasi raspuns l-am primit si eu cand am facut sesizarea cum ca nu sunt incidente in retea. Ieri am fost prin oras cu inca 3 persoane si am facut teste in acelasi timp. Internetul mobil in download nu functioneaza in parametri sau deloc pe strazile Avram Iancu, Napoca (Sala de cultura a studentilor), Motilor, in schimb functioneaza perfect la magazinul Central si la Libraria Universitatii pe Eroilor. In parc la Chios inspre opera maghiara e in parametri dar langa lac iara sunt probleme.

Am imprumutat pentru test o cartela sim de la un prieten (retea concurenta) si functioneaza perfect in telefonul meu, intr-adevar nu cu aceleasi viteze pe care le ofera Orange dar cu o viteza decenta, 80-90 Mbps iar din punctul meu de vedere e destul pentru browsing. Ce e foarte ciudat e ca aplicatia youtube nu are probleme in nici o zona, numai siturile web nu functioneaza prin 4 browsere diferite. Am verificat APN si era ok totusi l-am resetat, am incercat si alte trei DNS dupa care am resetat telefonul si degeaba, viteza de melc sau deloc.

Mai astept o saptamana si daca nu se rezolva, atunci ma gandesc serios sa portez numarul in cealalta retea.

Am avut din nou astăzi o convorbire cu un operator call center care a încercat sa facă ce sa mai făcut și ieri (resetare de rețea, schimbat de pe 5g pe 4g teste de viteză dar fără rezultate problema nu sa rezolvat, fiindcă este weekend nici nu am mari așteptări

Maine revine cu un nou apel împreună cu cineva de la IT

Dar răspunsul oficial pe astăzi este la fel ca și ieri (Nu sunt probleme în rețea). 🙂 

La fel am spus și eu în convorbire cu operatorul ca voi pleca pana la sfârșitul luni dacă nu se rezolva problema.

Pe Avram Iancu am si eu probleme. Acolo am facut testul de viteza si aveam 14Mbiti download dar nu prea imi mergea internetul. Nu mi se conecta un amarat de post de radio care are trebui sa se descurce cu 128Kbiti. In zona The Office de exemplu merge totul ok. Sunt mai multe zone din Cluj unde nu am internet si aia se vede foarte usor ascultand muzica online. Daca nu-si rezolva problemele intr-un timp rezonabil, imi portez numarul.

Îți recomand să schimbi echipamentul cu care testezi și să nu faci teste în timp ce rulezi alte aplicații care denaturează realitatea. În plus un o imagine / screenshot face cât o poveste de-o mie de cuvinte.

☺Aprecierea oricărui răspuns ajută o Comunitate și unește pasiuni! ☺

Ce damage control slab incearca personajele astea de la Orange. Macar veniti cu ceva care are sens, nu cu tot felul de aberatii. Nici nu-mi dau seama daca raspunsurile sunt date de fanboys sau de angajati Orange. Nu-mi imaginez ca pot exista fanboys la un serviciu de telefonie. As paria pe angajati.

Nu voi schimba telefonul care a mers perfect pana acum 2 saptamani si care merge bine in afara orasului sau in anumite zone din oras. E un S24 Ultra si nu am nici cea mai mica intentie sa-l schimb din cauza Orange.

Nu ma deranjeaza viteza de internet, nu stau sa verific asa ceva. Problema e intreruperea serviciului sau scaderea vitezei pana la nivelul la care nu mai pot folosi aplicatii de streaming sau conferinte in masina.

Nu am de gand sa umblu pe strada sa fac teste ca sa demonstrez cuiva ceva. Am incercat sa le explic alora care aprent urmaresc discutia asta ca au o problema cu reteaua si ar trebui sa faca ceva cu ea.

Legat strict de partea tehnica: poate are legatura cu introducerea 5G SA prin oras ? Unde am validat ca internetul imi merge bine e in zone unde sunt conectat la 5G NSA.

tvlada
Junior

Salutare, aceeasi problema si la mine. Ascult radio online in masina si de 1-2 saptamani am constant probleme de conectivitate. Mai ciudat e ca doar unele servicii sunt afectate. Pot avea 150Mbiti pe speedtest.org in timp ce nu mi se poate conecta la postul de radio. Pare sa fie ceva throttling pe anumite servicii in anumite zone pentru ca in afara orasului merge rezonabil radioul.

Andrei11122
Junior

La mine momentan sa rezolvat problema! 

Am avut o convorbire în această dimineață cu call center și au resetat rețeaua la ei (nu în telefon) dar de data aceasta a fost cineva de la IT în call asa ca ceva ceva au făcut de merge 

Super, mă bucur că s-a rezolvat! Se pare că totuși nu rețeaua a fost problema, ci profilul de SIM.

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

Anonim01
Junior entuziast

Nu e profil de SIM, e problema de retea, nu incercato sa ambalati altfel decat e. Nu exista profil de SIM pe  prepay, ce profil sa fie pe prepay nou, telefon resetat? Am cateva abonamente si daca nu se rezolva rapid le inchid, deja sunt in proces de inchidere abonamente. O zi buna!

Salut, îți înțeleg supărarea, dar în caz că nu știai, există profil de provisioning și la PrePay în sistemele Orange. Nu mă refer la un profil stocat pe SIM, ci la configurarea serviciilor asociate numărului în rețea. Dacă IT-ul a făcut o resetare/reprovisionare și imediat a revenit download-ul, este foarte posibil ca problema să fi fost aici, nu la antena sau rețeaua din zonă.

Anonim01
Junior entuziast

In regula, dumneavostra (sper ca ati observat "non tragerea de sireturi") sunteti aici doar sa raspundeti si sa rezolvati probleme legate de manualul de utilizare Orange, si sa dati raspunsuri care n-au legatura cu situatia din teren, pentru ca nu ati fost pe teren! Nu cred ca-mi intelegeti supararea pentru ca nu aveti acelasi numar de abonamente si sa inteleg ca e o chestie super simpla care se poate rezolva in 2 timpi si 3 miscari cu resetare/reprovisionare pe profil de SIM facut de IT doar ca nu functioneaza la toata lumea?!? Sau nu e doar asta, cel mai probabil. L-a mine am facut vreo 30 resetari de network restting, reprofilare APN, etc, 1 data a mers 20s si apoi a cazut iarasi viteza instant. Sa fim seriosi...

Testele le-am facut pe diverse telefoane, simuri, abonamente, YOXO si prepay, diferite locatii.

Chiar, daca tot faceti diverse afirmatii si trageti concluzii, va rog sa mergeti pe strazile mentionate aici, faceti teste si atasati si dumneavoastra niste capturi, doar asa sa vedem si noi, poate facem ceva gresit. 

Ma rog, am depus cererea, sa fi-ti sanatosi

Salut @Anonim01 @, ai dreptate, fac afirmații și trag concluzii aiurea pentru că nu am fost pe teren. 🤧. Ca fapt divers, locuiesc și eu lângă Cluj și am zis să vin de curiozitate să văd si eu vitezele cu probleme... In cazul meu astea au fost rezultatele atat pe N1 cat si pe N78. Atasat sunt vitezele obtinute pe un Samsung S25 Ultra

9400.jpg

La Lidl, în Bună Ziua.

9388.jpg

9401.jpg

9432.jpg

Si la sensul giratoriu cu calea turzi

9409.jpg

9411.jpg

9438.jpg

9417.jpg

9419.jpg

 Rămân la concluzia că problema este una punctuală și, din punctul meu de vedere, rețeaua nu prezintă nicio problemă.

Îți doresc o seară frumoasă!

MihaiF29
Junior

De câteva zile sunt non stop in conversații online pe subiectul asta cu cei de la Orange. Deja am pată pe ecran de la atâea resetari de profile. Treabă e clară: in anumite zone din oraș nu merge. In Grigorescu , unde locuiesc, pe speedtest.ro uploadul urca până pe la 10-20mbs dar downloadul coboară de la 0.4 la 0. La fel și în alte puncte din oraș. Sunt și zone unde merge perfect. Deja e infernal de stresanta situația.

FLo1
#StarMember

Atașat exemple din Mărăști (IRA și sens giratoriu OMV)  pe LTE. Revin dacă nu e convingător și pe 5G. Merge  pe streaming fără probleme. 

1000027474.jpg

1000027471.jpg

☺Aprecierea oricărui răspuns ajută o Comunitate și unește pasiuni! ☺