la 12-08-2024 05:29 PM
Salut! In drum spre Grecia am tranzitat Bulgaria. Orange fiind partener Vivacom am avut fara nici o întrerupere nici la Punctele de frontieră nici prin cele mai sărăcăcioase sate prin care am trecut 5G de la Vivacom Bulgaria. Si viteze mari.. 700mps-900mps. La noi cand? Ne lăudăm ca suntem pe primele locuri la viteze de internet. Si tot nu se întâmplă nimic. Se vor faci schimbări? Aștept opinia voastră.
la 29-08-2024 10:34 AM
Pai, schimbul de antene inseamna sa scoata temporar din uz antena veche si sa o puna in loc pe cea noua. Asa [cred] ca fac toti. Acum, daca o zona are doar o antena aservita... nasol moment. Tin minte acum vreo 15 ani, cand eram pe Cosmote, si a fost o cadere de tensiune in zona Stadionului National (eu stand in Piata Romana). Cum s-au stins luminile acolo, mi-a picat si mie semnalul (eram in apel la momentul respectiv). Si e ceva distanta intre zona Stadionului National si Piata Romana...
Teoretic, pentru montajul antenelor, ar trebui as fie necesare niste autorizatii (de lucru). Nu stiu ce explicatii pot fi: poate antena noua are un rateu (soft sau hard), poate sunt si alte lucrari care amana punerea in functiune, etc.
la 29-08-2024 10:19 AM - editat ultima oară la 29-08-2024 10:20 AM de DanielaH
Mai dureaza din pacate. Abia au cateva zone in orasele mari, iar pe 4G sunt o gramada de zone unde semnalul este slab sau inexistent, o gramada de zone moarte chiar si in orasele mari. Daca vorbim de nivel national, aici o sa dureze mult, la toti operatorii, pana sa vezi 5G in afara oraselor. Spunea cineva aici ca Orange este pe primul loc la dezvoltarea retelei 5G :)) Ca utilizator Orange de 18 ani si Digi de 4 luni, te contrazic. In Timisoara, la Digi, ies din casa, 5G, pe Orange 4G 2 linii... Nu mai zic ca in casa, Orange abia imi atinge 2 linii pe 3G comparat cu Digi 2 linii pe 4G in situatia in care folosesc aceleasi frecvente pe 4G. Ca sa nu mai zic ca Orange s-a apucat sa opreasca reteaua 3G: unele zone de tot altele desi ai semnal, datele mobile sunt zero pe 3G, inainte sa puna in loc 4G. Sunt cel mai mare operator si e normal ca lumea sa se astepte de la Orange sa faca toata treaba calumea, din pacate realitatea e alta.
la 29-08-2024 11:01 AM
Am văzut de 3 ani fluturând reclamele cu 5G în roaming, iar azi în august2024 verificând constat viteze de 300-400Mbps pe WiFi și 140Mbps pe 5G. Ideea: Dacă după 3 ani acestea sunt vitezele pe 5G, atunci cu ce e mai strălucit un 5G comparativ cu 4G+? Doar pentru că scrie 5G la viteze 4G? Doar că să se descarce telefonul mai repede căutând o conexiune 5G? Chiar și pentru streaming 4G e mai mult decât ok.
Dar la noi românii, odată văzuți cu 5G pe telefon, se poartă ridicatul poalelor pe motiv că am citit pe undeva că dacă scrie 5G atunci viteza trebuie să fie automat GIGABIT. Deci haideți să nu ne îmbătăm cu bytes inutil și îmbunătățirile în infrastructură vor apărea și ele. Pentru că nici la străini nu e un proces mai accelerat. Doar noi românii suntem speriați să nu pierdem podiumul cu viteza cea mai mare la net. Niciodată nu va fi destul cât va fi....
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor