anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

In Bulgaria 5G peste tot..in Romania cand?

vFdr12
Junior entuziast

Salut! In drum spre Grecia am tranzitat Bulgaria. Orange fiind partener Vivacom am avut fara nici o întrerupere nici la Punctele de frontieră nici prin cele mai sărăcăcioase sate prin care am trecut 5G de la Vivacom Bulgaria. Si viteze mari.. 700mps-900mps. La noi cand? Ne lăudăm ca suntem pe primele locuri  la viteze de internet. Si tot nu se întâmplă nimic. Se vor faci schimbări? Aștept opinia voastră.

17 Răspunsuri 17

Anonim
Neaplicabil

Orange este pe primul loc în România în ceea ce privește dezvoltarea rețelei 5G.

Însă așteptările tale nu cred că vor fi satisfăcute mai devreme de 2030.

Toți furnizorii din Romania au un ritm lent de extindere a rețelei.

Momentan sunt orașe mari care nu au acoperire 100%.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Din păcate, cred că vor mai trece ceva ani până vom vorbi de acoperire 5g națională. Din păcate, nici 4g nu este chiar peste tot unde există zone locuite.

Vom vedea care va fi evoluția!

Leu_Gheorghe
Junior entuziast

Vise 😂. La noi Orange o ia la vale se laudă cu cea mai mare viteza de transfer a datelor în 5G, dar sunt praf pe 4G🤣. Dar ei spun daca este 1 mbps 4G este ce-a mai buna viteza 👎👎👎👎

Văd că tot repeți că Orange o ia la vale, dar nu ne spui unde locuiești. Am mai dat și eu de zone prin țară unde viteza internetului mobil era slabă, inclusiv pe 5G, dar per total se mișcă foarte bine.

Ai probleme peste tot pe unde umbli, sau doar unde locuiești?

O ia la vale. La mine in Arges au scăzut din viteza de transfer a datelor. De la 150 mbps la aproape nimic. In Piatra Neamț sunt praf. Degeaba se laudă cu 5G daca nici 4G nu sunt in stare să ofere. Sa nu mai zic că acasă pilonul de semnal este la 800 de metrii comun cu telekom. Iar la telekom viteza de transfer a datelor urca in 120 mbps. 

BlackWolf
Senior certificat

Salut!

Mai avem mult de asteptat, la noi este o mare bataie de joc, nimic nu merge cum trebuie. Si daca stai sa te gandesti, Bulgaria este cam la acelasi nivel ca Romania, si la ei se poate, dar la noi nimic nu se poate. Solutia cea mai buna ar fi ca cei 3 incompetenti (Orange, Vodafone si Telekom) sa se ia de mana si sa plece nai*bii de la noi din tara, ca nu-s in stare de nimic, toti sunt un dezastru national. Sa lase locul altora competenti care sa vina in locul lor si sa faca treaba si la noi, sa ne trateze cum trebuie si sa dezvolte retelele, ca astia de acum nu sunt in stare de nimic, niciunii, doar isi bat joc si atat, iar retelele au luat-o la vale. Digi ca Digi, sa zicem ca e o exceptie ca e companie romaneasca si trebuie sa ramana la noi sa se dezvolte in continuare, dar restul ar trebui sa plece...

Si am fost candva primii la nivel international la viteza de internet, dar nu mai suntem demult, suntem mult ramasi in urma, din toate punctele de vedere...

Anonim
Neaplicabil

Eu sunt mulțumit de serviciile Orange mobile din toate punctele de vedere.

Orange are o acoperire foarte buna, desigur că sunt și zone în care semnalul lasă de dorit.

Însă per total Orange este numărul 1 in România.

Mai nou am observat și o îmbunătățire a calității în ceea ce privește serviciul clienți care devine din ce in ce mai bun chiar și pe chat.

Bravo Orange!👍

Pe zona ta este bine. La mine au devenit PRAF pe semnal și date mobile 🤣 🤣 🤣.

Lucifer
Cunoscător

Salut,

La ce ai nevoie de viteze 5G pe smartphone? Niciodata nu am inteles atitudinea asta de FOMO. Mai inainte era cu 4G desi nu ii simteam lipsa, vitezele pe 3G+ erau foarte bune, acum avem 4G care e excelent la viteze si e destul pentru uz casnic nu doar pe smartphone dar si PC.

Va rog sa imi explicati ca eu nu inteleg. Bulgaria e o tara mult mai saraca, iar suprafata ei e mai mica decat a Romaniei.

Intotdeauna ne uitam la vecini si ni se pare ca acolo iarba e mai verde si semnalul e mai bun...

Corect. Este suficient 4G. Dar operatori noștri oferă viteze mici de transfer a datelor. Orange o ia la vale 👎. Sunt aproape de antena, am testat cu doua telefoane și doua cartele au o viteza praf👎👎👎

mihai_13
Maestru

daca ai fost pe autostrada in tranzit  normal ca ai avut 5g  peste tot (si prin sate)  si da "arata" bine harta de acoperire g5 pentru Vivacom  https://www.nperf.com/ro/map/BG/-/196718.Vivacom-Mobile/signal?ll=42.92626291864936&lg=26.3892168106...

Pololică
#StarMember

Salutare!

Nu era Yettel partener perferat? Cu Vivacom am avut ceva "incidente" pe partea de voce (dar cu Digi), si sa vedem daca zilele viitoare voi mai avea aceleasi probleme (am si o cartela de Orange si chiar voi putea compara direct, desi la Orange nu am avut bube in roaming).

Legat de 5G: pe unde anume ai prin 5G si vitezele respective? Stiu ca prin Ruse se prinde 5G dar, neavand telefon cu 5G, singura informare ar fi site-urile oficiale. Primul gand ma duce la strategiile fiecarui operator, care pot fi diferite.

Totusi, Orange are in lucru schimbarea antenelor 3G si 2G in urmatorii 6 ani, deci ma astept sa apara antene cu capabilitati 5G in locul celor vechi (adica avem o perioada de timp cu o data de finalizare 2030).

Orange daca nu îmbunătățește rețeaua in Romania se duc la vale 😂😂. Deja au început. Au redus vitezele de transfer pe 4G. Devin cea mai praf rețea. Dar ei se laudă cu 5G 😂 🤣 🤣 😂 .

Asta e cea mai mare viteza de transfer a datelor de la ei, sunt și aproape de antena. Am testat cu 2 cartele și 2 telefoane. Rezultatele fiind aceleași. 

In schimb la Digi mobil și telekom in aceeași zonă viteza de transfer a datelor în 4G urca până la 100 mbps.

Orange s-a apucat de schimbat 3G, dar intr-un mod tipic romanesc gen mai intai scoti din priza si apoi te gandesti daca ai ceva sa pui la loc. Da, stiu, trebuia ca acolo unde este 3G sa puna 4G, dar din pacate nu s-a intamplat asta inca. Sunt o gramada de zone unde este doar semnal 3G, datele mobile nu mai merg,  iar acoperirea 4G in zonele astea este zero.