Allview V4 Viper. Da, testele le-am efectuat folosind exclusiv acest model de telefon. Nu le numesc științifice, însă știu prea bine cum le-am gândit, cum le-am executat și ce am constatat! Nu acuz de nimic compania Orange România, însă ceea ce constat că mi se întâmplă ori de câte ori efectuez aceste teste este 100% real! Pur și simplu, acumulatorul se descarcă ceva mai rapid. Am dezactivat VoLTE și am aceeași problemă. În camera mea, în patul meu, Vodafone îmi oferă maxim, 4 liniuțe din 4 Orange îmi oferă o liniuță, rareori două. O să spuneți că stând în Bacău unde majoritatea sunt pe Orange semnalul se împarte și e cumva firesc. Însă, când merg la o rudă în Constanța, în aceeași cameră pentru oaspeți unde stau, Vodafone îmi oferă tot 4 liniuțe iar Orange maxim 2-3 Iar acolo, peste 80% dintre constănțeni folosesc Vodafone și totuși nu e congestie. Părerea mea: o fi având Orange o acoperire ceva mai extinsă, am remarcat însă că acolo unde ambii operatori, atât Orange cât și Vodafone au acoperire, Vodafone oferă un semnal mai puternic, mai intens! Mă întreb ce echipamente folosește Orange România, cu cine are contracte? Am înțeles că mai mult cu Alcatel, Nokia, Ericsson și mai puțin cu Huawei. Cum le calibrează? Adineaori, într-un supermarket deloc labirintat din Bacău, mi-a căzut semnalul Orange pe G. Ce-i drept, și-a revenit rapid pe H+, însă doar atât am avut maximum până am ieșit! Nici indoor Orange nu excelează. Nu sunt tehnician, spun doar ceea ce constat ca și utilizator! De aceea aștept păreri.