anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce telefon ați cumpărat voi copiilor?

svetalex
Maestru
Am 2 fetițe (11 și 8 ani) cărora le-am cedat anul trecut vechiul meu telefon (un Huawei P8 lite). Nu poată telefonul după ele la școală (le este interzis de regulament)
Utilizează telefonul pentru jocuri, în primul rând , apoi WhatsApp, fotografii și își caută informații pentru proiectele de la școală.
Mă gândeam să îi cumpăr celei mari un telefon nou, dar pentru care nu aș vrea să cheltuiesc mult. Nu m-am gândit încă la buget. Voi ce telefoane ați cumpărat copiiilor voștri?
121 Răspunsuri 121

Miha_Z
#StarMember
Momentan nu am copil, dar nepotului i-am luat la fidelizare un Samsung J7. Are 14 ani si pentru varsta lui e suficient de performat.

Razvan
#StarMember
Încă nu avem copii, însă as cumpăra unul din cele 2 telefoane: Huawei Psmart 2018, e în buget acceptabil aproximativ 500 de lei sau P9 lite mini (400 de lei), cu serviciul volte de la Orange inclus.

TheSpecialist
Maestru
Aveți mare grija dragilor cu telefoane /tablete / TV la copii. Este un drog foarte puternic! Sunt mii de pagini de studii care dovedesc clar impactul negativ al acestora asupra creierului copilului. Neurologi pediatri de renume recomanda telefon după 12 ani, TV maxim 1/2 ora pe zi iar jocuri pe PC / tableta excluse! Da știu, pare o utopie în prezent dar gândiți-vă ca noi și multe alte generații am crescut (foarte bine) fără ele. Fiul meu are 6 ani și urmărește foarte puțin desene și muzica pe canalele de profil, în schimb citește de rupe și e vânăt și belit de la genunchi în jos pt ca e toată ziua pe afara (trambulina, tobogan, leagan, bicicleta, fugărit pisicile, bătut mingea, cățărat). Când vede la vreun copil ca se joaca pe telefon e ca fluturele în bec dar a înțeles ca el nu are voie și nu comentează. Asa ca mai stam cu telefoanele deocamdată. Probabil ca la început va avea ceva foarte simplu, doar cu "alo, alo".

svetalex
Maestru
@The Specialist List Nu putem să ne ținem copiii într-o bulă, departe de tehnologie. Știu că noi am crescut fără smartphone și toată tehnologia de acum, dar lucrurile au evoluat. Dacă nu le permitem accesul la telefoane, trebuie să ne gândim că vor fi marginalizați de ceilalți copiii/prieteni Trebuie să îți mărturisesc că fetițele mele sunt la școală de muzică (fac de 2 ori pe săptămână instrument și de 2 ori pe săptămână teorie) și mai sunt legitimate la un club de dans sportiv (cea mică are 3 antrenamente pe săptămână - 6 ore în total, iar cea mare are 4 antrenamente - 7 ore în total). La toate astea se adaugă orele de la școală, temele, participări la concursuri Acces la telefon au proporțional cu timpul pe care îl utilizează pentru studiu individual la instrument, sau timpul alocat cititului... Au multe zile în care nu ating telefonul că nu își fac target-ul la citit/exersat la instrument. Acum nu aruncați cu pietre în mine că îmi suprasolicit copiii. Bineînțeles că își petrec timpul liber jucându-se, merg pe role/trotinetă/bicicletă, mergem aproape în fiecare weekend la piscină împreună, ieșim la film, spectacole. Personal sunt de acord cu tehnologia la copiii, atâta timp cât există măsură și după cum ziceam, după o anumită vârstă s-ar simți marginalizați dacă nu ar avea telefon mobil. Bineînțeles că nu sunt de acord la această vârstă cu Facebook / Instagram... Nu știu pentru cât timp. Dar nu asta este subiectul întrebării mele. Dacă dumneavoastră ar fi să alegeți un telefon pentru copil, care ar fi acela?

Miha_Z
#StarMember
The Specialist List si Svetalex consider ca amandoi procedati corect cu copiii vostri. Imi place ideea de a proteja copiii de radiatiile emise de mobile/tablete si a-i indemna sa se joace cat mai mult si a profita de copilaria lor. Tu Svetalex sa zicem ca esti putin mai permisibila cu fetitele tale, dar dupa cum si tu ai zis, ele sunt ocupate cu diverse activitati si nu aloca mult timp jocului pe mobile.

TheSpecialist
Maestru
@svetalex e bine ca au un program diversificat, asta e și ideea. Copilăria nu însemna doar tehnologie. Totul trebuie sa fie cu măsură. Fiul meu îmi cere de multe ori telefonul sa se uite la cărțile lui cu dinozauri care au pictograme pt AR și se descurca foarte bine sa îl butoneze. La TV intra câteodată pe YouTube sa vadă filmulețe cu decolari de rachete. Îl las sa facă toate astea, trebuie sa "guste" din toate. Am fost chiar permisiv cu drona pt ca asta implica o coordonare mana-ochi foarte bună și este foarte stimulativa. M-am asigurat ca se descurca cu tehnologia tocmai sa nu fie marginalizat. Sunt doar împotriva modei sau a trendului asta cum ca, la clasa I sa aibă telefon copilul este un "must have". Și ca să revin la întrebarea ta, probabil ca și fiul meu va avea telefon pana la 12 ani dar voi încerca să îi iau ceva simplu, nu un gadget numai bun de butonat toată ziua. Sunt sigur ca va înțelege ca viata la școală e faina și fără S10 sau iPhone X.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Eu pot să spun că fetei mele i-am cumpărat un Samsung Galaxy J3 2017. Are cam tot ce trebuie și îl folosește cu plăcere. Cred că unui copil nu trebuie să i se cumpere un telefon de top, pentru că nu are capacitatea unui adult de a-l proteja. De multe ori, nici noi, adulții, nu suntem suficient de atenți la pericolele care ne pândesc la orice pas. Sigur, depinde și de vârstă. De exemplu, fata mea are 16 ani, dar unui copil mai mic de 8 consider inutil să-i cumperi telefon, pentru că acesta îi poate crea diverse probleme (cum ar fi dependența) și, cum spuneam anterior, un copil nu are de multe ori capacitatea de a-l păstra în siguranță.

imch
Cunoscător certificat
Ca sa raspund la intrebarea initiala, baiatul meu care face 10 ani in curand, a primit anul trecut de ziua lui cadou un Huawei Y6 2018. Este primul sau telefon si, pana acum, a avut rar acces la telefoanele noastre. Fata (in curand 7 ani) nu are telefon si nu va primi telefon inca vreo 2 ani de acum inainte. Nu le-am facut program, dar nu stau mai mult de 30-50 minute pe zi la telefon in timpul saptamanii. In week-end e mai problematic, dar atunci avem niste limite si niste activitati pe care trebuie sa le duca pana la capat pentru a avea acces la telefon (teme, stat afara cel putin o ora daca timpul e bun si, de obicei, se ia cu joaca si uita sa mai intre). Cred ca timpul cu astfel de indeletniciri (gen telefon si tableta) trebuie limitat, dar nu eliminat complet. Au nevoie de expunere la tehnologie pentru ca vremurile s-au schimbat si copilaria lor nu mai seamana cu a noastra pentru ca nici viata lor adulta nu va semana cu a noastra. Rolul meu ca parinte este sa incerc sa ii pregatesc pentru viata lor viitoare, iar aceasta va include in mod obligatoriu tehnologia.

Razvan
#StarMember
Copiii au un bagaj superior de cunoștințe încă de când vin pe pământ. Deja de mici se descurca mult mai ușor cu tehnologia, se ia la trântă cu adulții. Le da lecții la bunici, copiii.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Corect, dar nu trebuie să aloce foarte mult acestui domeniu, pentru că poate să creeze dependență, cu urmări extrem de neplăcute.

delfinas
#StarMember
Nu voi comenta utilitatea si necesitatea unui telefon in cazul copiilor, nu sunt parinte si poate vad situatia distorsionat. O sa incerc sa dau un sfat mai mult tehnic. Desi e vorba de un copil, daca se doreste achizitionarea unui smartphone, e bine sa fie un model mai actual, ca sa suporte update-uri si sa se mai poata misca rezonabil inca vreo 2-3 ani. Asa ca eu as merge pe Huawei P smart 2019 sau P20 lite. Au preturi rezonabile si asemanatoare, din punct de vedere tehnic sunt destul de asemanatoare si cred ca un copil, pt necesitatile sale, poate folosi un astfel de telefon pentru 2-3 ani, daca nu da cu el de pamant.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Oricum, copiilor le luăm telefoane bune, pentru că nu ne place să-i supărăm.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Cred că o să-i cumpăr un telefon Huawei, pentru că am observat că nu au probleme cu bateria și sunt mai bune la semnal.

Rapturel
Începător
Citind răspunsurile voastre îmi dau seama că sunt un părinte rău și iresponsabil... și nu numai eu ci toți cei din familia mea 🙂 Spun asta în glumă dar și în serios. Copilul meu a primit primul telefon mobil când a intrat în clasa întâi, adică acum 7 ani și ceva. Evident că a fost un smartphone, nici nu mai știu exact modelul dar era ceva bun pentru anul respectiv. Până atunci însă a avut tabletă – de la vârsta de 3 ani – (am schimbat trei tablete în 3 ani) dar a butonat și telefonul soției în paralel cu tableta. Eu am trecut pe smartphone abia acum trei ani (de nevoie) nu făcusem asta până atunci pentru că nu concepeam să-mi încarc telefonul zi de zi, nu din alte cauze! Revenind la copil, din clasa întâi până acum i-am schimbat telefonul odată la doi ani, ultima dată anul trecut la Crăciun când i-am cumpărat un Huawey P20 lite. În toți acești ani unele telefoane le-a crăpat, altele nu, deci telefonul te ține cum ți-e norocul din acest punct de vedere. Ce vreau să spun este că faptul că a fost la curent cu tot ce înseamnă tehnologie încă de când a început să meargă și acest lucru nu l-a afectat în nici un fel și sper să nu îl afecteze nici de acum înainte. Ba avut și wii și xbox și calculator. Este responsabil, își face temele singur și ia bursă în fiecare an. Nu l-am bătut la cap niciodată cu nimic și se descurcă mult mai bine ca mine cu tehnologia nouă. Totodată nu este nici genul de copil care să stea închis în casă. Iese cu colegii afară, joacă diverse jocuri, se plimbă și, ce este cel mai important, nu este dependent de telefon. Din proprie experință vă spun că dacă îi interzici unui om (pui de om) ceva, atunci îi stârnești mai tare dorința de a accesa acel ceva. Eu am totodată și 8 nepoți, de la frați sau cumnați (familie mare 🙂 ) și toți au crescut cu telefonul în brațe și cu suzeta în gură. Toți sunt copii normali și nu sunt dependenți de telefon. Se joacă și cu alte jocuri, se joacă în natură, iau note bune și nu stau toată ziua cu telefonul în brațe. Așadar, eu sunt pro telefon de la vârste cât mai mici pentru că, după părerea mea, așa își vor dezvolta copiii inteligența altfel decât am făcut-o noi.