Citind răspunsurile voastre îmi dau seama că sunt un părinte rău și iresponsabil... și nu numai eu ci toți cei din familia mea 🙂 Spun asta în glumă dar și în serios. Copilul meu a primit primul telefon mobil când a intrat în clasa întâi, adică acum 7 ani și ceva. Evident că a fost un smartphone, nici nu mai știu exact modelul dar era ceva bun pentru anul respectiv. Până atunci însă a avut tabletă – de la vârsta de 3 ani – (am schimbat trei tablete în 3 ani) dar a butonat și telefonul soției în paralel cu tableta. Eu am trecut pe smartphone abia acum trei ani (de nevoie) nu făcusem asta până atunci pentru că nu concepeam să-mi încarc telefonul zi de zi, nu din alte cauze! Revenind la copil, din clasa întâi până acum i-am schimbat telefonul odată la doi ani, ultima dată anul trecut la Crăciun când i-am cumpărat un Huawey P20 lite. În toți acești ani unele telefoane le-a crăpat, altele nu, deci telefonul te ține cum ți-e norocul din acest punct de vedere. Ce vreau să spun este că faptul că a fost la curent cu tot ce înseamnă tehnologie încă de când a început să meargă și acest lucru nu l-a afectat în nici un fel și sper să nu îl afecteze nici de acum înainte. Ba avut și wii și xbox și calculator. Este responsabil, își face temele singur și ia bursă în fiecare an. Nu l-am bătut la cap niciodată cu nimic și se descurcă mult mai bine ca mine cu tehnologia nouă. Totodată nu este nici genul de copil care să stea închis în casă. Iese cu colegii afară, joacă diverse jocuri, se plimbă și, ce este cel mai important, nu este dependent de telefon. Din proprie experință vă spun că dacă îi interzici unui om (pui de om) ceva, atunci îi stârnești mai tare dorința de a accesa acel ceva. Eu am totodată și 8 nepoți, de la frați sau cumnați (familie mare 🙂 ) și toți au crescut cu telefonul în brațe și cu suzeta în gură. Toți sunt copii normali și nu sunt dependenți de telefon. Se joacă și cu alte jocuri, se joacă în natură, iau note bune și nu stau toată ziua cu telefonul în brațe. Așadar, eu sunt pro telefon de la vârste cât mai mici pentru că, după părerea mea, așa își vor dezvolta copiii inteligența altfel decât am făcut-o noi.