anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce postează tinerii pe internet?

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

Salut tuturor!

 

Toți știm că adolescenții își petrec cea mai mare parte a timpului în online pe rețelele sociale postând fotografii, filmulețe, statusuri etc. Asta înseamnă că ei le produc și le distribuie, însă accesul la acest conținut devine public odată ce sunt postate. 

Fii alături de ei la fiecare pas și află mai multe despre cum te poți asigura ca sunt în siguranță pe net: oran.ge/PentruMaine

 

Voi obișnuiți să verificați ce postează copiii voștri pe rețelele de socializare?

20 Răspunsuri 20

Romeo_
Senior certificat
Momentan nu am copii,dar pt siguranta lor i-as verifica sa nu posteze ceva ce se poate intoarce impotriva lor(date personale care pot fi furate,unele poze).

teacher_
#StarMember
In meseria pe care o am, sunt intr-o interacțiune continua cu tineri. Majoritatea postărilor reflecta starea de spirit.... Majoritatea au postări inofensive, poate și din cauză că tehnologia a ajuns și la parinti care pot verifica pe majoritatea rețelelor sociale postările lor. Totuși, și drepturile care li se dau copiiilor in general își pun amprenta pe majoritatea postărilor și a lucrurilor pe care le fac.

Ascary
Campion certificat
Nu am copii suficient de mari care să poată scrie pe internet,în schimb ii protejez eu nepostand niciodată lucruri sau fotografii despre și cu copilul meu. Niciodata!

Razvan
#StarMember
Nu am copii, însă la vremea respectivă, probabil voi găsi o modalitate să-i fac să înțeleagă că pentru ca să fie în siguranță, nu va trebui să posteze date personale de interes.

Vio73
#StarMember
Urmărim atent, atât eu, cât și soția activitatea copilului în mediul online și nu sunt lucruri ieșite din comun. Și eu vin foarte mult în contact cu tinerii, prin prisma meseriei și observ că mediul online și rețele de socializare le influențează oarecum activitatea zilnică, unii fiind chiar dependenți oarecum de acestea. Practic, e un fenomen, care își pune amprenta asupra lor și, din păcate, nu e deloc bine! Ei nu au vârsta legală care să le permită utilizarea rețelelor de socializare, dar totuși pozează în persoane adulte si încearcă să fie altceva decât ceea ce sunt. Practic, în mediul online, mulți vor să arate o imagine a lor mult mai interesantă decât realitatea.

Anonim
Neaplicabil
Momentan puștiul meu a descoperit Instagram-ul și doar acolo e activ. Fiind urmăritorul contului lui văd imediat ce postează. Din fericire postează foarte rar poze cu pisici (dorința lui cea mai mare e să aibă acasă o mâță) ;) Până acum e ok!

Ascary
Campion certificat
Poate a venit timpul să-i faci cadou o pisica :)))

Anonim
Neaplicabil
@Ascary, o să își facă singur cadou o pisică de rasă, strânge bănuți pentru un pui de British Shorthair. 😉

DanielaH
Moderator
Până pe la 12-13 ani am reușit cu succes să "monitorizăm" activitatea fiului nostru pe Internet. Avea program de stat pe calculator 2 ore/ zi, după terminarea temelor, putea instala/ accesa jocuri doar cu permisiunea/ parola noastră, verificam zilnic site-urile pe care intra; ulterior am devenit și prieteni pe FB și vedeam permanent cu cine se împrietenea, ce posta el, ce postau ceilalți etc., deci eram încă în control. Și n-am avut probleme. Postările erau decente, fără date personale, nimic compromițător. Dupa 15 ani am început ușor, ușor să pierdem acest control, iar în acest moment este pierdut aproape total :(. Are alte conturi de FB și Insta pe care nu le știm și unde nu mai suntem prieteni, se joacă mult pe telefon (unde nu mai avem control) și pe la prieteni, pe laptop-urile lor. Dar ne bazăm pe ce am reușit să construim împreună până acum și suntem încrezători în capacitatea lui, la această vârstă, de a cerne binele de rău. În plus, de fiecare dată când citim câte o știre despre adolescenți care au avut de suferit din cauza expunerii pe Internet, o citim împreună și o comentăm. Dar cam atât :) Aștept să mai citesc aici și alte sfaturi utile în acest sens pentru că subiectul este cu sigurantă unul foarte serios și care trebuie să ne preocupe, indiferent dacă suntem părinți sau încă nu.

teacher_
#StarMember
@DanielaH, este exact ce îmi povestesc părinții la fiecare ședință. Unii au adoptat o strategie interesanta, verifica prietenii copilului lor de pe insta sau fb, și așa descoperă conturile, cu ajutorul postărilor prietenilor.

Melek
Junior entuziast
Nu am copii, insa am nepotei si fini, si intotdeauna imi sfatuiesc sora si prietenii sa incerce sa posteze cat mai putine poze cu copii, pentru ca sincer, traim intr-o lume nebuna, nebuna, si e mai bine sa prevenim decat sa cautam ulterior solutii. Lumea online a luat incet incet locul celei reale, si ajungem sa vedem cum, pas cu pas, copii nostri traiesc mai mult in lumea online decat in cea reala. Nu exista un vinovat in acest lucru, daca ar fi sa cautam unul, acela sigur ar putea fii, tehnologia.

Miha_Z
#StarMember
Nici eu nu am copii, dar urmaresc indeaproape postarile nepotului. Cand mi se par mai ciudate, il chem la "interviu" sa le dezbatem. :))

Firefly
Cunoscător
Urmăresc cu interes răspunsurile, momentan copii mei sunt mici pentru rețele de socializare, se joaca jocuri specifice vârstei dar destul de rar. Sper sa reușesc sa ajungă cel puțin pe la 12 ani fără cont de socializare. Personal nu sunt de acord nici cu telefonul pana pe la 10 ani și atunci dacă este necesar.

Anca07
#StarMember
Din pacate suntem foarte absorbiti de mediul online, si copiii sunt cei mai afectati. Apropos de acest topic, am vazut o reclama despre o campanie Orange, de responsabilitate sociala. Puteti urmari si aici acest subiect: https://responsabilitate-sociala.orange.ro/cu-totii-avem-multa-putere/ Felicitari Orange pentru implicare!