Cand au fost chestii mai nasoale (de ex, am asistat la o bataie, inceputa in tramvai si continuata in strada, intre pusti care erau ultrasi ale unor echipe rivale), am sunat la 112. La faza cu masca mi se pare aiurea sa sun, ar insemna ca in fiecare statie de transport in comun sa fie cate o patrula de politie/jandarmi sau, pana mi se raspunde, deja contravenientii au coborat demult. Cand e vorba de o paranghelie in bloc sau unul isi bate nevasta, daca se deplaseaza vreo patrula, se da doar vreun avertisment, cel mult o amenda. Doar sa fie cu sange pe pereti, se baga in arest. Pt masti, suntem mai invartosati si intransigenti. Aseara ieseam de la mall Veranda si in statia de autobuz venea un grup format din 2 locali, unul national si un jandarm. Eu m-am distrat sa-i vad, oricum port masca in aer liber de cand o port, adica din martie. Pe unul l-au legitimat, probabil ca li s-a parut suspect si uneia i-au zis, civilizat, sa puna masca asa cum trebuie, ca ea o avea doar pe barbie. Asa da, civilizat, frumos, cu atentionari... amenzi si duritate doar in cazul celor care sunt violenti. Politista locala avea o masca, ziceai ca e din aia pt ochi, cand dormi, ii acopera doar nasul si gura, la limita, nu si barbia. Ma rog, si politistii "ie" oameni, depinde si cum aplici legea.
Acum un an, cand erau si alte virusuri si era plin de behaitori in jurul vostru, care tuseau/stranutau "la liber", cati le atrageati atentia sa puna macar mana la gura? Eu am exercitiul de a ma feri de ei de ani de zile, nu de acum, tot ziceam ca o sa iau un tricou pe care sa scriu "pune laba la bot cand tusesti/stranuti", pt ca eram exasperata si nu stiam pe unde sa ma mai ascund. Cunoscutii imi spuneau ca sunt paranoica, ca nu-i asa grav sa behai cu darnicie si ca nu e bine sa stau sub un glob de sticla, de parca minim 8 ore intr-o biblioteca plina cu toate microorganismele stiute si nestiute nu mi-ar testa zilnic sistemul imunitar! :)))
Credeti ca doar Covidul ucide? Nu! La fel ucide si o gripa "normala", un TBC, o meningita... Ma mir ca lumea de-abia acum s-a prins ca exista boli transmisibile, unele chiar nasoale rau! Si, ca de obicei, se sare dintr-o extrema in alta, de la indiferenta la paranoia. Culmea, acum, cand majoritatea poarta masca, eu sunt mai linistita si nu ma deranjeaza cativa prosti care nu poarta masca sau o poarta incorect, mai ales daca nu tusesc/stranuta. Ma duc intr-o zona cu oameni regulamentari, acum un an nu prea aveam cale de scapare.
Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!