Nu doar ca nu le pasa, unii sfideaza si jignesc... Insa, nu stiu daca as reclama.. cel mai probabil ca nu..
Desi as avea mustrari de constiinta, pe langa faptul ca nu mai am incredere ca s-ar schimba ceva, nu este treaba mea sa fac asta, eu lucrez si platesc taxe, nu pot participa si fizic la a convinge populatia ca nerespectarea catorva reguli, macar, pune in pericol vieti.. Sa-si faca treaba cei care au in dreptul lor sa mentina siguranta si sanatatea populatiei..
Avand in vedere situatia, ca poate numarul nu este cel dat publicitatii, insa cei de la ATI, sunt greu de ignorat, mi-as dori ca toata lumea sa respecte un minim de reguli. Ca fiecare in parte are o vina, pentru directia in care mergem, pentru consecintele care vor fi, inclusiv economice.. E simplu sa nu-ti pese, altfel n-ar practica lumea atata ignoranta si nepasare.. Eu am vazut si in transport, care nu este tocmai lejer, persoane fara masca, sau care au masca prin buzunar, la indemana, doar pentru a nu lua amenda, pentru ca, nu-i asa, pe toate mijloacele de transport scrie "masca este obligatorie"..
Aglomeratia in transport nu o pot considera o vina a celor care platesc taxa de calatorie, pentru ca si ei trebuie sa ajunga la serviciu, in conditiile in care slaba organizare, i-a lasat pe multi fara job, insa, faptul ca nu se poarta masca este o problema a calatorilor, asa cum pot considera aglomeratia, o vina a unei foarte slabe organizari in continuare, ca daca n-ar veni asa rar, n-ar mai fi aglomeratie..
Cate ore ar face fiecare pana acasă, daca ar aștepta pana ar putea sa urce fara sa aglomereze??
Sa ieșim toți cu mașinile personale?
Spun organziare slaba, ca sa nu duc discutia spre politica si ca sa nu folosesc cuvinte blocate.. :)
Chiar am vazut o postare pe facebook, de genul.. "cautam voluntari care nu cred in covid, pentru a ne ajuta sa avem grija de persoanele bolnave.. hainele de protectie nu sunt necesare, din moment ce covid nu exista.."
Si o alta postare de genul "m-am urcat intr-un taxi si soferul mi-a spus hehe, va e frica de covid doamna, purtati masca.. raspunsul meu a fost, nu domnule, doar ca eu am si am zis sa nu dau si altora.." reactia soferului cred ca este evidenta...