anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Degeaba inovează Orange fără încetare, tot semnalul Vodafone este mai puternic. În toate testele!

Adi6
Junior

Nu pot să înțeleg cum de este Vodafone considerată o rețea inferioară rețelei Orange, m-am săturat de făcut sute de teste prin toate cotloanele din incintele urbane, semnalul Vodafone rezistă cu brio, în timp ce semnalul Orange șchiopătează! Valorile dBm și asu sunt foarte elocvente! Până și bateria telefonului cu cartelă Vodafone ține mai mult! Nu cumva Orange e o rețea overrated?...Mă gândesc și eu.

31 Răspunsuri 31

MCostel
Cunoscător

Buna,

Vitezele obținute de Orange la nivel național sunt peste cele oferite de Vodafone.

Acum sinceri sa fim fiecare furnizor are zone în care acoperirea este mai slaba fapt pentru care opiniile sunt subiective.

Fiecare utilizator poate aduce argumente pro sau contra in funcție de zona in care se afla.

Un singur lucru este cert Orange are ca și medie cele mai mari viteze oferite clienților și acest lucru se datorează și dezvoltării rețelei 5G.

Nu o spun eu ci o spun statisticile.

MCostel_0-1718271984861.png

https://media.nperf.com/files/publications/RO/2024-02-23_Barometre-mobile-connections-romania-nPerf-... 

Cum crezi că rezultatele vor arata in 2024?

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Cred că fiecare poate face 4 teste de viteză în care fiecare operator să fie mai bun decât ceilalți. 

Eu am Digi și Orange: în casă prefer Digi (dintre Orange, Vodafone și Digi, doar Digi are semnal utilizabil pentru convorbiri)., dar, dacă ies din casă Orange e mai bun (ca medie) decât Digi la calitate. 

Razvan
#StarMember

Salut! Este cunoscut faptul că bateria telefonului se consumă mai repede pe Orange, dar acest lucru nu este din cauza lipsei de semnal, ci de o setare de interogare a celului vs telefon, la intervarle mai scurte de timp față de ceilalți operatori, generând o rată mai bună de apeluri față de ceilalți. Testele de viteză sunt relative și ele pot varia/fluctua de la o zonă la alta, de la un moment de timp la altul, fiind unde radio, viteza este de tip best - effort, fără a fi garantată o limită inferioară. 

FLo1
#StarMember

Depinde de zona unde utilizezi serviciile mobile (dacă despre acestea este analiza și concluzia ta). Despre servicii fixe Vodafone lasă de dorit la toate aspectele, însă la servicii mobile, 75% din rateing l-aș aloca ”semnalului din zona în care utilizezi preponderent telefonul”. De ce: Pentru că fără un semnal de calitate, atât serviciile vor lăsa de dorit, dar și bateria (independent de modelul telefonului) se va descărca mai repede.

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Salutare!

Fiecare utilizează și alege ce i se pare mai bun. Deci totul este subiectiv oarecum. Sunt zone unde Orange este mai bun, în altele Vodafone, în altele Digi , s.a.m.d.

Important este ca tu să fii mulțumit și să ai experiențe plăcute cu un operator, indiferent care ar fi acesta.

Succes!

BlackWolf
Senior certificat

Salut,

Din prisma unuia care datorita meseriei este nevoit sa umble prin tara si sa foloseasca toate retelele de telefonie mobila, confirm cele spuse de tine, asa este. In general Vodafone sta mai bine decat Orange, reteaua are acoperire mai buna, este mai stabila si mai constanta. Singurii care ii bat la acoperire pe Vodafone sunt Digi. Degeaba are Orange 5G in cateva orase, daca in restul locurilor abia merge, iar inafara oraselor nu sta foarte bine si reteaua se mai si degradeaza constant si problemele nu se rezolva...

Uite, mai jos iti las ce spun si cei de la Mobilissimo cu privire la treaba asta, ei constatand aceleasi lucruri ca si tine:

https://www.mobilissimo.ro/articole-telefoane/de-ce-vodafone-a-fost-certificata-cea-mai-buna-retea-m...

Cam slabut raportul și lipsa numelui celorlalți competitori duce mai mult spre un raport făcut la comanda.

Un raport în urma căruia s-ar dori o lipsă de asumare.

BlackWolf
Senior certificat

Da, eu nu ziceam neaparat de raportul ala care pare incomplet, ziceam de ce scrie la sfarsitul articolului despre experientele personale si concluziile celor de la Mobilissimo, care par la fel ca si ale mele, ale altora si ale autorului topic-ului. Daca e sa ne luam dupa rapoarte, cam toate sunt facute la comanda, la toti si nu trebuie luate prea mult in seama...

Însă și comentariile despre articol sau ridicat la înălțime.🙂

Fiecare client are dreptate în legătură cu vitezele obtinute deoarece folosește serviciile in condiții diferite.

Fiecare situație ar trebui luată în considerare.

Însă aceste rapoarte ne oferă informații generale (o medie a vitezelor) la nivel national.

BlackWolf
Senior certificat

Nici nu am citit si nici nu citesc deobicei comentariile de la articole, orice fel de articole despre orice operator, ca deobicei sunt irelevante, neargumentate si nu trebuie luate in seama, sunt doar niste prostii cu injurii nefondate, scrise de fanii sau angajatii altor retele, troli sau oameni fara creier, care abia sunt in stare sa tina in mana un telefon, dapai sa mai faca si un test de viteza sau sa ia in seama conditiile. Mobilissimo este un site sponsorizat in principal de Orange, cu unele articole subiective, ca si Gadget.ro.

Si da, totul depinde de zone si de conditiile in care folosesc clientii serviciile, iar asta este valabil la toti operatorii...

Rețeaua Vodafone mai are o particularitate ciudată: acolo unde semnalul 4G în banda 3 este nesatisfăcător, telefonul intră instantaneu în banda 20 sau trece pe 3G în banda 1, datele încep să nu se prea mai încarce și se pare că se prioritizează apelurile de voce, însă cu adevărat Fast return to LTE la Vodafone îl întâlnești aproape doar la telefoanele de top, la alte modele cum ar fi Samsung rămâne o latență de câteva minute. La Orange, Fast return to LTE apare în maximum 3 secunde pe orice model de telefon. Așadar, punct pentru Orange! Am constatat și asta.

BlackWolf
Senior certificat

E posibil, eu nu am observat niciodata treaba asta, nu prea am avut probleme de genul asta. Bine depinde si de ce telefon folosesti, eu de exemplu folosesc Huawei. Din ce stiu, de exemplu Samsung mereu a fost mai slab pe partea GSM si la receptia semnalului, fata de altii, gen Huawei. Acum poate s-au mai schimbat lucrurile, nu mai stiu cum sunt la ora actuala. Eu, de exemplu am nevoie de acoperire, voce si conexiune stabila la internet de peste 15-20 mbps ca sa imi pot face treaba. Pana acum, cele mai satisfacatoare retele pentru mine au fost Digi si Vodafone, cu care voi si ramane. Orange si Telekom, mai slabute, iar din cauza asta voi renunta la ele, pentru ca le platesc degeaba, ma descurc fara probleme doar cu celelalte 2...

GreenArrow
Explorator entuziast

În perioada 1999-2019 am fost client Vodafone dupa care am portat numărul în rețeaua Orange și nu regret ca am plecat de la vdf, Orange este net superior.

Dacă vdf era o rețea atât de bună precum zici atunci numai plecam de la ei 🤣, în mizeria aia de aplicație myvdf nu poți face mai nimic, de cele mai multe ori are o grămadă de erori

Vodafone e o rețea bună. Aplicația MyVodafone însă, ai perfectă dreptate, de mulți ani de zile încoace deja a devenit subiect de meme-uri...