la 25-02-2025 03:02 PM - editat ultima oară la 25-02-2025 04:13 PM de DanielaH
imi da aceasta eroare la sim "sim is not provisioned"; cum se poate rezolva?
la 25-02-2025 03:03 PM
Pai, probabil ca nu e provisioned. 🙂
Cand iti da mai exact eroarea asta?
Ai incercat sa iei legatura cu cineva de la relatii clienti? SIM-ul isi ia semnal? Despre ce model de telefon e vorba?
la 25-02-2025 03:04 PM
are semnal da nu-mi da voie sa sun il alt telefon tot la fel face
25-02-2025 03:06 PM - editat 25-02-2025 03:06 PM
SIM-ul e cumparat de nou? A mai facut asa pana acum?
Ai cumva optiunea de VoLTE activata? Poti sa incerci sa o dezactivezi si vezi daca face vreo diferenta? Ar ajuta sa stim si despre ce model de telefon e vorba, in caz ca e o setare specifica pe acel model.
la 25-02-2025 05:34 PM
Un telefon care nu se poate conecta NU are semnal, deci bineînțeles, urmarea este că NU poți apela. Motivele pentru care nu se conectează pot fi multiple, dar mai sigur că SIMul este dezactivat.
Dar totuși, de unde concluzia ta că "are semnal"? Nici măcar VOLTE nu este activat, ceea ce este normal pentru un SIM dezactivat.
la 25-02-2025 03:05 PM
Salut,
Ne poți oferi un screenshot?
Poți detalia puțin situația?
la 25-02-2025 03:07 PM
cum se poate rezolva imi da aceasta eruare la sim sim is not provisioned
25-02-2025 03:10 PM - editat 25-02-2025 03:12 PM
Pai..Cristi, nu ai semnal.
Deci, sim-ul tau cred ca este inactiv. Mai ai credit pe el? Ai o optiune cu minute activata pe cont? Te-ai uitat in My Orange sa vezi daca nu cumva numarul e suspendat (pentru ca asa pare)?
Deci...nu ai semnal.
Cum se rezolva?
Daca e doar de semnal, in sensul ca nu e semnal in zona, nu prea ai ce face. Daca SIM-ul este inactiv, cum pare sa fie, poti sa cumperi un SIM nou, saaau...daca nu e inactiv de foarte mult timp, si numarul nu a fost alocat altcuiva, poti incerca sa-l treci pe abonament, intr-un Orange Shop.
Alte solutii nu prea sunt.
la 25-02-2025 04:01 PM
Nu e nicio eroare, e lipsă semnal. Vezi cum rezolvi cu sim-ul într-un magazin Orange, dacă este defect sau dacă este prepay și n-ai mai încărcat, e cam greu.
la 04-03-2025 05:41 AM
Salut! Dacă dai căutare la rețea ce răspuns primești?
la 25-02-2025 03:11 PM
si daca incarc se rezolva problema?
la 25-02-2025 03:12 PM
Nu, pentru ca SIM-ul este deja inactiv. Ceea ce inseamna ca probabil nu a mai fost incarcat de foarte mult timp, si a iesit din perioada de gratie. Deci nu, nu ajuta.
la 25-02-2025 03:14 PM
ok ms mult de raspuns
25-02-2025 03:27 PM - editat 25-02-2025 03:29 PM
Salut,
Cum au zis si colegii mei, cartela SIM este de vina.
Variante posibile:
- (Prepay) - perioada de valabilitate a creditului a expirat, la fel si perioada de gratie. Daca e ceva recent, poti trece numarul pe abonament intr-un Orange Shop.
- s-a facut migrarea catre eSIM. In momentul in care se activeaza SIMul electronic, cel vechi este blocat.
- s-a solicitat schimbarea cartelei SIM (de exemplu: a fost declarata pierduta cea veche). Operatiunea asta poate fi facuta cu sau fara motiv de titularul de contract in cazul abonamentelor sau (cred, nu sunt sigur!) de utilizatorul inregistrat (cu buletinul) in cazul unui PrePay declarat furat. Pe vremuri, daca aveai o cartela goala compatibila, puteai face aceasta schimbare si din interfata MyOrange. Nu stiu daca se mai poate face acum.
- (YOXO) - au trecut mai mult de 3 zile de la o plata esuata si inca nu s-a platit. La fel ca si in cazul PrePay, cred ca se poate rezolva cu trecerea la abonament, desi poti incerca sa iei legatura cu departamentul de suport tehnic de pe un alt numar de Yoxo in speranta ca te mai poate ajuta.
- cartela SIM este defecta - nu ai ce ii face, trebuie schimbata intr-un Store/Shop. Din cate stiu, prima schimbare in decurs de 24 de luni este gratuita, in caz contrar fiind ~2 euro.
- ai solicitat schimbarea cartelei SIM in vederea unei noi oferte, apoi ai renuntat la noua oferta. In momentul in care iti anuleaza noua oferta, anuleaza si noua cartela SIM activata (am patit-o eu, noroc ca o aveam inca pe cea veche). De asemenea, doar schimbarea in Orange Store/Shop te poate ajuta.
- acest SIM era parte dintr-un Number Share, iar serviciul a fost anulat. SIM-ul devine inutilizabil.
- numarul a fost portat in alta retea. In aceasta situatie, nu mai ai ce face cu vechiul SIM, ci ai primit unul nou de la noul operator.
Daca nu ma insel, dupa ce Orange a preluat unii din abonatii de telefonie mobila de la Telekom, vechile cartele SIM au putut accesa reteaua Orange un timp, apoi au fost dezactivate. Nu cred sa fie cazul aici, insa banuiesc ca a fost un comportament similar, cu cartelele Telekom care au devenit inutilizabile.
Este vreun scenariu de mai sus ceea ce s-a intamplat la tine? Ne poti da mai multe detalii despre serviciul folosit (PrePay/YOXO/Abonament), daca esti titularul de contract, daca ai solicitat vreo cartela noua sau vreun serviciu nou, etc?
Multumim si te asteptam sa revii cu vesti.
la 28-02-2025 09:07 AM
@Cristian25, s-a rezolvat/ clarificat situația cu SIM-ul?
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor