la 09-12-2024 10:41 AM
Bună ziua,
Am o întrebare: caut o cartelă SIM care să îmi permită să primesc apeluri și mesaje, fără a fi necesar să o folosesc pentru a iniția apeluri sau alte servicii. Menționez că locuiesc în Marea Britanie. Care ar fi cea mai bună soluție în acest caz? Aștept cu interes recomandările dumneavoastră.
Vă mulțumesc!
la 09-12-2024 11:05 AM
Salutare!
Varianta mai ieftina ar fi cartela prepay incarcata doar cu credit (nu optiune). "Neajunsul" ar fi activarea fizica in Romania. Poate fi eSIM sau cartela fizica, dar activarea tot in tara trebuie facuta.
Cu reincarcarea o poti face oriunde, doar internet sa ai.
la 09-12-2024 11:10 AM
Multumesc pentru raspuns ,deci pot cumpara o cartela cu numar o incarc cu credit de 5 euro fara optiune o activez in RO apoi o trimit in UK ,ai idee cat o pot folosi ,ma refer la perioada de gratie ...sau trebuie reincarcata lunar ca sa mentin numarul ?
09-12-2024 11:17 AM - editat 09-12-2024 11:18 AM
Nu trebuie lunar, dar la doua luni tot trebuie sa adaugi ceva banuti. Fiind in roaming, depinzi de valabilitatea creditului.
In urma cu doi ani exista posibilitatea de achizitie de valabilitate (era 2E+TVA), dar nu o mai vad disponibila (poate din cauza faptului ca am activa o optiune si sa fie disponibila doar dupa expirare).
EDITARE: inca mai este disponibila optiunea de achizitie de valabilitate:
la 09-12-2024 11:19 AM
Multumesc,o zi buna !
la 09-12-2024 11:32 AM
Cu placere! Te mai asteptam in comunitate!
la 09-12-2024 12:51 PM
Salut @LupuM, chiar daca doar primesti apeluri ele vor fi taxabile. Daca alegi sa raspunzi la apel el se va taxa cu 10 centi/minut. Mesajele primite sunt gratuite.
Deci cum ai vrea sa folosesti aceasta cartela? Chiar daca tu nu vei apela de pe ea, atunci cand te suna cineva intentionezi sa raspunzi?
la 09-12-2024 01:05 PM
Ups..cam da intentionez sa raspund dar posibil sa primesc un apel de 10-15 minute odata pe luna,ar fi o alta varianta de sim mai buna?
la 09-12-2024 01:09 PM
O varianta mai ieftina nu cred ca exista. O varianta mai buna ar fi sa iti iei o cartela locala.
la 09-12-2024 01:28 PM
Toate institutiile din Romania cer numar de mobil romanesc ,aici am numar de UK nu este o problema imi trebuia doar pentru anumite situatii in care pentru un contract sau asigurare trebuie obligatoriu nr de RO
la 09-12-2024 01:31 PM
In cazul asta, varianta ar fi VoIP (adica Whatsapp, FaceTime, Viber, Skype etc). Prima recomandare (cea cu incarcare credit) ramane in picioare pentru receptia SMS-urilor si eventualelor apeluri scurte, dar cu utiliazarea de Wifi pentru restul.
Daca vei folosi apelurile prin VoIP, ia in calcul ca un abonament de Viber costa 6E pe luna si poti suna (prin Viber) catre regat si alte numere. Costul suplimentar va fi dat de consumul de net cat nu esti conectat la WiFi.
Evident, ce am recomandat ar fi daca ai nevoie in mod express de un numar de Romania (pentru banci, in principal). Totusi, ai putea folosi numarul de Romania cu Viber si sa te auzi acolo (cum ziceam, prin Viber Out poti suna si pe numere reale de mobil sau fix).
La skype am vazut ca au un pret de 6 lire / 8E la "abonamentul concurent" celor de la Viber.
la 09-12-2024 01:35 PM
Eu nu voi folosi sa fac apeluri sau sms din UK spre RO ci doar cei din ro sa imi trimita cate un OTP / parole de activare a contului sau sms pentru online banking ,doar pentru primit din RO in UK .Multumesc
la 09-12-2024 01:51 PM
Din pacate, cam asta este oferta Orange. Iti recomand sa faci un calcul estimativ sa vezi cam cat ar costa "distractia" si cam pe ce perioada ar fi nevoie. Adica, daca te incadrezi in 2-3E pe luna zic ca ar fi ok, dar daca ajungi pe la 7-8E, poate ar fi bine sa vezi ce apeluri poti sa le treci prin aplicatiile proprii (nu stiu, aplicatii bancare sau site-urile/aplicatiile brokerilor de asigurari, etc).
la 11-12-2024 09:01 AM
@LupuM, te-au ajutat răspunsurile primite aici? Daca da, marchează-l pe cel mai bun ca soluție. În felul acesta îi vei ajuta și pe ceilalți membri să găsească mai ușor informațiile dorite. Mulțumim.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor