anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Probleme PhoneCredit (din nou).

Neaplicabil
Salut comunitate!

De vreo cateva saptamani, PhoneCredit-ul meu a scazut subit. Am zis ca poate se rezolva (parea un bug de aplicatie), dar aparent a ramas la acelasi nivel. De la aprox 11-12 euro, la aprox 6 euro. Pare un bug pe undeva. Am vorbit azi cu colegii de pe chat, ziceau ca ei nu vad decat incarcari foarte vechi la care s-a facut bonusare, cu toate ca eu am tot primit bonusul aferent incarcarilor de 6 euro pana de curand. Problema e de curand. Luna trecuta aveam aprox 11 euro, acum am 5,7.

Acum vreo luna am avut o alta problema pentru ca pe unul dintre numere nu imi mai adauga PhoneCredit la incarcare. In urma unei convorbiri pe chat, mi-au pus inapoi o parte din credit. Si zic "o parte", pentru ca sunt destul de sigur ca si acolo ar fi trebuit sa am mult mai mult decat am primit. Dar asta e alta discutie.

Intrebarea mea este: mai e cineva afectat de chestia asta? Ati observat de curand o scadere subita a PhoneCredit-ului? Daca da, ati luat legatura cu cei de la Relatii Clienti? Ce v-au zis? Ati rezolvat?

Mersi frumos!
1 Soluţie acceptată‚

Neaplicabil
Buuun, revin cu un update: s-a rezolvat. Mersi frumos! :) Problema e cumva de ambele parti. O parte la Orange, pentru ca site-ul (https://www.orange.ro/prepay/prepay-bonus/) nu mentioneaza nimic in sensul asta, si o parte la mine, pentru ca incarcarile, cu toate ca au fost in fiecare luna (s-a respectat conditia de incarcari lunare), nu au fost intotdeauna de 6 euro. Eu am presupus, in lipsa de alte informatii, ca vor fi bonusate doar incarcarile de 6, nu ca se va sterge tot creditul acumulat daca intr-o luna incarci cu 5. Lipsa unei incarcari intr-o luna nu e acelasi lucru cu o incarcare cu valoare mai mica. Deci, dupa cum am presupus, problema erau fix acele incarcari de 5 euro, fara bonus PhoneCredit. Si problema nu e neaparat ca sunt de 5, cat faptul ca odata facuta o incarcare mai mica de 6, nu doar ca nu se primeste bonus PhoneCredit la acea reincarcare, dar tot creditul acumulat pana atunci de la inceputul anului astuia cand s-a schimbat programul PhoneCredit si conditiile de acordare a lui, se pierde. In urma discutiei de astazi (foarte placuta de altfel), pagina urmeaza a fi actualizata cu informatia asta (incarcarile trebuie sa fie lunare, si trebuie sa fie de min 6 Euro pentru ca acel PhoneCredit sa nu se piarda), iar eu am reusit sa-mi iau bonusul inapoi, cu conditia evidenta ca urmatoarele incarcari sa nu fie mai mici de 6 euro. Daniela, mersi frumos de ajutor ! 🙂 Si multumesc frumos tuturor pentru raspunsurile oferite.

Vizualizare soluţie în postul original

12 Răspunsuri 12

DanielaH
Moderator
@arsradu, nu avem semnalată nicio disfuncționalitate a programului Phone Credit, dar vom verifica cu colegii noștri și vom reveni. Mulțumim pentru sesizare.

And04
Senior
Salutare! Posibil sa fie o problema tehnica. Daca aceasta a fost semnalata, cel mai probabil o sa fie rezolvata, asa cum a mentionat si @DanielaH. Toate cele bune!

Neaplicabil
La mine cu siguranta e o problema pentru ca brusc ambele numere au fix acelasi PhoneCredit (ar trebui sa fie diferit). De-aia mi-a parut un bug de aplicatie initial. Am facut si o sesizare pe chat. Momentan din cate am inteles cei care se ocupa de problemele astea au terminat programul, deci astept zilele urmatoare sa vedem ce se mai intampla. Eu eram curios doar daca au mai observat si altii o scadere subita. Sunt convins ca e un bug pe undeva. O sa ma uit in toate extrasele de cont sa vad exact cand si cat a fost incarcat in fiecare luna. @Daniela, mai stii cumva cand s-a facut trecerea de la bonusarea 80c+40c (bonus pentru incarcarea din My Orange) cat era inainte pentru incarcarile de 6Euro, la 60c+30c cat e acum? Mai tii minte? Pentru ca la mine, o parte din acel bonus a fost de 1,2 Euro/luna la incarcarile de 6 Euro, restul de 0,9 Euro la aceeasi valoare reincarcata. Cu alte cuvinte, primele luni a fost de 1,2 Euro pe luna, dupa care de 0,9 Euro pe luna.

DanielaH
Moderator
Ești sigur că ai făcut lunar reîncărcări? Bonusul Phone Credit acumulat se pierde în cazul în care nu reîncarci lunar. Termenul maxim pentru reîncarcarea contului PrePay este sfârșitul lunii urmatoare ultimei reîncărcări.

teacher_
#StarMember
Salut! Există și o explicație logică, am pățit și eu, sper sa pot explica. La fiecare phone credit primești un anumit bonus, pe care poți să îl utilizezi. Ei bine, daca tu ai încărcat cu 10 euro pentru o perioadă (de exemplu), primești un bonus mai mare decât daca reîncarci cu 6 euro. Dar acel bonus are o limita de 2 ani. După 2 ani, se schimba suma acumulata. Adică tu in luna 1,2,3, ai făcut reîncărcări de 10 euro, ai primit bonusul aferent, iar în lunile 4-24 ai reîncărcat cu 6 euro, ai primit bonus mai mic, se aduna tot bonusul până în luna 24. Dar din luna 25, daca nu îl consumi, va scădea daca continui sa reîncarci cu 6 euro, pentru că vor dispărea bonusurile primite din lunile 1-3. Și eu am fluctuații lunare, în funcție de ultimele 24 de luni de reîncărcare. Poate odată, cândva, ai făcut reîncărcări mai mari, iar după 2 ani acele bonusuri se pierd. Eu mai mult de 43 de euro nu am putut aduna. Sfatul meu, când ai o sumă rezonabilă, foloseste-l, că se pierde! Sper că ai înțeles, e destul de complicat. Late edit. Beneficiile din cadrul programului de loialitate PrePay Bonus se acordă pentru reîncărcări prin orice metodă: cu credit sau cu opțiuni cu minute și internet. Bonusul Phone credit acumulat se va pierde în cazul în care nu reîncarci lunar. Termenul maxim pentru reîncărcarea contului PrePay este sfârșitul lunii următoare ultimei reîncărcări. Fiecare bonus acumulat este valabil 24 de luni de la acordare. Poți strânge până la 200 de euro cu Orange Phone Credit, iar după această limită bonusul nu se va mai cumula. Secțiunea întrebări din https://www.orange.ro/prepay/prepay-bonus/

Neaplicabil
@Daniela, eu asa imi amintesc. Ca am facut in fiecare luna. Si chiar si daca n-as fi facut in fiecare luna, sa scada ambele numere fix la aceeasi suma mi se pare ciudat. 🙂 Dar o sa verific oricum sa vad ce incarcari am si cand. Cum am zis, eu asa imi amintesc. @Teacher, stiu de chestia asta, dar ambele numere abia daca au trecut de un an. Deci nu se pune problema de cele 24 de luni. Plus ca incarcarile au fost intotdeauna de 5 sau 6 euro (majoritatea de 6, stiu ca la cele de 5 nu se acorda PhoneCredit, poate si asta cauzeaza bug-ul asta, nu stiu...). Deci nu am avut niciodata incarcari de 10 euro. Am avut cu bonus, cele de 6, sau fara, cele de 5.

FLo1
#StarMember
Radule, problema e simpla: numara centii si vei achita cu euroi. Si eu am prepay, dar castig mai mult prin prelungirea perioadei active decat acel bonus obtinut prin incarcari succesive. Acel bonus e pentru ca cei de pe prepay sa "nu planga" ofticati pe abonatii care au puncte OTY din plin. Totul depinde de ceea ce conteaza la fiecare. In final, colectionarul de bonificatii intotdeauna va plati mai mult. Si concret, in cazul tau problema nu e la Orange, iar daca nu o gasesti tu o va gasi Orange si ti-o va explica. Restul suntem spectatori pentru ca nu am participat la incarcarile efectuate de tine.

Neaplicabil
Flo, e un punct de vedere foarte interesant. Si posibil sa fie o problema pe partea mea, nu zic nu. Ideea nu e de bonus in sine, ca oricum il poti folosi doar pentru achizitionarea unui telefon, ceea ce nu stiu cand o voi face, deci probabil ca nu voi beneficia niciodata de pe urma acelui bonus. Dar ideea era ca a scazut brusc si nu prea am inteles de ce. Practic, dupa ultima incarcare, valoarea de pe unul dintre numere (bonusul s-a aplicat corect acolo) s-a copiat in mod miraculos si pe al doilea. :)) Cum ziceam mai sus, initial mi s-a parut un bug pe undeva. Inca cred ca e un bug pe undeva. Dar eram doar curios daca li s-a mai intamplat si altora, pentru ca, pentru mine e o chestie noua. Oricum, un punct de vedere interesant. 🙂

FLo1
#StarMember
@arsradu: Eu ca spectator o judec asa: Daca tu confirmi soldul de acum o luna si bonusul nu are 24 de luni, atunci la ultima incarcare ori ai facut incarcarea cu intarziere, ori Orange a luat in considerare reincarcarea ca fiind tardiva si a actionat in consecinta. Banuiesc ca ambele numere le incarci in aceiasi zi, de aceea cazul e similar. Dar asta poti afla doar la o discutie cu Orange, cu mesajele de incarcare.... pe masa. Succes(uri).

Neaplicabil
Bonusul nu are 24 de luni pentru ca niciunul dintre numere nu are decat un an. 🙂 Deci asta iese din start din discutie. Incarcarea s-a facut automat, cu credit adaugat anterior. Deci nu putem sa vorbim nici de o incarcare cu intariziere. Numerele nu au fost activate in aceeasi zi si nu au aceeasi data de reactivare a optiunii. Dar da, cum ai zis si tu, cel mai bine o sa ma lamuresc dupa o discutie cu colegii care se ocupa de partea asta. :) Mersi frumos de raspuns! Un punct de vedere diferit si interesant, dupa parerea mea.

Neaplicabil
Buuun, revin cu un update: s-a rezolvat. Mersi frumos! :) Problema e cumva de ambele parti. O parte la Orange, pentru ca site-ul (https://www.orange.ro/prepay/prepay-bonus/) nu mentioneaza nimic in sensul asta, si o parte la mine, pentru ca incarcarile, cu toate ca au fost in fiecare luna (s-a respectat conditia de incarcari lunare), nu au fost intotdeauna de 6 euro. Eu am presupus, in lipsa de alte informatii, ca vor fi bonusate doar incarcarile de 6, nu ca se va sterge tot creditul acumulat daca intr-o luna incarci cu 5. Lipsa unei incarcari intr-o luna nu e acelasi lucru cu o incarcare cu valoare mai mica. Deci, dupa cum am presupus, problema erau fix acele incarcari de 5 euro, fara bonus PhoneCredit. Si problema nu e neaparat ca sunt de 5, cat faptul ca odata facuta o incarcare mai mica de 6, nu doar ca nu se primeste bonus PhoneCredit la acea reincarcare, dar tot creditul acumulat pana atunci de la inceputul anului astuia cand s-a schimbat programul PhoneCredit si conditiile de acordare a lui, se pierde. In urma discutiei de astazi (foarte placuta de altfel), pagina urmeaza a fi actualizata cu informatia asta (incarcarile trebuie sa fie lunare, si trebuie sa fie de min 6 Euro pentru ca acel PhoneCredit sa nu se piarda), iar eu am reusit sa-mi iau bonusul inapoi, cu conditia evidenta ca urmatoarele incarcari sa nu fie mai mici de 6 euro. Daniela, mersi frumos de ajutor ! 🙂 Si multumesc frumos tuturor pentru raspunsurile oferite.

DanielaH
Moderator
@arsradu, mă bucur că s-a rezolvat. Mulțumim și noi pentru feedback! Vom marca noi răspunsul tău ca soluție ca să apară primul și să fie de ajutor și pentru alți membri ai Comunității.