la 12-08-2025 05:40 PM
Salut.
Sunt cetatean roman, dar nerezident (pe moment locuiesc in MD). Am venit in vacanta la Cluj, unde majoritatea parcarilor (sau toate) sunt contra plata. As vrea sa-mi procur o cartela Prepay in format eSIM ca sa pot plati parcarea, pentru ca nu sunt sigur ca voi putea achita cu numarul Orange din Moldova. La datele personale mi s-a cerut CNP (comanda online). Am introdus CNP din pasaportul Ro, dar am primit feedback in forma ca CNP-ul este invalid. Sa inteleg ca trebuie sa am buletin pentru asta (deci sa fiu rezident)? Pot cel putin sa-mi iau o cartela Prepay (eSim) din magazine Orange daca nu pot sa o cumpar online?
la 12-08-2025 05:54 PM
Salut,
E un abuz din partea Orange Romania la comenzile online. In trecut mergea sa nu completezi campul 'CNP' si trecea, acum nu stiu daca mai merge.
De altfel, poti cumpara orice cartela PrePay Orange fara nici un act de identitate de la orice chiosc sau magazin Orange.
la 12-08-2025 08:42 PM
Conform noilor proceduri fiscale, facturile catre PF se declara in SPV, la fel ca facturile catre PJ.
Pentru a emite factura, Codul Fiscal cere un cod de identificare fiscala, adica ori CUI ori CNP.
Cu placere!
la 13-08-2025 10:45 AM
@Pololică a scris:Conform noilor proceduri fiscale, facturile catre PF se declara in SPV, la fel ca facturile catre PJ.
Pentru a emite factura, Codul Fiscal cere un cod de identificare fiscala, adica ori CUI ori CNP.
Cu placere!
Salut,
Conform noilor 'noilor' proceduri fiscale, nu mai e nevoie:
Incepand cu 1 Ianuarie 2025, conform OUG 69/2024, pentru facturile emise persoanelor fizice (B2C) si transmise prin sistemul RO e-Factura, CNP-ul nu mai este obligatoriu. In loc se poate folosi un cond standard format din 13 zerouri. Modificarea are la baza cerintele GDPR.
Cerinta de a furniza CNP era o prostie si din alte motive, spre exemplu nu puteai sa oferi servicii cetatenilor straini fara CNP. Stiu personal antrenori de fitness care practic lucrau la negru ca nu puteau scoate factura clientilor veniti din strainatate.
la 13-08-2025 11:00 AM
Am o singura factura emisa catre o PF (e unica persoana fizica la care am emis factura de cand e obligatorie eFactura si pentru B2C) si, la momentul respectiv (aprilie), din SPV am primit eroare ca CNP-ul este obligatoriu (am trecut si cu 1111..., si 0000... pana nu am trecut CNP-ul corect nu am putut trimite factura). Nu stiu daca are legatura cu faptul ca a fost vandut un autovehicul (teoretic, fara risc fiscal ridicat) sau ca a fost o eroare din partea ANAF, dar...
Ca nota generala: pe avizele de expeditie, CNP-ul unei persoane fizice este inlocuit cu un numar de ordine generat de soft, doar in FF apare (si acest aspect il avem de cand am inceput sa lucram cu softul respectiv). Asta ca sa nu fie discutii de GDPR.
Si softul este actualizat cel putin o data pe saptamana (cu licenta si tot ce trebuie).
la 12-08-2025 08:42 PM
Salutare!
Incearca sa deschizi Yoxo si, apoi, daca vrei poti trece numarul pe Orange prepaid.
la 13-08-2025 10:46 AM
Salut, nu merge sa iti faci un abonament Yoxo pe baza de pasaport (o alta ineptitudine). Doar buletin.
la 13-08-2025 12:06 PM
Salut,
Intr-o situatie de acest fel, iti recomandam sa introduci seria pasaportului si apoi 0. La seria si numarul Cartii de Identitate, recomandam sa completezi prima litera de la nume + prima litera de la prenume + seria pasaportului.
la 13-08-2025 09:29 PM
Am incercat aceste sugestii si nici de data asta nu am putut finaliza comanda. O sa ma apropii de un magazin orange sa-mi iau cartela fizica care sper sa o pot preschimba in eSim.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor