la 21-01-2024 10:24 AM - editat ultima oară la 22-01-2024 08:15 AM de DanielaH
Buna
Acum 2 luni am achizitionat o cartela orange pentru a verifica semnal in apropriere.
Intrebarea mea este daca am um abonament digi ma pot porta cu el pe aceasta cartela orange sau trebuie sa cumpar alta?
Digi are semnal mai slab si viteze mici.
la 21-01-2024 10:31 AM
Cel mai bine te duci într-un magazin Orange shop unde vei putea realiza portarea.
De asemenea poți intra in contact cu Orange pentru a obține mai multe informații:
pe chat din aplicația my Orange
la telefon 300
Din câte știu poți folosi cartela orange ca număr provizoriu până la portare însă numai un consultant Orange îți poate oferi toate detaliile
Calitatea serviciilor Orange este foarte buna cu mult peste Digi.
la 22-01-2024 09:53 PM
Începe să se lege ceva, dar fără rost. Partea cu creditul e încă SF. Însă complicarea asocierii abonamentului portat o serie de SIM deja activată este puțin cam ciudată. E ca la o roată la care, pentru a nu fi uzat cauciucul, îi schimbi geanta să dea bine. În fine, mulțumesc de detalierile care au făcut lumină asupra problemei, deși, pentru mine, soluția rămâne aceiași.
23-01-2024 01:20 PM - editat 23-01-2024 01:59 PM
Te ajut eu daca vrei.
Nu știu cum a procedat mili însă poți folosi ca număr provizoriu propria cartela însă numai dacă a fost activata de maxim 24 ore.
Prin cartela prepay data de consultant probabil avea 5 euro (standard) pentru activare o opțiune care este valabilă pre/dupa portare.
În funcție de experiența consultant limitele se pot modifica la limita regulamentului.
la 23-01-2024 02:46 PM
Mulțumesc Dorel, nu este cazul. Încercam să înțeleg de ce pentru portare se dorește INTENȚIONAT păstrarea unui SIM de PPY, în contextul în care oricum la portare primești unul nou, iar opțiunile și datele de pe cont PPY nu se modifică.
23-01-2024 02:55 PM - editat 23-01-2024 02:58 PM
Din câte știu eu la portare la cartela sim-ul nu e gratis se achiziționează.
De aia vroia sim-ul ei că sa nu plătească suplimentar nu o interesa Nr.
la 23-01-2024 02:57 PM
SIMul este gratuit. Ce nu este gratuit este opțiunea cu care trebuie activat SIM-ul. Pentru că SIM-ul nu poate fi activat cu credit zero. E valabil la orice operator din RO.
la 23-01-2024 03:10 PM
Aplicam principiul 6 al comunității 😃😃😃
23-01-2024 03:13 PM - editat 23-01-2024 03:16 PM
Mmm... nu e ca la inlocuire de SIM, unde primesti un SIM blank, si se transfera totul pe noul SIM. La portare primesti un SIM nou, cu numar nou (si fara optiuni activate). Ma rog, probabil ca se activeaza automat acea optiune de 6 euro, cu 5 euro credit in prima luna (daca mai e oferta asta). Eu pe asta am prins-o atunci. Dar nu se pastreaza nimic de pe SIM-ul vechi (cel de test). Si da, SIM-ul in sine este gratuit. Ceea ce platesti este creditul initial.
Tocmai asta e chestia. Daca tu nu specifici ca ai un SIM deja, astfel incat sa incerce sa foloseasca acel cont, cu optiunile existente pe el si toate cele, la portare primesti un SIM nou, cu cont nou si numar nou. Numar temporar, e adevarat, dar e un SIM cu totul nou. Cel putin asa a fost la mine. Aveam deja un SIM de dinainte. Eu nu stiam ca se poate porta si pe un SIM existent...asa ca am facut portare pe un SIM nou.
Ideea aici e foarte simpla. Pur si simplu nu voia sa piarda optiunea/creditul de pe SIM-ul existent. Atata tot. De-asta voia pastrarea SIM-ului existent. Dintr-un motiv pur financiar.
la 23-01-2024 03:23 PM
Vorbim de portare pe un PPY, nu pe abonament. Deci nu se activează nimic ”by default”, decât contra cost. Și da, se alocă un număr temporar, ca la orice portare. Dar contul clientului e una, iar SIM-ul fizic e alta. Eu asta nu înțelegeam... că se insista pe păstrarea SIM-ului fizic.
la 23-01-2024 04:10 PM
In cazul meu, pe toate SIM-urile pe care le-am avut, optiunea de 6 euro s-a activat by default. Doar in prima luna, si doar la cartelele nou activate. Si da, contra cost, binenteles. Cu cei 5 euro (promotional, in prima luna) pe care i-ai cumparat. 🙂 Daca nu-i ai, nu se activeaza nimic. Iar daca nu vrei acea optiune, trebuie sa ceri creditul inapoi la 321. 🙂 Cel putin asa a fost la mine. Daca lucrurile s-au mai schimbat intre timp, asta nu stiu. Dar cu siguranta la mine s-a activat singura, din creditul cumparat. Eu n-am cerut creditul inapoi pentru ca e mult mai avantajos sa ai o optiune cu resurse incluse decat sa consumi din credit. Dar ca idee, in prima luna, daca vrei creditul inapoi, se poate cu acel mesaj cu textul CREDIT la 321.
Daca te referi la contul My Orange, da, acela ramane neschimbat, binenteles. Evident ca va trebui sa adaugi noul numar, dar contul in sine, daca la asta te referi, ramane neschimbat.
la 21-01-2024 01:23 PM
@Mili1999: Dacă doar aceasta era problema, atunci să știi că la portare SIM-ul primit e gratuit, de altfel SIM-ul cu număr la orice abonament e gratuit. Nu e diferență mare nici la prepay, atât doar că SIM-ul cu număr și credit pe el de fapt ”te costă” și plătești creditul de pe el, nu SIM-ul sau numărul.
În fine, oricum te vei lămuri în urma unei vizite în OrangeShop, sau poți încerca YOXO (abonament Orange digital, fără perioadă contractuală), cu portare din.... fotoliul odăii casei tale 😉
la 21-01-2024 01:36 PM
Probabil că voi aștepta să expire opțiunea curentă și mă voi porta cu câteva zile înainte.
Asta in caz că nu merge portare direct pe aceasta.
la 21-01-2024 02:11 PM
E bine când dorești, doar să ai grijă să fie numărul în perioadă activă la momentul portării.
la 21-01-2024 05:27 PM
Tu portezi numarul de Digi, cartela prepay de la Orange nu are nici o legatura. Cum ti-au spus si colegii, portarea nu se poate face pe un numar existent in Orange. Asa ca ori portezi numarul de la Digi la Orange si renunti la prepay, ori inchizi abonamentul de la Digi si ramai cu prepay-ul Orange, pe care, daca vrei, il poti transforma in abonament.
21-01-2024 06:02 PM - editat 21-01-2024 06:03 PM
Mulțumesc pentru informații.
Mâine mă duc în shop și văd ce opțiuni am, însă am vrut niște informații pentru a ști cum funcționează lucrurile.
Știu că un prieten a făcut acceas procedura și cartela era activata cu o săptămână înainte de a cere portarea.
Cartela care o avea fusese transformată în Nr provizoriu.
la 21-01-2024 07:42 PM
Atunci intreaba-l pe amic cum a reusit. Sa ne spui cum s-a rezolvat situatia.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor