anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pixel Carrier Settings

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Hello,

Se pare ca, la fel ca in cazul iPhone-urilor (https://support.apple.com/en-us/HT201270), Orange foloseste (sau ar trebui sa foloseasca) Carrier Settings pe Pixel.

Ce contine acel Carrier Settings din Setttings > Network & Internet > SIMs > Carrier Settings Version (in cazul asta, versiunea este 22610-40000000685.54 2022-06-10)?

Prima si ultima parte par sa fie data update-ului. Partea din mijloc pare sa fie versiunea.
Bun, dar ce contine efectiv? Pentru ca, din cate am inteles eu, operatorul este cel care poate sa push-eze setari de VoWIFI sau 5G, prin intermediul acelui update. Ma rog, pentru 5G, ai nevoie si de bifa pe cont, abonament, si alte alea. Dar ideea e ca are posibilitatea sa trimita setari pentru serviciile astea over-the-air.

Mai multe detalii aici: https://9to5google.com/2021/12/23/pixel-6-connectivity-fix-testing/

"Carrier settings updates let your carrier provider update carrier network and related settings to improve cellular network connectivity and performance. Carrier settings updates can also add support for new features like 5G or Wi-Fi Calling."

Pe romaneste:
"Actualizarile de Setari Operator ofera operatorului posibilitatea sa actualizeze setarile de retea pentru a imbunatati conectivitatea retelei si performanta. Actualizarile de Setarile Operator pot, de asemenea, adauga suport pentru facilitati cum ar fi 5G si Wi-Fi Calling (Apel Wi-Fi)."

Deci...cum e treaba? Se poate face ceva sau nu? Ce e cu versiunea aia? Ce setari contine? Ce se poate adauga? Si cand?

Setarile de genul asta nu sunt ceva nou la Orange. Tin minte ca se foloseau de foarte mult timp. Pe iPhone-uri inca se folosesc. Si cred ca si pe anumite modele de Android.
5G-ul nu ma intereseaza prea tare in momentul asta. Plus ca nu am conditii pentru asa ceva (semnal in special, si abonament dedicat). Dar ceea ce mi-ar prinde tare bine, din cauza senalului de aici, ar fi Apelul WiFi, si eventual si VoLTE, daca tot suntem la capitolul asta.

As aprecia un raspuns de la Tehnic in sensul asta.
Client Orange
26 Răspunsuri 26

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Intr-adevar. Momentan, doar cu root se poate rezolva problema.

Ai nevoie de root, Magisk, si modulul asta instalat.

Cand Google o sa adauge si alti operatori pe partea lor, ar trebui sa mearga si fara root.

Client Orange

Aveti idee, a incercat cineva cu root din comunitate? Functioneaza?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, incercat. Si da, functioneaza. 🙂

De-aia am si propus solutia asta.

Client Orange

Ce dezavantaje ar fi dupa?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Dezavantaje ale root-ului?

Aplicatiile bancare vor avea nevoie de tweaking (tot din Magisk faci si asta, impreuna cu modulul asta).  Si posibil anumite aplicatii care au nevoie de DRM (cum ar fi Netflix) sa nu mai mearga. Nu am testat partea asta, deci nu stiu.

In rest, pare sa fie ok.

Client Orange

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Pentru aplicatiile bancare, s-ar putea sa fie nevoie de mai multe chestii. Practic trebuie sa ascunzi root-ul pentru ele si sa le adaugi in DenyList.

O sa mai testez si eu un pic treaba asta si te anunt, daca vrei, concret. Momentan ING Homebank si NeoBT nu merg. Dar, cum ziceam, ma intereseaza si pe mine subiectul, asa ca o sa mai caut. Google Pay pare sa mearga.

Client Orange

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Gata. Rezolvat si asta.

Pentru aplicatiile bancare, ai nevoie de modulul Shamiko 0.5.2 si trebuie adaugate aplicatiile in DenyList din Magisk. Testat cu HomeBank si NeoBT. Ambele functioneaza corect acum.

Client Orange

Mingea este în curtea producatorului, altfel nu prea ai ce sa faci. Telekom a lansat Volte, a trimis setările catre Sony și legau pus doar pe noul telefon care l-au lansat Xperia 5IV, pe celelalate lansate in 2020, 2021 si 2022 (xperia 1IV si 10 IV) nu vor să pună ca să cumperi telefon din noua gamă, așa si cu google. Ciudată politica lor. Poate ORO trebuie să cotizeze la ei pentru carier si sunt putini utilizatori care folosesc acest telefon față de utilizatorii iphone.

todoca_serban
Junior

Din ce am citit cu root ar fi o varianta.

Posibil, insa am inteles ca nu pot fi folosite aplicațiile de internet banking.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Vezi in raspunsul meu de mai jos/sus. Exista solutii la problema asta. 🙂

Client Orange

RafaHelper
#StarMember

Cel mai probabil o să primești un răspuns de genul ca telefonul nu este comercializat oficial de Orange si de aceea nu se ofera support pentru aceste tehnologii. 😁

Sa nu uitam sa sunt telefoane care suportă aceste servicii si tot nu funcționează bine, desi sunt menționate ca find compatibile in pagina serviciului.