anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange, o foarte mare bataie de joc.

CreativArt
Începător

1. Cel mai mare curs valutar calculat la o factura/reîncărcare prepay (un curs, desigur care din pct de vedere bancar nu exista).

2. 1 Luna de zile = 28 zile - 1 an = 13 luni.

3. Taxa de prost (procesare) 3 lei

Folosesc Orange inca din vremea cand a apărut Dialog, probabil nu as schimba pentru nimic acest lucru, totusi sa ajung sa iei pielea de pe oameni in halul asta nu este business ci cămătărie mascată. 

Am găsit totuși cateva solutii care va vor liniști pe parcurs. Ori de cate ori mi se termina opțiunea in apropiere de weekend voi reincarca doar daca e musai obligatoriu, altfel nu veți mai avea posibilitatea de a lua la final de an a 13 a reîncărcare.

Vreți 3 lei taxa de prost, nicio problema voi reîncărca la orice reprezentanta Orange, Cash fise de 1 ban, (nu stau bine cu timpul dar nici angajații dvs nu vor sta bine cu nervii numărând fise).

Povestea continua.... asa cum o scrieți!

12 Răspunsuri 12

MihaiC99
Campion certificat

Salutare!

Personal, îmi încarc PrePay-ul prin plata pe factura Orange, fiind una dintre cele mai avantajoase opțiuni pentru cei care pot folosi această metodă.

În cazul meu, PrePay-ul este doar o variantă secundară. Dacă ar fi să încarc lunar, aș opta fără ezitare pentru YOXO, care mi se pare mult mai avantajos. În ceea ce privește „taxa de prost”, observ că tot mai multe companii au început să o aplice astfel de taxe similare, Mai nou chiar și eMAG.

https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/cel-mai-mare-retailer-online-din-romania-introduce-o-taxa-pe... 

14362.jpg

14361.jpg

Pololică
#StarMember

Salutare!

1. Cu exceptia Digi, sunt putine cazurile in care cursul valutar este cel de referinta (BNR). Dar este doar referinta.
  2. Luna de 28 de zile (sau 4 saptamani) nu a fost invetata de Orange. Are o vechime de "cativa ani" si nu este "marca OSIM" a vreunui roman (indiferent ce nume de operator ar avea). Legat de anul de 13 luni... iti recomand sa arunci un ochi la cate zile are anul. S-ar putea sa gasesti formule de calcul pentru 360 de zile, indiferent ca anul are si 366.
  3. Taxa de procesare este, intradevar, noua. Primii au introdus-o cei de la Vodafone (4 lei), iar de eMag nu stiu. Nu am mai cumparat de nu stiu cand de la ei. Plus ca, daca faci comenzi de mancare sau taxi, si acolo ai o astfel de taxa. 

Sunt curios daca plata in monezi de 1 ban te va ajuta. Vei sta pana se numara monetarul si vei deranja ceilalti clienti veniti in magazin (pentru prelungirea artificiala a timpului de asteptare).

Si, asa cum zice si Mihai, ai alternative de reincarcare: prin abonament cu plata la factura, prin terti, etc.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

MihaiC99
Campion certificat

La punctul 2 nu sunt de acord cu tine. Fiecare furnizor poate veni cu propria oferta. Optiunea poate fi valabilă si 30 de zile daca se doreste.

Pai, Orange are urmatoarele valabilitati:

• opitunile nationale 28 de zile
  • optiunile cu acces la roaming 30 de zile

Pentru 30 de zile exista Yoxo.

Vodafone are asa:

• valabilitate 7 zile (optiune de roaming de 4E)
  • valabilitate 21 de zile (optiunea de 15E)
  • valabilitate 28 de zile (marjoritatea optiunilor)
  • valabilitate "lunara" optiunea de 7E (nu am cautat detalii, dar presupun ca este similar abonamentului pentru perioada activarii: de la 28 la 31 de zile)
  • valabilitate lunara pentru Easy (fostul Flex)

Digi:

• valabilitate lunara (pentru optiunile nationale)
  • valabilitate 14 zile (pentru optiunile cu acces la roaming)
  • am semne de intrebare privind pastrarea prepay dupa scadenta celor 3 ani (sau cati sunt) obligatorii de la preluarea serviciului de la Telekom.

Am aruncat un ochi la Vodafone Spania si Orange Franta: pentru majoritatea optiunilor se pastreaza cele 28 de zile (la Orange Franta am vazut textul: 4 saptamani, nu 28 de zile, dar tot aia e).

La Orange Moldova a se verifica modul de taxare al resurselor, indeajuns de diferit cat sa atraga atentia.

Anul trecut am folosit A1 in Serbia si Muntenegru. Valabilitatea a fost 30 de zile. 

Telekom nu are sens discutia (sunt integrati/in curs de integrare la Digi).

Si nici eu nu sunt de acord cu anumite schimbari de servicii (valabilitati, preturi, tarife suplimentare, etc), dar, daca am alternative, n-am o problema in ale folosi (alternativele).

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

MihaiC99
Campion certificat

Ar trebui să reintroducă opțiunea cu valabilitate de 30 de zile, așa cum ar fi firesc.

Faptul că o opțiune de roaming are o valabilitate mai scurtă nu este neapărat esențial, mai important este prețul plătit pentru acea opțiune.

Dacă unii pot oferi acest lucru, înseamnă că este posibil și pentru ceilalți. Nu este necesar să preluăm automat tot ceea ce fac alții.

Nu sunt sigur daca ar fi legal treaba asta: acelasi pret, aceeasi perioada, aceleasi resurse. Stiu, momentan resursele difera intre operatori, dar daca toti ar oferi acelasi lucru (ma refer la cele mai uzuale optiuni: 5E si 6E), ma indoiesc sa nu primeasca niste amenzi de la Consiliul Concurentei pentru monopol (sincer vorbind: Telekom este, practic, disparut, Digi nu ofera garantia viitorului pentru prepay, din 2028 exista riscul real ca doar Orange si Vodafone sa isi mentina ofertele de prepay).

Din pacate, acest aspect nu se discuta: Telekom nu mai exista, Digi si-a scos o data din piata serviciul si nu garanteaza nimeni ca nu il va scoate si a doua oara. Strict din fata calculatorului, pe site-ul Digi nu vad sa am varianta de achizitie a unei cartele prepay. Nu e ciudat? 

PS: o mica erata la informatiile initiale pe care le-am pus: Digi are o optiune exclusiv eSIM cu valabilitate 1 luna. E singura varianta prin care se poate folosi serviciul prepay. Sa zic ca eu nu am telefon compatibil eSIM si ca nu pot beneficia de oferta? Pana nu cu mult timp in urma, singura conditie de utilizare (explicita) a unei retele era compatibilitatea telefonului cu frecventele radio ale operatorilor, nu si alte date fizice specifice.

MihaiC99
Campion certificat

Stabilirea unei perioade de valabilitate de o lună nu ține de legalitate.🙂

Nu, dar "componentele" unei oferte s-ar putea. Este ilegala simularea concurentei (am un lapsus la terminologie) cu exceptia celor reglementate (cum sunt tigarile: au pret fix si cine doreste, le poate consulta (preturile) pe site-ul ANAF. Producatorii/importatorii sunt obligati sa puna tarifele si nu pot fi alte preturi la raft). 

Sa nu uitam de faptul ca au fost amenzi date de Consiliul Concurentei pentru producatori sau prestatori de servicii la care sa dovedit ca erau intelesi prvind o serie de preturi sau produse/servicii (imi "strafulgera" prin minte o stire de acum mai multi ani cand un sortiment de benzina care a fost scos simultan de toate benzinariile, si rafinariile tin minte ca au putut demonstra ca benzinariile au intrerupt comenzile, nu invers, desi cerere inca mai exista).

MihaiC99
Campion certificat

Nu discutăm despre componentele ofertei, ci despre perioada ei de valabilitate. Este evident că majoritatea clienților ar prefera ca opțiunile naționale să aibă o valabilitate de o lună. Poate ar fi timpul sa se tina cont si de opiniile clientilor.

Sunt convins ca se tine cont, altfel Yoxo (produs paralel prepay) nu ar exista. 

Sunt de parere ca fiecare serviciu (prepay/cartele, Yoxo, postpaid/abonamente) isi au propia piata. Cum ziceam, nici mie nu-mi convin anumite modificari (le-am numit mai sus), dar piata ma "obliga" si pe mine sa ma adaptez. La prepay merita optiunea de 6E (dar personal mi se pare scumpa), si pe numarul personal prefer Yoxo la 5E (diferenta dintre cele 2 servicii este de ... 2E in favoarea Yoxo). De ce nu trec clientii pe Yoxo? Prima explicatie pe care o gasesc este anonimizarea pe care o ofera, dar si reincarcarea prin mai multe variante, ceea ce la Yoxo nu se intampla (adica, daca tu ai prepay si nu ai bani pe card, poti oricand sa mergi la un magazin sa platesti o reincarcare cu cash. La yoxo sunt dependent de internet, card bancar si bani pe cont. Toate cele 3 cumulat, indiferent ca reincarcarea o fac eu sau altcineva).

PS: la un moment dat (nu sunt cel mai sigur daca in ultimii 3-4 ani), ziceam de cateva servicii disponibile doar pe anumite ... servicii:

• Orante TV Go poate ar fi fost ok sa aiba optiuni si pe prepay. Din pacate doar pe abonament se poate (activarea de extraoptiuni, evident, nu serviciul in sine cu canalele gratuite)
  • Redirectionarea de pe prepay catre alt numar (o cartela o folosesc intr-un router). La prepay redirectionarea este ori catre Mesagerie, ori deloc. La Yoxo ori redirectionare totala catre al numar, ori deloc. Abonamentul sta cel mai bine: redirectionarea catre orice numar (cu sa fara cost suplimentar).
  • Apelurile in conferinta: la abonament contra cost (daca sunt alte retele) sau gratuit (la Yoxo). Serviciul asta nu l-am folosit decat de vreo 3 ori de cand am mobil, deci nu m-ar deranja daca ar fi contra cost sau nu, dar... 
  • Pe mine ma deranjeaza minutele internationale. Am folosit maxim 5 minute in aproximativ 20 de ani de cand folosesc telefonul mobil. Niciunul dintre operatori (toti 4 MNO, ca am trecut pe la toti ca prepay sau abonament) nu mi-a scos minutele si le-a transformat in altceva sau sa scada din tarif.

Sunt doar cateva care mi-ar placea sa fie, dar sunt convins ca fiecare serviciu este gandit intr-un fel anume. Daca pana acum 7-8 ani existau doar doua optiuni (cartela sau abonament), sa fim realisti cand zicem ca avem 3 variante, fiecare cu un specific anume.

PS: cred ca stii ca nu sunt consumator de resurse (10-15GB imi ajung intr-o luna): oare o oferta de maxim 20GB nu ar fi mai scumpa (raportat la resurse) decat una cu nelimitat? Eu (ca utilizator final) inteleg ca nu are sens o astfel de oferta pentru mine. Sunt alte variante mai bune la pret standard. 

Eu asa vad ca se intampla: servicii diferite care au avea si minusuri pentru utilizatori. Tu vrei 30 de zile, altul vrea tarif mai mic, altul vrea optiuni disponibile din alte parte (ori din Yoxo, ori din abonamente). Nu cred ca vom vedea un serviciu 100% personalizat. Cu totii facem un compromis, si daca acel compromis este cel mai apropiat de nevoile noastre cu atat mai bine. 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Și eu încarc din My Orange, cu plata pe factură. Este un pic mai ieftin, dar tot scump, din păcate. Știu că este neplăcut, dar asta este realitatea.

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

mihai_13
Maestru

apropo de cursul de schimb   - Cursul de schimb valutar LEU/EURO la care se va face facturarea este reprezentat de valoarea cursului de vânzare ING Bank postat pe site-ul băncii în secțiunea dedicată cursului valutar (standard) pentru persoane fizice în ziua lucrătoare anterioară zilei emiterii facturii, la ora 15:00.