la 31-03-2025 03:34 PM - editat ultima oară la 01-04-2025 08:40 AM de DanielaH
Buna,
Am cumparat o cartela cu numar Nou. Am vrut sa imi fac o adresa de e-mail pe Gmail si mi-au cerut nr. de tel. sa ma verifice. Apoi imi spune ca "Acest nr. de telefon a fost folosit de prea multe ori".
Deci numarul de telefon a fost deja folosit de altcineva si nu il pot folosi pt. e-mail si probabil ca vor fi probleme si cu alte aplicatii.
Am fost in magazinul Orange si nu m-au ajutat, mi-au zis sa le trimit e-mail ca reclamatie. Am trimis si nici nu cred ca l-au citit, ca mi-au raspuns altceva, legat de contul lor Orange, nu de Gmail. De DOUA ori, mi-au raspuns persoane diferite si nu mi-au dat deloc raspuns la ce am intrebat.
Am dat bani degeaba pe cartela.
Care este solutia?
la 31-03-2025 03:46 PM
Buna!
Numerotatia disponibila este limitata (ca exemplu, de la 0740.000.000 pana la 0740.999.999 sunt 1.000.000 de numere si atat. La un moment dat, numerele vor fi reutilizate). Nu se stie de cate ori un numar a fost folosit anterior.
Recomandarea ar fi sa intrebi si la Google si sa le ceri parerea. Se pare ca tot au ceva probleme (Yoxo avannd probleme de conectare a numarului telefonic la adresa de Gmail. Am "patit-o" si eu anul trecut in experimentul uc Yoxo: am incercat adaugarea numarului si primeam eroare ca Yoxo nu este operator recunoscut, desi este un servicu 100% Orange [daca ai cartela sau abonament confirmarea Google vine, practic, instant]).
Vezi ce zic si cei de la Google. Numerele care au fost folosite stau in carantita ("pe dreapta") cam 6 luni pana la reatribuire, tocmai pentru a putea fi "scoase" din utilizare din diversele platforme online, banci, etc.
31-03-2025 03:46 PM - editat 31-03-2025 03:46 PM
Buna,
Cea mai simpla soluție este achiziționarea unui alt SIM prepay cu număr. Poți încerca să-ți creezi un cont Gmail cu un număr temporar (al unui prieten/membru familie) și ulterior îl schimbi din setările contului cu numărul actual.
Poți încerca crearea unui adrese de email fara a folosi un număr de telefon (poți folosi un alt dispozitiv).
la 31-03-2025 07:30 PM
Salutare!
Din păcate, da, există această posibilitate și e neplăcută tare, am și eu un astfel de număr pe prepay.
Eu zic să formulezi o sesizare scrisă cât mai clară și poate se va găsi cineva să te ajute.
Dacă nu, poți să îți iei alt prepay și poate va fi bine.
Baftă!
la 02-04-2025 09:41 AM
Ela, ai luat legătura cu cei de la Google? S-a rezolvat situația?
la 03-04-2025 01:51 PM
Buna @Ela_
Eu as recomanda o alternativa la Gmail si anume Proton Mail (https://proton.me/ro/mail).
Nu necesita un numar de telefon la inregistrare si e gratis. In plus, fiind localizat in Elvetia, ofera securitate si confidentialitate sporita fata de Gmail de la Google.
Spor!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor