Da, pai de-aia am zis ca e o idee foarte buna. Si...cred ca ar merge si pentru plata facturilor la abonati (in caz ca nu exista deja chestia asta).
Adica, atata timp cat ai data la care optiunea se activeaza automat (daca ai credit in cont), sau data emitenta la factura, nu vad de ce n-ai putea sa faci un sistem care sa-ti dea voie sa platesti in fiecare luna, la timp, datoriile.
De asemenea, o alta treba foarte cool care se poate face, si asta e folositoare in special in cazul in care tu iei salariul la o anumita data, si factura ti se emite intr-o perioada a lunii in care de obicei ramai fara bani, si inca nu s-a emis factura, deci nu stii cat ai de plata (dar poti sa apreciezi bazat pe cat consumi in general, si cat costa abonamentul in sine): incarcarea contului cu o anumita suma de bani (aproximativ cat sa acopere factura).
Cu alte cuvinte, ti-i transferi in cont cand ii ai, si ti se retrag cand e nevoie.
Acuma, exista si posibilitatea in care un user se poate sa aleaga sa nu plateasca chiar in momentul in care i se emite factura, sau in momentul in care ii expira optiunea.
De-aia cred ca treaba asta trebuie implementata ca o optiunea pentru care userul isi da acordul. Daca stie ca lunar ar putea sa aiba banii aia in cont, la data la care ii expira optiunea, sau se emite factura, atunci da, poate sa-si activeze chestia asta. Daca nu, sau daca are alte prioritati in momentul ala, pur si simplu nu o activeaza si cu asta basta.
Si daca o are activata si nu se poate face plata, sa-i trimita un mesaj pe telefon (sau email) in care sa-l informeze de chestia asta.
Deci da...eu zic ca se poate face. Si cum am zis si mai sus, mi se pare o idee buna. 😄