anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Dovada că nu te poți baza pe serviciul Orange PrePay pentru gestionarea finanțelor personale!

Omblajin
Vizitator

La Vodafone PrePay există parolă pentru protecția contului. La Orange Prepay nu există. La Vodafone PrePay există parolă pentru protecția codului PUK. La Orange Prepay nu există. La Vodafone PrePay poate fi înregistrat un număr de telefon cu datele personale (excluzând CNP-ul, desigur). La Orange Prepay nu se poate. Aplicația MyVodafone folosește 2FA la PrePay și se poate schimba un SIM folosind un SIM blank oricând, direct din aplicație. La Orange Prepay nu se poate. Contul MyVodafone PrePay poate fi șters doar apelând Serviciul Clienți. La Orange Prepay contul acum se poate șterge direct din aplicația My Orange de către client, se poate crea altul nou de către orice impostor și se șterge tot istoricul de la activarea numărului Orange Prepay, iar în caz de furt sau de acordare a numărului de telefon unui impostor utilizatorul de drept nu poate demonstra în niciun fel că numărul i-a aparținut! Orange Prepay e bun doar să cumperi o cartelă de la aprozar, iar când expiră opțiunea să o rupi și să o arunci. No social media or banking using Orange Prepay!

14 Răspunsuri 14

Viper
Explorator

Mulțumim pentru aceste informații!

Tot ceea ce am relatat este valabil și pentru Orange YOXO.

Bine, bine. Nu am înțeles partea cu finanțele personale din titlu totuși, cum funcționează?

E simplu. Numărul de telefon e doar o ustensilă care te conectează la contul Orange Prepay. Însă băncile, platformele social media, etc, cer un număr de telefon, nu le pasă cum îl administrezi! Și tocmai am demonstrat că există șanse foarte mari, oricând, să pierzi un număr de telefon Orange Prepay pentru totdeauna! Oricâte comentarii se vor aduna aici, argumentele pe care le-am menționat sunt 100% imbatabile! ORICE setări ai face, un număr de telefon Orange Prepay este considerat al oricui de pe planeta Terra! Nu riscați cu conturile voastre bancare sau cu conturile voastre de pe platformele social media! Încheiați abonament Orange clasic pentru așa ceva.

Eviți subiectul din propriul tău titlu, ce poți face efectiv, astăzi, dacă ai "preluat controlul" unui număr de telefon prepay (deși nu ai menționat cum poți face asta) să-ți afecteze gestionarea finanțelor personale?

Topicul pe care l-am deschis nici nu poate beneficia, la modul teoretic, de o soluție acordată vreunui user, eu am vrut doar să aduc în atenția tuturor riscul la care se expun, mai ales dacă sunt oameni de afaceri, cei care folosesc serviciile Orange la PrePay și am recomandat acestei categorii de useri să încheie abonamente cu compania Orange România, în detrimentul folosirii cartelelor Orange preplătite.

Da dar, totuși, cum rămâne cu gestionarea finanțelor personale? Declarăm clickbait sau vii cu explicații?

Folosești servicii bancare, eventual 2FA pentru accesarea conturilor de email, social media, sau a celor bancare, folosind un număr de telefon mobil? 

Da, și? Iți dau eu SIM-ul meu, ce crezi că poți să faci cu el? Asta să nu te mai întreb de cum mi-l furi din tot ce-ai scris în prima postare.

În cazul în care o anumită platformă/entitate oferă la dispoziție accesarea contului exclusiv via număr de telefon mobil/preferă în mod default confirmarea cu cod pe numărul de telefon mobil, sau în cazul în care cineva alege în mod expres această unică modalitate de acces, în cazul în care pierde accesul la numărul său de telefon mobil și nu acționează rapid, se poate trezi cu anumite conturi atacate sau chiar compromise. Pentru că numerele Orange Prepay nu beneficiază de niciun nivel de protecție, el este nul! Nu spun că pericolul automat va fi unul iminent sau că atacul se va înfăptui, însă nivelul de protecție rămâne tot unul nul. La modul teoretic. Angajații din magazine trebuie să vigilenți și să nu greșească la acordarea unui SIM solicitat, iar posesorul SIM-ului PrePay, la rândul său, să aibă mare grijă de el.

Viper
Explorator

Presupuneri. Zi-mi caz concret.

Sunt enorm de multe petrecute de-a lungul istoriei cibernetice! Eu îți ofer doar 2 cazuri, ai Google, îți scriu cuvinte cheie: Bacău, AT&T (SUA), "răzbunarea", "a obținut numărul de telefon cu ajutorul angajaților", "profitând de lipsa de vigilență a angajaților magazinului operatorului"...caută!

Deci găsim dovada din titlul tău la o căutare pe google distanță. Interesant, ce să zic.

Omblajin
Vizitator

Prefer să închei. Am obosit! Ce-aș putea să mai răspund și pe cine să mai încerc zadarnic să lămuresc, atâta timp cât încă mai dețin în sertarul meu telefonul mobil Siemens S3 pe care l-am cumpărat în anul 1999? Am și eu mândria mea! O seară frumoasă tuturor!