anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce se cere cnp pt a reîncarca cartela?

Stefania21
Începător

De ce se cere cnp pt a reîncarca cartela?

14 Răspunsuri 14

FLo1
#StarMember

@Stefania21: Bun venit în Comunitate. Pentru că este necesară emiterea unei facturi pentru reîncărcare efectuată, iar ca datele facturii să fie complete și factura să se poată genera este necesar și CNP-ul (la persoane fizice).  

@FLo1nu are treaba factura cu CNP-ul. Poti genera facturi fara date din buletin/pasaport.

La Vodafone iti cere doar o adresa de email unde sa iti trimita factura pentru reincarcare.

@Lucifer: Vodafonele sunt superficiali și e problema lor. Când se completează datele aferente ”Cumpărător”, numărul tău la ”Registrul Comerțului” / CIF.... este de fapt CNP-ul. Nu e o noutate. 

La cine nu-i convine să încarce la Pay-Point sau direct în Shop.... unde nu se cer date pentru emitere factură. 

Vezi raspunsul meu de mai jos.

EDIT: e funny raspunsul tau, pentru ca si Orange face la fel, deci si Orange sunt superficiali si e problema lor 😂

TheSpecialist
Maestru

Mai mult decât atât, permite identificarea utilizatorului cartelei (direct sau cunoscând persoana care a făcut reîncărcarea), astfel ca, dacă iti vin idei sa faci prostii , vei fi mai ușor de identificat dacă se cunoaște numărul de telefon. 

Zicea Benjamin Franklin pe vremuri: "People willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both."

Ce are a face una cu alta ?  In ultima vreme a apărut tendința asta de a ne emancipa din orice nimic și facem asocieri eronate ale libertății, in cazul de fata, cu orice ni se pare noua ca ne tulbura viața. 
Dacă la reîncărcare venea Orange cu o oferta “Introdu CNP-ul și beneficiezi de 20 GB gratuit” in doua luni de zile avea datele la majoritatea utilizatorilor de PrePay și toată lumea era mulțumită .

Pot sa afirm ca in ultima vreme a aparut tendinta de a ne inchina la orice corporatie si a ne ceda drepturile "for security". Emaniciparea de care zici tu e cumva invers.

Referitor la oferta cu inregistrarea numarului PrePay pentru un bonus de X GB a fost facuta deja de Orange in alta tara. E alegerea fiecaruia.

Iar daca vrei sa intram in discutia la faza cu securitatea, implicit se stie cine a facut incarcarea pentru ca a fost folosit un card (duh).

Genial! :)))

Aceiași ”People” vin cu pretenții că vor factură pe reîncărcare dar să nu li se divulge identitatea. Serios? Asta da libertate.

Lucifer
Cunoscător

Salut @Stefania21, o aroganta marca Orange. Incearca indirect sa iti ia datele personale chiar daca esti la PrePay. Acum cativa ani vroiau sa introduca o lege care sa forteze vanzarea cartelelor PrePay doar cu buletinul, dar curtea suprema a dat verdictul ca e anticonstitutional. 

Incearca sa reincarci la un magazin fizic Orange, sau folosind un tonomat din oras/statie de tramvai/autobuz.

EDIT: am incercat si eu sa fac o reincarcare de test fara cont. Campul cu CNP/pasaport nu este obligatoriu, poate fi lasat necompletat, ca vei putea reincarca si asa.

Shadow89
Explorator entuziast

Incarca din aplicatia pago, acolo nu ti se cere cnp, doar un email si un nume la inregistrarea contului. @FLo1  in codul fiscal nu scrie nicaieri ca este necesar cnp pt emiterea unei facturi. Poate fi un nume si o adresa 🙂. Cine vrea sa ramana anonim sa nu ofere nici macar aceste date sa reincarce din magazin 🙂

Pololica
#StarMember

https://www.orange.ro/docs/termeni-si-conditii/pdf/2022-07/Brosura-TCG-Orange-PrePay_120x170mm_iulie...

Presupun ca este una din conditiile impuuse la reincarcare. Nu se vrea oferirea CNP-ului? Se cauta variantele care nu-l cer.

wlog_ro
Explorator entuziast

Pentru siguranta, cica. In realitate, pt control si prevenire a unor posibile atacuri, comandate prin cartele prepay.