anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce se cere cnp pt a reîncarca cartela?

Stefania21
Începător

De ce se cere cnp pt a reîncarca cartela?

17 Răspunsuri 17

FLo1
#StarMember

@Stefania21: Bun venit în Comunitate. Pentru că este necesară emiterea unei facturi pentru reîncărcare efectuată, iar ca datele facturii să fie complete și factura să se poată genera este necesar și CNP-ul (la persoane fizice).  

@FLo1nu are treaba factura cu CNP-ul. Poti genera facturi fara date din buletin/pasaport.

La Vodafone iti cere doar o adresa de email unde sa iti trimita factura pentru reincarcare.

@Lucifer: Vodafonele sunt superficiali și e problema lor. Când se completează datele aferente ”Cumpărător”, numărul tău la ”Registrul Comerțului” / CIF.... este de fapt CNP-ul. Nu e o noutate. 

La cine nu-i convine să încarce la Pay-Point sau direct în Shop.... unde nu se cer date pentru emitere factură. 

Vezi raspunsul meu de mai jos.

EDIT: e funny raspunsul tau, pentru ca si Orange face la fel, deci si Orange sunt superficiali si e problema lor 😂

si daca n-ai cnp ( cetatea strain) nu ai access la serviciu?ai credit card care poate fi folosit oriunde inafara de Orange?  ce parametri folosesti cand esti si mandru de raspunsul tau limitat?? nu fi superficial, si intre oi sunt unele cu blana mai lunga, mai creata, mai alba, etc.nu se poate sa limitezi pe baza unor asa-zise "best practice" in emiterea facturilor...  poate esti in strainatate cand expira creditul... si daca se poate in pravalie fara factura, nu dovedeste ca sunt la fel de superficiali, si cu standarde duble? 

Salutare!

Exista alternative (reincarcarea online, la tonomate, magazine, etc), dar si situatii la care declararea domiciliului permite accesul la servicii. Nu o sa ma leg de Africa, ci de fratii nostrii de peste Ocean: cumperi fara probleme cartela (evident, majoritatea se vand cu optiune/credit inclus), dar activarea numarului se face pe baza de domiciliu in aplicatia furnizorului de servicii (deci, bagi nume, mail, adresa de domiciliu).

Si o stire care ar fi bine sa fie luata in calcul si in Europa (ca tot au fost ceva scapatari in ultimile luni):

https://www.mobileeurope.co.uk/telecom-namibia-deactivates-almost-half-its-prepaid-subscribers/

 

TheSpecialist
Maestru

Mai mult decât atât, permite identificarea utilizatorului cartelei (direct sau cunoscând persoana care a făcut reîncărcarea), astfel ca, dacă iti vin idei sa faci prostii , vei fi mai ușor de identificat dacă se cunoaște numărul de telefon. 

Zicea Benjamin Franklin pe vremuri: "People willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both."

Ce are a face una cu alta ?  In ultima vreme a apărut tendința asta de a ne emancipa din orice nimic și facem asocieri eronate ale libertății, in cazul de fata, cu orice ni se pare noua ca ne tulbura viața. 
Dacă la reîncărcare venea Orange cu o oferta “Introdu CNP-ul și beneficiezi de 20 GB gratuit” in doua luni de zile avea datele la majoritatea utilizatorilor de PrePay și toată lumea era mulțumită .

Pot sa afirm ca in ultima vreme a aparut tendinta de a ne inchina la orice corporatie si a ne ceda drepturile "for security". Emaniciparea de care zici tu e cumva invers.

Referitor la oferta cu inregistrarea numarului PrePay pentru un bonus de X GB a fost facuta deja de Orange in alta tara. E alegerea fiecaruia.

Iar daca vrei sa intram in discutia la faza cu securitatea, implicit se stie cine a facut incarcarea pentru ca a fost folosit un card (duh).

Genial! :)))

corect. daca lasa optional introducerea acelei informatii. 

Aceiași ”People” vin cu pretenții că vor factură pe reîncărcare dar să nu li se divulge identitatea. Serios? Asta da libertate.

Lucifer
Cunoscător

Salut @Stefania21, o aroganta marca Orange. Incearca indirect sa iti ia datele personale chiar daca esti la PrePay. Acum cativa ani vroiau sa introduca o lege care sa forteze vanzarea cartelelor PrePay doar cu buletinul, dar curtea suprema a dat verdictul ca e anticonstitutional. 

Incearca sa reincarci la un magazin fizic Orange, sau folosind un tonomat din oras/statie de tramvai/autobuz.

EDIT: am incercat si eu sa fac o reincarcare de test fara cont. Campul cu CNP/pasaport nu este obligatoriu, poate fi lasat necompletat, ca vei putea reincarca si asa.