anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum se poate evita o eventuala frauda la inregistrarea cu actul de identitate a unei cartele prepay ?

O persoana in varsta se duce sa isi incarce cartela prepay cu actul de identitate; spre exemplu mama; ce garantie are ca odata dat actul de identitate, mai ales la magazinele partener Orange, luna urmatoare se pomeneste ca in loc de cartela prepay are abonament !!! Se pot produce astfel de pacaleli !!!
33 Răspunsuri 33

Ascary
Campion certificat
@teacher_ Fa-i o surpriza placuta de aceste Sarbatori,activeaza reincarcarea automata a numarului mamei tale,eventual il poti si administra,apoi anunt-o si vezi ce zice. Eu cred ca se va bucura iar tu nu o sa saracesti daca ii platesti mamei 5 euro in fiecare luna. Daca nu te descurci cu pasii pentru reincarcarea automata al unui prepay Orange prin aplicatia My Orange,scrie-ne aici si te ajutam.

Reancarcarea automata tot o forma de abonament este !!!

FaraUnID
Campion certificat
Reincarcarea automata nu are cum sa fie tot o forma de abonament. Prin reincarcare automata autorizez operatorul sa efectueze reincarcarea contului, in fiecare luna la data de ... cu suma de ... pe numarul prepay ...

teacher_
#StarMember
Reîncărcarea automata se poate opri când dorești..! Pe cand abonamentul are niste termeni și condiții care trebuie îndeplinite.

Razvan
#StarMember
Orice abonament de poate rezilia fără costuri, dacă nu ai cumpărat și telefon subvenționat.

Miha_Z
#StarMember
@Razvan si daca abonamentul este facut cu perioada contractuala pe 2 ani de zile si clientul vrea sa renunte dupa 6 luni, pentru restul lunilor ramase nu va plati clauze contractuale?

Razvan
#StarMember
Acele clauze sunt ilegale, conform legislației române în vigoare. Operatorul nu are voie să taxeze servicii în avans, dacă nu le prestează.

Ascary
Campion certificat
Razvan are dreptate,clientul poate denunta oricand contractul fara a fi obligat la plata suplimentara a lunilor ramase din contract.

FaraUnID
Campion certificat
Subectul acestui topic este despre serviciul prepay, nu despre clauzele contractuale si rezilierea abonamentelor!

Vrajitoarea
Cunoscător
Buna, o varianta ar fi sa reincarci online atat pentru tine, cat si pentru mama ta, se poate direct pe site-ul orange https://www.orange.ro/myaccount/reshape/recharge/by-card/steps/2 O alta varianta ar fi sa apelezi la un prieten care are abonament Orange si sa ii dai contravaloarea reincarcarii si astfel primeste si el net gratuit. Dar in acelasi timp faptul ca se va cere un act de identitate nu inseamna neaparat ca vor aparea fraude sau ca va fi un lucru rau - in acelasi mod se cer in prezent si la banca sau la schimb valutar actele de identitate pentru orice operatiune. In principiu oricine iti cere actul de identitate este operator de date cu caracter personal si trebuie sa respecte GDPR, va trebui sa iti dea sa semnezi si un acord privind prelucrarea acestor date si va mentiona in ce scop le prelucreaza. In caz contrar, te poti adresa oricand catre Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru a sesiza problemele aparute. PS Si eu sunt pe prepay, cartela mea e inregistrata de cativa ani pe numele meu si sunt inca tot pe prepay, nu m-a trecut nimeni pe abonament fara acordul meu.

Ascary
Campion certificat
Doar cine are ceva de ascuns se teme ca vezi doamne i-ar folosi cineva datele personale abuziv. Eu n-am nimic de ascuns si nu vad ce-ar face Orange cu datele mele daca mi-as lua prepay si mi-ar cere un act de identitate. Sa le tina la ei,nu imi pasa atata timp cat prin aceasta actiune securizeaza incercarile de infractiuni cu ajutorul cartelelor prepay.

Romeo_
Senior certificat
Virgil,daca doresti sa eviti aceasta problema ii poti reincarca mamei tale din aplicatia My Orange(eu asa fac).Introduci nr.ei in aplicatie si e foarte usor sa-i reîncarci.

Gianni
Cunoscător certificat
Pentru reîncărcarea unei cartele nu văd sensul ca să prezinți actul de identitate, aceasta se poate face numai la achiziționarea unei cartele telefonice. Pentru a te trezi cu un abonament este aproape imposibil ,deoarece pentru abonament trebuie să închei un contract și este nevoie de semnătura respectivului. Nu cred că cineva ar fi atît de iresponsabil sa falsifice semnătura sau să înstrăineze o cartelă unui necunoscut.Așteptăm anul următor și vom mai vedea ce se întîmplă dacă se va da o lege sau măcar o ordonanță de Guvern ,deocamdată nu este nimic sigur .

Am incercat o reincarcare online din my orange, dar la urma, ca forma de plata, se cere un card bancar. Eu nu am incredere sa imi las numarul de la cardul de salariu pe net !!! Sa ma trezesc dupa aceea fara salariu !!!

Ascary
Campion certificat
Nu prea mai avem incotro,platile online sunt din ce in ce mai prezente.Cum ai putea sa platesti atunci cand cumperi ceva online daca nu cu cardul?Daca esti pe abonament poti reincarca un prepay si iti vine pe factura suma pe care ai folosit-o la reincarcare.