Buna, o varianta ar fi sa reincarci online atat pentru tine, cat si pentru mama ta, se poate direct pe site-ul orange https://www.orange.ro/myaccount/reshape/recharge/by-card/steps/2
O alta varianta ar fi sa apelezi la un prieten care are abonament Orange si sa ii dai contravaloarea reincarcarii si astfel primeste si el net gratuit.
Dar in acelasi timp faptul ca se va cere un act de identitate nu inseamna neaparat ca vor aparea fraude sau ca va fi un lucru rau - in acelasi mod se cer in prezent si la banca sau la schimb valutar actele de identitate pentru orice operatiune. In principiu oricine iti cere actul de identitate este operator de date cu caracter personal si trebuie sa respecte GDPR, va trebui sa iti dea sa semnezi si un acord privind prelucrarea acestor date si va mentiona in ce scop le prelucreaza. In caz contrar, te poti adresa oricand catre Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru a sesiza problemele aparute.
PS Si eu sunt pe prepay, cartela mea e inregistrata de cativa ani pe numele meu si sunt inca tot pe prepay, nu m-a trecut nimeni pe abonament fara acordul meu.